E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκα

Πότε περιμένουμε αποκλιμάκωση της πανδημίας

Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/1/2022 | 08:34

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και στο αν θα φοράμε μάσκες και το Πάσχα, αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (31.01.2022) στον ΣΚΑΪ. Εκτίμησε δε ότι έως τις αρχές Μαρτίου εκτίμησε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση των δεικτών, «και μετά τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «ο ιός δε θα φύγει, ο ιός θα είναι εδώ, απλώς με τα αντιικά φάρμακα και με τα εμβόλια θα τον αντιμετωπίζουμε». Όπως είπε «Ο ιός όπως ο ιός της γρίπης και τόσοι άλλοι κορονοϊοί θα είναι εδώ, θα κάνουμε πρόληψη με τα εμβόλια, και όποιος νοσήσει τότε θα χρησιμοποιήσουμε τα αντιικά και τα πρωτόκολλα που έχουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επικαλούμενη τον λοιμωξιολόγο του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι, Ματίνα Παγώνη σημείωσε ότι το βέλτιστο θα ήταν ένα εμβόλιο για όλους τους κορονοϊούς ώστε να ησυχάσουμε, να ηρεμήσουμε για όλο το χρόνο. Πρόσθεσε όμως ότι αυτό έχει μεγάλο κόστος.

Για τη μάσκα διευκρίνισε «εάν προχωρήσουμε έτσι όπως είμαστε, μέχρι το Πάσχα εάν υπάρχει πολύς κόσμος εκεί που θα είμαστε θα μπορεί να φορεθεί κι η μάσκα. Αν όμως είμαστε ελάχιστα άτομα, και οικογένειες που η οικογένεια είναι φούσκα δε θα χρειαστεί να τη φοράμε». «Στη δουλειά μας θα τη φορέσουμε ακόμα. Μην αρχίσουμε από σήμερα και χαλαρώνουμε, στόχος είναι μπροστά, και όχι πίσω» είπε επίσης η Ματίνα Παγώνη.

«Η Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της 1,2 και 3 είναι πολύ μεταδοτικές, αρρωσταίνουν περισσότεροι, με απλά συμπτώματα εάν είσαι εμβολιασμένος, εάν είσαι ανεμβολίαστος είναι πιο βαριά, και οι ανεμβολίαστοι νοσηλεύονται και στις κλίνες COVID και μπορούν να φτάσουν και ΜΕΘ COVID» σημείωσε. «Πρέπει να γίνει η τρίτη δόση που καλύπτει και την Όμικρον σε υψηλό ποσοστό» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Σήμερα

Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Σήμερα

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.