E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ουκρανία: Απειλούν οι ΗΠΑ ‑ Νύχτα μεταφέρει στρατό στα σύνορα ο Πούτιν

Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν διαφαίνεται διέξοδος

Ουκρανία: Απειλούν οι ΗΠΑ ‑ Νύχτα μεταφέρει στρατό στα σύνορα ο Πούτιν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/1/2022 | 08:45

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μπραντεφέρ Δύσης-Ρωσίας στο ουκρανικό μέτωπο. Ενώ Μόσχα, Κίεβο, Παρίσι και Βερολίνο δεσμεύθηκαν για τη διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός στα ανατολικά της Ουκρανίας, το ενδεχόμενο μίας ανάφλεξης δεν μπορεί να αποκλειστεί. Από τη μεριά του, το ΝΑΤΟ έστειλε το μήνυμά του: «ελπίζουμε για το καλύτερο, προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο». Πρόκειται για μήνυμα που δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Το κλίμα αβεβαιότητας επέτεινε και σύσταση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο προς τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, επειδή η κατάσταση κρίνεται απρόβλεπτη. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν απέστειλε γραπτές απαντήσεις στις ανησυχίες που έχει εκφράσει η Ρωσία για την εθνική της ασφάλεια, λόγω των κινήσεων της Ατλαντικής Συμμαχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ουάσινγκτον απέρριψε το αίτημα της Μόσχας να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, ενώ αρνείται να δεσμευτεί ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί σ’ αυτή τη χώρα, φτάνοντας κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα. Κατά τον Άντονι Μπλίνκεν, οι αμερικανικές απαντήσεις καθορίζουν μία διπλωματική οδό προς τα εμπρός, αλλά στην πραγματικότητα επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να δημοσιοποιήσει τις αμερικανικές απαντήσεις. Δεσμεύθηκε, όμως, ότι για την ουσία και το περιεχόμενο της αντίδρασης της Ουάσινγκτον θα ενημερωθεί η κοινή γνώμη.

Παράλληλα, συνεχίζεται η συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και από την πλευρά της Ρωσίας και από την πλευρά της Λευκορωσίας. Για τη δεύτερη περίπτωση με το πρόσχημα κοινών ασκήσεων. Συνεχίζεται, όμως, και η μεταφορά εξοπλισμού από χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, γεγονός που εκ των πραγμάτων κλιμακώνει την ένταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάιντεν απείλησε με αυστηρές κυρώσεις ακόμα και προσωπικά εναντίον του προέδρου Πούτιν, σε περίπτωση που οι Ρώσοι επιτεθούν στην Ουκρανία. Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, πως στη Δύση αποφεύγουν να πουν ότι η Μόσχα δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να επιτεθεί στην Ουκρανία, εάν το ΝΑΤΟ δεν επεκταθεί σ’ αυτή τη χώρα.

Αλλά και η απειλή του Αμερικανού προέδρου για επιβολή προσωπικών κυρώσεων στον Ρώσο ομόλογό του, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απαντά σ’ αυτές τις απειλές, όπως και στην άρνηση της Ατλαντικής Συμμαχίας να δεσμευτεί ότι δεν καταστήσει την Ουκρανία χώρα-μέλος, μεταφέροντας με τρένα στρατιωτικές μονάδες και βαριά οπλικά συστήματα και μάλιστα το τελευταίο διάστημα αυτή η μεταφορά γίνεται νύχτα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά και εκείνες που έχουν μεταφερθεί στη Λευκορωσία για κοινές ασκήσεις, έχουν επιθετική διάταξη. Ας σημειωθεί ότι η Λευκορωσία μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση για επίθεση στο Κίεβο, το οποίο απέχει μόνο 50 χλμ από τα σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και όλοι ελπίζουν ότι στο τέλος θα επικρατήσει η διπλωματία, στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν διαφαίνεται διέξοδος. Το μήνυμα που έχει στείλει ο πρόεδρος Πούτιν είναι σαφές: Εάν το ΝΑΤΟ επεκταθεί στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις θα επέμβουν. Δεδομένου ότι λόγω της γεωγραφίας έχουν πολύ μεγάλο στρατιωτικό πλεονέκτημα, το πιθανότερο είναι ότι η Ουάσινγκτον θα αποφύγει να ανάψει το πράσινο φως για την ένταξη της Ουκρανίας, αφήνοντας, όμως, ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί στο μέλλον.

Προς το παρόν, ΗΠΑ, Βρετανία και Βαλτικές Χώρες σέρνουν πρώτες το χορό, στον οποίο αργά, αλλά σταθερά μπαίνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλες οι Δυτικές χώρες. Ακόμα και η Ιταλία, η οποία είχε παραμείνει σιωπηλή, δήλωσε ότι «θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ». Αυτό, βέβαια, αφορά και την Ελλάδα, όχι μόνο γιατί είναι χώρα-μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, αλλά και επειδή σε περίπτωση σύρραξης θα καταστεί αναπόφευκτα στόχος, λόγω των αμερικανικών βάσεων στη Σούδα, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα Πέραμος: «Δεν μου έδινε να πιώ και τον σκότωσα» ‑ Η άγνωστη απόπειρα αυτοκτονίας

Πριν 8 ώρες

Το τραγικό περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου αδελφού της οικογένειας

Επίδομα 250 ευρώ: Ποιοι δεν το έλαβαν ‑ Πότε θα γίνει η δεύτερη πληρωμή

Πριν 8 ώρες

Τι ισχύει για όσους δεν είδα στον λογαριασμό τους την έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Λουτράκι: Σε διαθεσιμότητα η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο μαθητή ότι τη θώπευσε – Τι λέει μετά το σάλο που προκάλεσε

Χτες

Νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα για τη συμπεριφορά της 55χρονης δασκάλας στο Λουτράκι - Διατάχθηκε ΕΔΕ εις βάρος της και μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνες απομακρύνθηκε από το σχολείο

Ταυτοποιήθηκε 79χρονος που απείλησε διαδικτυακά πολιτικό πρόσωπο

Χτες

Μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα

Αδελφοκτονία στη Νέα Πέραμο: Ο δράστης «είχε κόψει την αναπνοή» στο θύμα

Χτες

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την οικογενειακή τραγωδία στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου

Αυστραλία: Ακροδεξιά γερουσιαστής εμφανίστηκε με μπούρκα ζητώντας την απαγόρευσή της

Χτες

«Αν δεν θέλουν να φοράω μπούρκα, ας την απαγορεύσουν», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας την ενδυμασία «καταπιεστική» και «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια»

Τροχαία: Νέοι σαρωτικοί έλεγχοι για μεθυσμένους οδηγούς στην Αττική – 12 συλλήψεις και 387 παραβάσεις σε αλκοτέστ

Χτες

Η Τροχαία πραγματοποίησε συνολικά 22.800 ελέγχους το τελευταίο τετραήμερο και βεβαιώθηκαν 387 παραβάσεις, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Κασσελάκης: «Κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού» το βιβλίο Τσίπρα

Χτες

«Η Ιθάκη του Τσίπρα θα καταλήξει «Τιτανικός» για το πανάκριβο rebranding του», διαμηνύει ο Στέφανος Κασσελάκης

Αλιμος: Ανδρας επιτίθεται και παρενοχλεί γυναίκες – «Με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε» λέει ένα από τα θύματά του

Χτες

Ο συγκεκριμένος φέρεται να έχει επιτεθεί σε ακόμα δύο γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή του Αλίμου

Οργή από τους Ουκρανούς στρατιώτες στο μέτωπο για το ειρηνευτικό σχέδιο – «Απολύτως εξευτελιστικό»

Χτες

Όσα υποστηρίζουν για τις εγγυήσεις ασφαλείας και την παραχώρηση εδαφών

Ρουμάνοι επιβάτες τρέχουν να προλάβουν την πτήση τους στο αεροδρόμιο της Κολωνίας και συλλαμβάνονται

Χτες

Οι δύο Ρουμάνοι έσπασαν το γυαλί συναγερμού έκτακτης ανάγκης και έτρεχαν στον διάδρομο του αεροδρομίου κάνοντας νόημα στον πιλότο να περιμένει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.