E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

5+1 τραγούδια των 80s που κρύβουν μέσα τους ιστορίες

Πώς έγραψαν οι μεγαλύτεροι σταρ της ποπ τα χιτ τους

5+1 τραγούδια των 80s που κρύβουν μέσα τους ιστορίες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Τι είναι καλύτερο από μερικά τραγούδια των 80s; Οι ιστορίες πίσω από αυτά τα τραγούδια

Richard Marx - Hazard

Ο Richard Marx είναι γνωστός για τα τραγούδια του που αφορούν τις σχέσεις, αλλά θα γράφει κάθε τόσο ένα τραγούδι με ιστορία. Αυτό το τραγούδι διαδραματίζεται στη μικρή πόλη Hazard της Νεμπράσκα, η οποία είναι ένα πραγματικό μέρος. Αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που μεγαλώνει εκεί και κατηγορείται για φόνο όταν η κοπέλα του βρίσκεται νεκρή δίπλα στο ποτάμι. Ο Marx υποδύεται τον φίλο/πιθανό δολοφόνο στο βίντεο, ένα βίντεοκλιπ που μοιάζει με αστυνομική ταινία. Το τραγούδι και το βίντεο ήταν τελείως διαφορετικά από αυτό που περιμέναμε από τον Marx , αλλά λειτούργησε. Αν και ο ίδιος δεν πίστευε καθόλου σε αυτό, το τραγούδι έγινε η όγδοη επιτυχία του στο Top 10 στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Cambodia - Kim Wilde

Οι στίχοι στο απίστευτο τραγούδι της Kim Wilde είναι εμπνευσμένοι από την εκστρατεία βομβαρδισμού του Operation Menu της Καμπότζης από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Το τραγούδι είχε πουλήσει 1.080.000 αντίτυπα στη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Holding Back The Years - Simply Red

Ο τραγουδιστής Mick Hucknall λεγόταν αλλιώς και «Red» ήταν το παρατσούκλι του λόγω των κόκκινων μαλλιών του και από εκεί βγήκε και το καλλιτεχνικό όνομα του.  Ο Hucknall το έγραψε αυτό στην κρεβατοκάμαρά του στο σπίτι του πατέρα του. Ήταν ακόμα έφηβος. Το τραγούδι πιστεύεται ότι είναι εμπνευσμένο από την οικογένεια και την ανατροφή του Mick. Η μητέρα του εγκατέλειψε την οικογένειά του όταν ήταν μόλις τριών. Αυτή η ιστορία ήταν που τον ενέπνευσε να γράψει το τραγούδι, και το αντικατοπτρίζουν ιδιαίτερα οι στίχοι «Strangled by the wishes of pater (father), hoping for the arms of mater (mother)».

We Didn't Start the Firε - Billy Joel

Ο Billy Joel έγραψε το τραγούδι «We Didn't Start the Fire» ως απάντηση σε ένα σχόλιο σχετικά με το πόσο πιο δύσκολο ήταν να μεγαλώσει τη δεκαετία του 1980 σε αντίθεση με τη δεκαετία του 1950. Έγραψε τους στίχους πριν από τη μουσική και συμπεριέλαβε το τραγούδι στο άλμπουμ του 1989 Storm Front. «Δεν ανάψαμε εμείς τη φωτιά». – Μια μεταφορά με αναφορά στο διαρκές κολασμένο χάος του κόσμου. «Πάντα έκαιγε, αφού οι κόσμοι γύριζαν». – Αναφορά στη γέννηση και την αξονική περιστροφή του Πλανήτη Γη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Through the Barricades - Spandau Ballet

Ο Thomas "Kidso" Reilly, επικεφαλής merchandise του συγκροτήματος, δολοφονήθηκε από έναν στρατιώτη του βρετανικού στρατού το 1983. Ο κιθαρίστας και τραγουδοποιός Gary Kemp μίλησε στην Belfast Telegraph για το πώς έγραψε το τραγούδι.

"Είχαμε έναν τύπο που τον έλεγαν «Kidso» (Thomas Reilly), ο οποίος δούλευε για εμάς κατά τη διάρκεια της περιοδείας True. Επέστρεψε στο Μπέλφαστ μετά την περιοδεία και σκοτώθηκε. Ο αδερφός του Kidso, Jim, ο οποίος έπαιζε ντραμς για τους Stiff Little Fingers, με ενημέρωσε και πήγα να επισκεφτώ τον τάφο του. Έζησα λίγο από το συναίσθημα αυτού του από πρώτο χέρι και σύντομα είχα γράψει το τραγούδι..."

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Camouflage - Stan Ridgeway

Το τραγούδι ερμηνεύεται από τη σκοπιά ενός νεαρού στρατιώτη του Σώματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Σε μια αποστολή χωρίζεται από την περίπολό του. Μόνος στη ζούγκλα, φοβάται για τη ζωή του και, απροσδόκητα, ένας πεζοναύτης έρχεται να τον σώσει, λέγοντάς του πως το όνομά του είναι Camouflage.

Οι δυο τους παλεύουν μαζί κατά τη διάρκεια μιας νύχτας επιστρέφοντας στη βάση, κατά την οποία ο στρατιώτης παρατηρεί ότι ο Camouflage δεν επηρεάζεται από τις σφαίρες και είναι ικανός για υπεράνθρωπα κατορθώματα. Ο Camouflage φεύγει αφού oδηγεί τον στρατιωτη ως την είσοδο του στρατοπέδου του. Κατά την επιστροφή του, εκείνος πληροφορείται ότι ο Camouflage ήταν βαριά άρρωστος και πέθανε το προηγούμενο βράδυ...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε θα κυκλοφορήσει η επόμενη ταινία του Λάνθιμου; Ξανά πρωταγωνίστρια η Έμμα Στόουν

Πριν 4 μέρες

Ο Γιώργος Λάνθιμος έγραψε το σενάριο μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου

Όταν η τέχνη ενοχλεί τη θρησκεία

Πριν 5 μέρες

Αμφιλεγόμενες καλλιτεχνικές απεικονίσεις του Ιησού και της Παναγίας που στην εποχή τους προκάλεσαν σάλο

Οι 5 καλύτερες στιγμές των βραβείων Όσκαρ 2024

Πριν 1 εβδομάδα

Περάσαμε πολύ ωραία μετά από αρκετά χρόνια

Superseχ: Η σειρά του Netflix για τη ζωή του Ιταλού ποpνοστάρ Rocco Sifredi

Πριν 1 εβδομάδα

Μια εντελώς διαφορετική ματιά στη ζωή του

Η συγκινητική ιστορία του άστεγου Sylvester Stallone και του σκύλου του

Πριν 1 εβδομάδα

Η ζωή του σταρ δεν ήταν πάντα γεμάτη φώτα

8+1 ελληνικές ταινίες που καθόρισαν την πολιτιστική μας κουλτούρα και τις γνωρίζουν παγκοσμίως

Πριν 1 εβδομάδα

Από τα εμβληματικά έργα του Θόδωρου Αγγελόπουλου μέχρι τις διεθνώς πλέον αναγνωρισμένες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.