E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Απίστευτο: Η Viva Wallet δίνει από 446.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο μετά το χρυσό deal

Oι 200 εργαζόμενοι θα μοιραστούν ισόποσα 50.000.000 ευρώ με βάση την συμφωνία για την εξαγορά του 48,5% των μετοχών της εταιρείας

Απίστευτο: Η Viva Wallet δίνει από 446.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο μετά το χρυσό deal
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/1/2022 | 20:49

Ποτέ άλλοτε ένα χρυσοφόρο επιχειρηματικό ντιλ έχει επιβραβεύσει σε τέτοιο βαθμό τους εργαζόμενους της επιχείρησης που αυτό αφορά!

Κάθε εργαζόμενος από τους περίπου 200 της Viva Wallet θα λάβει ένα ποσό σχεδόν 450.000 ευρώ με βάση τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκαν ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της εταιρείας Χάρης Καρώνης και ο συνέταιρος του Μάκης Αντύπας με τους εκπροσώπους της JPMorgan Chase.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα με βάση τον σχετικό όρο της συμφωνίας με την οποία η αμερικανική τράπεζα θα λάβει το 48,5% των μετοχών της Viva Wallet, οι εργαζόμενοι θα μοιραστούν ισόποσα το ποσό των 50 εκατ. δολ. (44,58 εκατ. ευρώ) ήτοι 223.000 ευρώ περίπου με βάση την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία. Παράλληλα οι κ.κ. Καρώνης και Αντύπας δεσμεύτηκαν να διαθέσουν στους εργαζόμενους σε βάθος τριετίας το 3,5% της εταιρείας με τη μορφή stock options που αντιστοιχεί με βάση την αποτίμηση της Viva Wallet σε επίσης 50 εκατ. δολ. Κοινώς, μετοχές της εταιρείας σημερινής αξίας 223.000 ευρώ στον κάθε εργαζόμενο!

«Αυτή είναι και η πεμπτουσία της συμφωνίας. Οι βασικοί μέτοχοι συνεχίζουν ως έχουν, προσηλωμένοι στο μεγάλο όραμά τους, οι μέτοχοι μειοψηφίας που στήριξαν αυτά τα χρόνια απολαμβάνουν πολλαπλάσιες αποδόσεις, εισέρχεται ένας νέος μέτοχος, ο οποίος πιστεύει στην εταιρεία και μπορεί να τη βοηθήσει, και, τέλος, οι εργαζόμενοι που μόχθησαν επιβραβεύονται λαμβάνοντας και ένα επιπρόσθετο κίνητρο για τη συνέχεια», εξηγούσε στο ΘΕΜΑ ο κ. Καρώνης.

Ο ίδιος πάντως στην τσέπη του λεφτά δεν πρόκειται να βάλει και αυτό ίσως ενισχύει και το προφίλ του αντισυμβατικού που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια ο ίδιος! Ένα προφίλ όμως που ταιριάζει πέρα για πέρα σε ένα “brilliant” μυαλό που μεγάλωσε στα Μυκονιάτικα του Περιστερίου, τελείωσε το δημόσιο 11ο Λύκειο του δήμου, και η πρώτη του επαγγελματική επαφή ήταν ως παιδί κιόλας βοηθώντας τον ηλεκτρολόγο πατέρα του, Αντώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που το «παιδί της Δυτικής Οχθης» αποφοίτησε από το 11ο Λύκειο Περιστερίου εκεί ακολουθώντας μια ενδιαφέρουσα πορεία με αρκετές στροφές και φτάνοντας σήμερα όχι μόνο να θεωρείται ο πατριάρχης των ψηφιακών πορτοφολιών, eWallet, αλλά και ο πρώτος Ελληνας που κατόρθωσε να δημιουργήσει έναν «μονόκερο» (Unicorn) , όπως ονομάζονται οι startups εταιρείες που υπερβαίνουν σε αποτίμηση το 1 δισ. δολάρια. Κάτι βέβαια που καθιστά και τον ίδιο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο.

Λογιστικά τουλάχιστον, αφού η αποτίμηση του δημιουργήματός του, της Viva Wallet, ξεπέρασε τα 2 δισ. δολάρια με την εξαγορά του 48,5% από την J.P. Morgan Chase. Γι’ αυτό και σήμερα ο ίδιος προβάλλεται πλέον ως παράδειγμα σε πολλά νέα παιδιά που ετοιμάζονται να ανοίξουν τα φτερά τους ότι όλοι μπορούν να τα καταφέρουν.

«Αν κάτι έχω να πω σε όλα αυτά τα παιδιά που ξεκινούν τις προσπάθειές τους με μια startup, είναι, πρώτον, να συμπεριλάβουν παθιασμένους συνεργάτες, δεύτερον, να μην πουλάνε νωρίς και, τρίτον, να προσέξουν ποιον θα βάλουν ως χρηματοδότη-μέτοχο», συμβουλεύει μέσω του ΘΕΜΑ-τος ο κ. Καρώνης.

Η αφετηρίας αυτής της εντυπωσιακής πορείας για τον ίδιο ξεκινά αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν ο ίδιος περνά στο ΤΕΙ Πειραιά. Το πτυχίο του ηλεκτρολόγου δεν το πήρε ποτέ και μάλιστα ακόμα και σήμερα όταν τον ρωτούν συνηθίζει να λέει: «Έπαιζαν πολύ τάβλι στη σχολή και δεν μου άρεσε το τάβλι». Η αλήθεια όμως είναι ότι ήταν ήδη εξοικειωμένος με τις τεχνολογίες των ηλεκτρονικών αφού από μικρός δούλευε με τον πατέρα του.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Σήμερα

Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Σήμερα

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Μπενφίκα: Βρέθηκε νεκρός ο αρχηγός των οργανωμένων κοντά στο «Ντα Λουζ»

Σήμερα

Η είδηση του θανάτου του Σέρτζιο Καετάνο, ηγέτη των «Red Devils» της Μπενφίκα, επισκίασε την πρόκριση των Αετών στους «16» του Κυπέλλου Πορτογαλίας, με την υπογραφή Βαγγέλη Παυλίδη

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι

Σήμερα

Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Σήμερα

Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Χτες

Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.