E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αγιο Όρος: Εξηγήσεις για τα κηρύγματα αρνητών και τους διαδοχικούς θανάτους

Υπογραμμίζει ότι, τόσο η ίδια όσο και η Ιερά Κοινότητα, από την αρχή της πανδημίας έλαβαν όλα τα «αναγκαία και σοβαρά μέτρα προστασίας»

Αγιο Όρος: Εξηγήσεις για τα κηρύγματα αρνητών και τους διαδοχικούς θανάτους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/1/2022 | 13:12

Υπογραμμίζει ότι, τόσο η ίδια όσο και η Ιερά Κοινότητα, από την αρχή της πανδημίας έλαβαν όλα τα «αναγκαία και σοβαρά μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τας κατά καιρούς εκδιδόμενας υπουργικάς αποφάσεις, με βάσιν και το ειδικό καθεστώς του Αγίου Όρους και προέτρεπαν συνεχώς, προς τήρησιν των, τας Ιεράς Μονάς και τα εξαρτήματα των».

Σε διευκρινίσεις προβαίνει η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους για τη στάση και τις ενέργειές της σε ό,τι αφορά τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού στη μοναστική πολιτεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, επισημαίνει την υιοθέτηση, από πλευράς της, των σχετικών αποφάσεων της πολιτείας και τις προσπάθειες για την εφαρμογή τους, με βάση και το ειδικό καθεστώς του Αγίου Όρους, καθώς και την άριστη συνεργασία της με την πολιτική διοίκηση του Αγίου Όρους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τι αναφέρει η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους
H Ιερά Επιστασία υπογραμμίζει ότι, τόσο η ίδια όσο και η Ιερά Κοινότητα, από την αρχή της πανδημίας έλαβαν όλα τα «αναγκαία και σοβαρά μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τας κατά καιρούς εκδιδόμενας υπουργικάς αποφάσεις, με βάσιν και το ειδικό καθεστώς του Αγίου Όρους και προέτρεπαν συνεχώς, προς τήρησιν των, τας Ιεράς Μονάς και τα εξαρτήματα των».

Tονίζει δε, πως «κάθε Ιερά Μονή είναι αυτοδιοίκητος και υπεύθυνος για τα περαιτέρω μέτρα προστασίας, πέραν των κοινών μέτρων, κατευθύνσεων και συστάσεων από την Ιερά Κοινότητα. Εις το Άγιον Όρος δεν υφίσταται διχαστική ατμόσφαιρα μεταξύ των μοναχών δια την πανδημία, αλλά γνήσιος αλληλοσεβασμός εις την στάσιν και τας επιλογάς κάθε καθιδρύματος και προσώπου. Φαινόμενα μαζικής νοσήσεως μοναχών, ή και αυξημένων θανάτων εις τας Ιεράς Μονάς δε θα πρέπει να αποδίδονται αβασάνιστα εις μη τήρησιν των μέτρων προστασίας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν και άλλοι παράγοντες, ως η κοινή κοινοβιακή ζωή, η προσωπική στάσις κάθε μοναχού, κτλ.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μεμονωμέναι φωναί μοναχών, από όπου και αν προέρχονται, δεν εκπροσωπούν το Άγιο Όρος», επισημαίνει η Ιερά Επιστασία και συνεχίζει: «Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι ο γενόμενος θόρυβος και η έκθεσις προσώπων και καθιδρυμάτων του Αγίου Όρους εις δημοσιότητα με αρνητικό τρόπο αυξάνει το βάρος όσων έχουν υποστεί απωλείας εκ της πανδημίας, οδηγεί ενίοτε εις μονοδιάστατην ενημέρωσιν και παραπληροφόρησιν και δε συντελεί εις τας συντονισμένας προσπαθείας όλων των φορέων του Αγίου Ορους δια την αντιμετώπισιν αυτής».

Η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους υπογραμμίζει, τέλος, την «άριστη» συνεργασία με την πολιτική διοίκηση του Αγίου Όρους για την αντιμετώπιση της πανδημίας και, ειδικότερα, εκφράζει «βαθεία ευγνωμοσύνη» για τις πρωτοβουλίες του πολιτικού διοικητή, Αθανάσιου Μαρτίνου, τόσο για τη διενέργεια συνεχών rapid test καθημερινά στην είσοδο του Αγίου Όρους όσο και για τη συμβολή του προς το Κέντρο Υγείας και τις εκεί εγκατεστημένες υπηρεσίες, καθώς και τις διευκολύνσεις που παρείχε προς τις μονές για την τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: Βρέθηκε ο άνδρας που εμβόλισε και εγκατέλειψε οδηγό μηχανής στα Χανιά

Σήμερα

H κινητοποίηση των αστυνομικών της Τροχαίας Χανίων για τον εντοπισμό του εμπλεκόμενου οχήματος ήταν άμεση

Προσοχή: Πρόστιμο σε όλους τους οδηγούς αν δεν έχουν αυτό το εξάρτημα στο αυτοκίνητο

Σήμερα

Ακόμα και σήμερα, με τόση δημοσιότητα πολλά είναι τα πρόστιμα που πέφτουν

«O μισθός μου ήταν 1.400 ευρώ και τώρα παίρνω πάνω από 2.800 ευρώ το μήνα ‑Δεν πρόκειται να επιστρέψω»

Σήμερα

Ο Γκιγιέρμο, ένας νεαρός ισπανός νοσηλευτής, περιγράφει τη ζωή του στη Νορβηγία στο ισπανικό Cope.es

Τον απέλυσαν για… ρέστα καφέ και τώρα η εταιρεία πληρώνει αποζημίωση‑μαμούθ!

Σήμερα

Μια «διαμάχη» για τα ρέστα από έναν αυτόματο πωλητή καφέ κόστισε τη θέση εργασίας ενός υπαλλήλου μιας εταιρείας από τη Μπρέσια της Ιταλίας

Επίδομα θέρμανσης: Το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε για να πάρετε τα χρήματα

Σήμερα

Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι στην αίτησή τους για το επίδομα θέρμανσης για να μην χάσουν την επιδότηση

Τρομακτική στιγμή: Κομμάτια από το ταβάνι έπεσαν σε αθλήτρια στο Αρης – Α.Ο. Θήρας (βίντεο)

Σήμερα

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό και τρομακτικό περιστατικό σημάδεψε την αναμέτρηση Αρης – ΑΟ Θήρας για τη 14η αγωνιστική της Volley League γυναικών

Σύρος: Αντικρουόμενες καταγγελίες μεταξύ 16χρονων μαθητών ‑ Καταγγελία για ξυλοδαρμό και παρενόχληση

Σήμερα

Στο επίκεντρο σοβαρό περιστατικό μεταξύ ανηλίκων με διαφορετικές εκδοχές από τις δύο πλευρές

Εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Σήμερα

Οι αρχές της Ινδονησίας εντόπισαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Χτες

Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Χτες

«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.