E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σοκ και αποτροπιασμός: Ζήτησε τα μεροκάματά του και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου

«Σκότωσαν τον γιο μου σαν να ήταν ζώο»

Σοκ και αποτροπιασμός: Ζήτησε τα μεροκάματά του και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/2/2022 | 09:21

Η δολοφονία ανείπωτης βαρβαρότητας νεαρού εργαζόμενου – πρόσφυγα από τη ΛΔ Κονγκό –, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε παραλία στο Ρίο ντε Ζανέιρο, προκαλεί κύμα αγανάκτησης στη Βραζιλία, όπου διασημότητες του απέτισαν χθες Τρίτη φόρο τιμής.

Ο Μοΐζ Καμπαγκαμπέ, 24 ετών, δολοφονήθηκε την 24η Ιανουαρίου, κοντά στο κιόσκι του παραλιακού μπαρ στην Μπάχα ντα Τσιζούκα όπου εργαζόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζήτησε τα μεροκάματά του

Σύμφωνα με μαρτυρίες της οικογένειάς, του, υπέστη επίθεση όταν ζήτησε από τον διαχειριστή δυο μεροκάματα που του οφείλονταν.

«Ήθελε τα χρήματά του προτού γυρίσει στο σπίτι, ο διαχειριστής δεν ήθελε να τον πληρώσει. Λογόφεραν, ο διαχειριστής άρπαξε ένα ρόπαλο για τον χτυπήσει, ο Μοΐζ πήρε μια καρέκλα για να αμυνθεί», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αδερφός του θύματος, ο Σάμι Καμπαγκαμπέ, που ζει επίσης στο Ρίο.

Του έδεσαν χέρια και πόδια

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνθρωπος που διαχειρίζεται το κιόσκι φώναξε να τον βοηθήσουν γνωστούς του, που ξυλοκοπούσαν για αρκετά λεπτά τον μετανάστη με ξύλα κι ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να εξουδετερώσουν τον νεαρό, οι δράστες έδεσαν τους καρπούς και τους αστραγάλους του.

Οι εικόνες ανείπωτης βαρβαρότητας, που κατέγραψε κάμερα συστήματος παρακολούθησης, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της εφημερίδας O Globo χθες Τρίτη. Στο βίντεο, ο νεαρός εικονίζεται πεσμένος κάτω, ενώ τουλάχιστον τρεις άνδρες ξεσπούν τη μανία τους πάνω του.

Στο τέλος του βίντεο – πρόκειται για μονταρισμένα αποσπάσματα, διάρκειας τεσσάρων λεπτών – ένας από τους δράστες της επίθεσης προσπαθεί να τον επαναφέρει στη ζωή, μάταια, μετά τον μοιραίο ξυλοδαρμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανείπωτη οργή και θλίψη

Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αρκετές διασημότητες καταδίκασαν το έγκλημα.

«Έβαλα τα κλάματα διαβάζοντας την εξιστόρηση του φόνου του Μοΐζ Μουτζενγί Καμπαγκαμπέ (…). Το γεγονός ότι το κιόσκι λέγεται Tropicalia έκανε χειρότερο τον πόνο μου», ανέφερε ο συνθέτης και τραγουδιστής Καετάνο Βελόσο, ηγετική μορφή του πολιτιστικού κινήματος του «τροπικαλισμού», το οποίο για πολλούς έφερε επανάσταση στη βραζιλιάνικη μουσική τα χρόνια του 1960.

«Δεν είναι αυτό το Ρίο που αγαπώ, που με υποδέχθηκε με ανοικτή την αγκαλιά», δήλωσε ο Γκαμπιγκόλ, επιθετικός της Φλαμένγκο, της δημοφιλέστερης ποδοσφαιρικής ομάδας της βραζιλιάνικης μητρόπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δράστες

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τρεις άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση, οι δύο εκ των οποίων παρουσιάστηκαν μόνοι τους και ομολόγησαν πως συμμετείχαν στον φόνο του νεαρού.

«Γίνεται αυτοψία στον χώρο και θα αναλυθούν οι εικόνες από την κάμερα ασφαλείας», διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία στο Ρίο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σοκαρισμένη η μητέρα του θύματος

Ο Μοΐζ Καμπαγκαμπέ έφθασε στη Βραζιλία, μαζί με μέρος της οικογένειάς του, το 2011. Έφυγε από τη ΛΔ Κονγκό για να σωθεί από την ένοπλη σύρραξη που μαστίζει τη γιγαντιαία αφρικανική χώρα επί δεκαετίες.

«Εγκαταλείψαμε τη ΛΔ Κονγκό για να μη μας σκοτώσουν, αλλά σκότωσαν τον γιο μου εδώ, όπως ακριβώς σκοτώνουν κόσμο στην πατρίδα μου (…) σαν να ήταν ζώο», δήλωσε η μητέρα του θύματος, σύμφωνα με την εφημερίδα O Globo.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πατήσια: 70χρονος οδηγός επιτέθηκε με μαχαίρι σε 51χρονο διανομέα για την προτεραιότητα

Σήμερα

Στη συμβολή των οδών Νιρβάνα και Αχαρνών, δύο οδηγοί διαπληκτίστηκαν έντονα και μάλιστα, ο ένας έβγαλε και μαχαίρι

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Σήμερα

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Σήμερα

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Κυψέλη: Βίντεο με τον 64χρονο να δέρνει τη μητέρα των 25χρονων ΑμεΑ όταν τον έπιασε στα «πράσα»

Σήμερα

Το βίντεο προκαλεί αποτροπιασμό και σφίξιμο στο στομάχι, με την άτυχη γυναίκα, να έχει καταλάβει πλέον την νοσηρή δράση του 64χρονου και να παθαίνει σοκ μόλις συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Σήμερα

Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Σήμερα

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Σήμερα

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Σήμερα

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Σήμερα

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.