E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Προκαλεί ζάλη η πρόβλεψη για το που θα φτασει η βενζίνη στη χώρα μας

Απειλή για το οικογενειακό πορτοφόλι

Προκαλεί ζάλη η πρόβλεψη για το που θα φτασει η βενζίνη στη χώρα μας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/2/2022 | 10:53

«Η μέση τιμή σήμερα αγγίζει το 1,90€ πανελλαδικά, η οποία είναι πολύ υψηλή τιμή για την αμόλυβδη βενζίνη, όπως επίσης και για το πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης το οποίο είναι κόστος ενέργειας για όλα τα παραγόμενα προϊόντα αλλά και για τις παροχές υπηρεσιών οι οποίες ανεβάζουν το κόστος και έτσι αυτός που το πληρώνει τελικά είναι ο καταναλωτής», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Είναι σταθερά ανοδική η πορεία του διυλισμένου προϊόντος του πετρελαίου και αν κάνει για λίγο μια κάμψη, ξαναγυρίζει πάλι ανοδικά, ανέφερε ο κ. Ασμάτογλου. Οι πολύ μικρές μειώσεις που έχουν υπάρξει όχι μόνο δεν έχουν φανεί αλλά το αμέσως επόμενο διάστημα καλύπτεται η μείωση και ανεβαίνουν προς τα πάνω πάλι οι τιμές. «Συνεχίζει η ανοδική πορεία λίγο λίγο κάθε μέρα, το βλέπω και στις προβλέψεις τις διυλιστηριακές που και στην αυριανή μέρα θα είναι προσθετική, όπως και σήμερα ήταν αρκετά υψηλή η αύξηση για όσους θα πάρουμε καύσιμα σε σχέση με την χθεσινή χρέωση. Είναι ακριβότερο το καύσιμο που θα αγοράσουμε οι πρατηριούχοι σήμερα όπως θα είναι και αύριο και μεθαύριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις». Εάν ήταν πράγματι παροδική η ανοδική πορεία των καυσίμων θα έπρεπε να είχε τελειώσει το αργότερο τον Δεκέμβριο, αλλά βρισκόμαστε ήδη στον Φεβρουάριο και οι αυξήσεις τραβούν την ανηφόρα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ασμάτογλου. Αυτό δικαιολογεί και τις αυξήσεις που έχουμε δει στα προϊόντα στα ράφια των σουπερμάρκετ, καθώς προέρχονται από την υψηλή τιμή των καυσίμων. «Λέγαμε πάντοτε ότι θα πρέπει στις περιπτώσεις που αυξάνεται η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου να υπάρχει ένας μηχανισμός να μειώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, ο οποίος επιβαρύνεται και από τον ΦΠΑ και δεν ξέρω αν θα ξεπεράσουμε και τα 2 ευρώ την βενζίνη. Θα μπούμε σε μια μεγάλη ύφεση που δεν θα φέρει έσοδα στα ταμεία του κράτους, γιατί η μικρή τιμή και ο κύκλος εργασιών είναι αυτό που επιφέρει έσοδα» επεσήμανε ο κ. Ασμάτογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε ακόμη, πως αυτές οι τιμές έχουν επηρεάσει πολύ την τσέπη του καταναλωτή. «Το είδαμε και με το πετρέλαιο θέρμανσης, με τον χιονιά, οι ποσότητες που είχαν παραγγελθεί ήταν πολύ μικρές, οι δεξαμενές ήταν άδειες και όπου δεν μπόρεσε να γίνει η διανομή, τουλάχιστον στα βόρεια προάστια που έπεσε πολύ χιόνι, έμειναν πάρα πολλά σπίτια χωρίς πετρέλαιο, δεν είχαν άλλους τρόπους θέρμανσης, με ηλικιωμένους και δεν μπορείτε να φανταστείτε τι αντιμετωπίσαμε αυτές τις μέρες».

«Κάτι πρέπει να γίνει» τόνισε ο κ. Ασμάτογλου, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο εγχώριο, αλλά αφορά όλη την Ευρώπη. Στην νησιωτική Ελλάδα, σε ορισμένες περιοχές η τιμή της βενζίνης ξεπερνά τα 2,20 ευρώ και θα αγγίξουμε τα 2 ευρώ και στα μεγάλα αστικά κέντρα» σημείωσε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγαλύτερη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου: Εξαπολύει 728 drones και 13 πυραύλους

Πριν 11 ώρες

Αναφορές για τέσσερις τραυματίες σε Κίεβο και Ζαπορίζια - Ο Ζελένσκι ζήτησε ξανά να επιβληθούν «δριμείες κυρώσεις» εις βάρος της Ρωσίας

Έφοδος του ελληνικού FBI στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πριν 11 ώρες

Έκαναν φύλλο και φτερό όλα τα αρχεία προκειμένου να προχωρήσουν σε διασταυρώσεις

Ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου τις δολοφονίες των βρεφών

Πριν 11 ώρες

«Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»

H Ειρήνη Μουρτζούκου μεταφέρεται στην Πάτρα

Πριν 11 ώρες

Η κατηγορούμενη για τον θάνατο τριών βρεφών συνεχίζει να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της, παρά τις δεκάδες μαρτυρίες μαρτύρων και εμπειρογνωμόνων

Ηλεία: 65χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα 55χρονο – Στο νοσοκομείο το θύμα

Πριν 11 ώρες

Το θύμα τραυματίστηκε μόνο από τα θραύσματα του παρμπρίζ που έσπασε από τον πυροβολισμό - Συνελήφθη ο 65χρονος

Με sms η αξιολόγηση των πολιτών για τα νοσοκομεία ‑ Παρουσιάζεται το νέο ψηφιακό εργαλείο

Πριν 11 ώρες

«Θα βάζω σκορ κάθε μήνα» είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης

Απελπισία στις λάσπες και στα συντρίμμια στο Τέξας: Σχεδόν 110 νεκροί, άλλοι 161 αγνοούμενοι στις ξαφνικές πλημμύρες

Πριν 11 ώρες

Στην κομητεία Κερ, που υπέστη το πιο βαρύ χτύπημα, καταμετρώνται 87 θύματα, ανάμεσά τους 30 παιδιά

Γαλάτσι: Ανδρας ταμπουρώθηκε στο σπίτι του ‑ Λέει ότι είναι οπλισμένος

Πριν 11 ώρες

Στο σημείο έχει σπεύσει δύναμη της ΟΠΚΕ και μεταβαίνει διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ.

Επίδομα ενοικίου: Διορθώσεις της τελευταίας στιγμής για να μην χαθεί η ενίσχυση

Πριν 11 ώρες

Το υπουργείο Οικονομικών αποτρέπει τον αποκλεισμό χιλιάδων ενοικιαστών από την επιδότηση ενοικίου

Οργή στο Βέλγιο για οδηγό που σκότωσε τον σκύλο του του σέρνοντάς το για χιλιόμετρα ‑ Βρήκαν το σπίτι του και το έκαψαν

Πριν 11 ώρες

Aυτόπτης μάρτυρας ισχυρίζεται ότι κόρναρε αρκετές φορές στον οδηγό για να σταματήσει και αφού τον ρώτησε αν βρίσκει σωστό αυτό που συνέβη, εκείνος της απάντησε «θα κάνω ό,τι θέλω, είναι δικός μου ο σκύλος»

Η στιγμή της επίθεσης στο ελληνικών συμφερόντων Magic Seas στην Ερυθρά Θάλασσα

Πριν 11 ώρες

Προπαγανδιστικό βίντεο με σκηνοθεσία αλά Χόλιγουντ από τους Χούθι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.