E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πού πήγαν διακοπές οι υπουργοί;

Ποιες περιοχές επέλεξαν

Πού πήγαν διακοπές οι υπουργοί;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/8/2013 | 00:00

Με τους φακέλλους εκκρεμών κυβερνητικών υποθέσεων υπό μάλης αναχώρησε την Τρίτη το πρωί για τα πάτρια εδάφη της Μεσσηνίας ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αφού έκανε μία τελευταία στάση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός κατά την πάγια τακτική του θα μείνει στο πατρικό του στην Πύλο αλλά πριν επιστρέψει στην Αθήνα θα περάσει από το Ναύπλιο. Όπως λένε πάντως οι συνεργάτες του το ότι θα είναι εκτός γραφείου δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει πλήρη εικόνα των εξελίξεων και καθημερινές επικοινωνίες με τους υπουργούς του κυρίως εκείνους που έχουν εκκρεμότητες σε σχέση με τα προαπαιτούμενα της Τρόικας.

Βέβαια θα πρέπει πρώτα να τους βρίσκει αφού σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο εξέλαβε την αναχώρηση του πρωθυπουργού ως σύνθημα «τους ζυγούς λύσατε» και οι περισσότεροι βρίσκονται ήδη σε κάποια παραλία ή στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Μόνο ο κ. ¶δωνης Γεωργιάδης είχε μείνει πίσω να «φυλάττει Θερμοπύλες» και να δίνει συνεντεύξεις για τον πρόοδο του υπουργικού του έργου. Στο πόστο τους και οι οικονομικοί υπουργοί βομβαρδίζουν με αισιόδοξες ειδήσεις την κοινή γνώμη στο πλαίσιο του σχεδιασμού να αναστηλωθεί το success story και να αξιοποιηθεί στο έπακρο η θερινή ραστώνη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έκλεισαν το κόμμα και έπιασαν μαζικά εδώ και μέρες τις παραλίες.  

Το παράδειγμα του πρωθυπουργού ακολούθησαν και οι συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Σίμο Κεδίκογλου να πηγαινοέρχεται στην Εύβοια που είναι κοντά αλλά να παρακολουθεί τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να εκδίδει τις γνωστές του απαντήσεις.

Εν τω μεταξύ σε πονοκέφαλο εξελίσσεται η άρση των πλειστηριασμών την οποία ζητά επιτακτικά η Τρόικα. Αν και υπάρχει περιθώριο μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τώρα το θέμα ως έμπρακτο δείγμα συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις των δανειστών. Αν και είναι αρκετοί οι βουλευτές της συμπολίτευσης οι οποίοι λειτουργώντας σαν... λαγοί προετοιμάζουν το έδαφος προτάσσοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κοινωνικά κριτήρια είναι αρκετοί και οι συνάδελφοί τους που παραμένουν προς το παρόν σιωπηλοί αλλά εισπράττοντας το κλίμα στην κοινωνία είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν.

Χθες πάντως δεν αποφεύχθηκε η γκάφα με την ανακοίνωση των νέων γενικών και ειδικών γραμματέων καθώς τοποθετήθηκε  η κυρία Χρυσούλα Μουκίου σε υπό κατάργηση γενική γραμματεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μάλιστα η τοποθέτηση –που είναι ευθύνη του κ. Δημήτρη Σταμάτη – έγινε εν αγνοία του αρμόδιου υπουργού ο οποίος είναι σε διακοπές.

Στις υπόλοιπες γραμματείες τοποθετήθηκαν οι: Βασιλική Ευταξά (Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας), Βασιλάκος Χρήστος (Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας),  Νάντια Γιαννακοπούλου (Γενική Γραμματεία Υπουργείου Περιβάλλοντος), Δημήτρης Ιατρίδης (Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης). Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ορίστηκε ειδικός συντονιστής για τη διαχείριση των αποβλήτων.  

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Σήμερα

Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Σήμερα

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 1
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.