E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σοκ και αποτροπιασμός: Ζήτησε τα μεροκάματά του και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου

«Σκότωσαν τον γιο μου σαν να ήταν ζώο»

Σοκ και αποτροπιασμός: Ζήτησε τα μεροκάματά του και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/2/2022 | 09:21

Η δολοφονία ανείπωτης βαρβαρότητας νεαρού εργαζόμενου – πρόσφυγα από τη ΛΔ Κονγκό –, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε παραλία στο Ρίο ντε Ζανέιρο, προκαλεί κύμα αγανάκτησης στη Βραζιλία, όπου διασημότητες του απέτισαν χθες Τρίτη φόρο τιμής.

Ο Μοΐζ Καμπαγκαμπέ, 24 ετών, δολοφονήθηκε την 24η Ιανουαρίου, κοντά στο κιόσκι του παραλιακού μπαρ στην Μπάχα ντα Τσιζούκα όπου εργαζόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζήτησε τα μεροκάματά του

Σύμφωνα με μαρτυρίες της οικογένειάς, του, υπέστη επίθεση όταν ζήτησε από τον διαχειριστή δυο μεροκάματα που του οφείλονταν.

«Ήθελε τα χρήματά του προτού γυρίσει στο σπίτι, ο διαχειριστής δεν ήθελε να τον πληρώσει. Λογόφεραν, ο διαχειριστής άρπαξε ένα ρόπαλο για τον χτυπήσει, ο Μοΐζ πήρε μια καρέκλα για να αμυνθεί», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αδερφός του θύματος, ο Σάμι Καμπαγκαμπέ, που ζει επίσης στο Ρίο.

Του έδεσαν χέρια και πόδια

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνθρωπος που διαχειρίζεται το κιόσκι φώναξε να τον βοηθήσουν γνωστούς του, που ξυλοκοπούσαν για αρκετά λεπτά τον μετανάστη με ξύλα κι ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να εξουδετερώσουν τον νεαρό, οι δράστες έδεσαν τους καρπούς και τους αστραγάλους του.

Οι εικόνες ανείπωτης βαρβαρότητας, που κατέγραψε κάμερα συστήματος παρακολούθησης, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της εφημερίδας O Globo χθες Τρίτη. Στο βίντεο, ο νεαρός εικονίζεται πεσμένος κάτω, ενώ τουλάχιστον τρεις άνδρες ξεσπούν τη μανία τους πάνω του.

Στο τέλος του βίντεο – πρόκειται για μονταρισμένα αποσπάσματα, διάρκειας τεσσάρων λεπτών – ένας από τους δράστες της επίθεσης προσπαθεί να τον επαναφέρει στη ζωή, μάταια, μετά τον μοιραίο ξυλοδαρμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανείπωτη οργή και θλίψη

Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αρκετές διασημότητες καταδίκασαν το έγκλημα.

«Έβαλα τα κλάματα διαβάζοντας την εξιστόρηση του φόνου του Μοΐζ Μουτζενγί Καμπαγκαμπέ (…). Το γεγονός ότι το κιόσκι λέγεται Tropicalia έκανε χειρότερο τον πόνο μου», ανέφερε ο συνθέτης και τραγουδιστής Καετάνο Βελόσο, ηγετική μορφή του πολιτιστικού κινήματος του «τροπικαλισμού», το οποίο για πολλούς έφερε επανάσταση στη βραζιλιάνικη μουσική τα χρόνια του 1960.

«Δεν είναι αυτό το Ρίο που αγαπώ, που με υποδέχθηκε με ανοικτή την αγκαλιά», δήλωσε ο Γκαμπιγκόλ, επιθετικός της Φλαμένγκο, της δημοφιλέστερης ποδοσφαιρικής ομάδας της βραζιλιάνικης μητρόπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δράστες

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τρεις άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση, οι δύο εκ των οποίων παρουσιάστηκαν μόνοι τους και ομολόγησαν πως συμμετείχαν στον φόνο του νεαρού.

«Γίνεται αυτοψία στον χώρο και θα αναλυθούν οι εικόνες από την κάμερα ασφαλείας», διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία στο Ρίο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σοκαρισμένη η μητέρα του θύματος

Ο Μοΐζ Καμπαγκαμπέ έφθασε στη Βραζιλία, μαζί με μέρος της οικογένειάς του, το 2011. Έφυγε από τη ΛΔ Κονγκό για να σωθεί από την ένοπλη σύρραξη που μαστίζει τη γιγαντιαία αφρικανική χώρα επί δεκαετίες.

«Εγκαταλείψαμε τη ΛΔ Κονγκό για να μη μας σκοτώσουν, αλλά σκότωσαν τον γιο μου εδώ, όπως ακριβώς σκοτώνουν κόσμο στην πατρίδα μου (…) σαν να ήταν ζώο», δήλωσε η μητέρα του θύματος, σύμφωνα με την εφημερίδα O Globo.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα σενάρια για τον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ: Είναι δεξιός, αριστερός ή τρελός;

Χτες

Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον αναμένει να του απαγγελθούν επίσημες κατηγορίες στη Γιούτα – Ασαφές το κίνητρο της δολοφονίας - Ποιο είναι το κίνημα Groyper και ο Νικ Φουέντες που πιστεύει στη λευκή υπεροχή

Έρευνα του Λιμενικού με εντολή Κικίλια για κόλπο με υαλοκαθαριστήρες από Ρομά στο λιμάνι της Αρκίτσας

Χτες

Πολίτης ήρθε σε αντιπαράθεση με λιμενικό για την κατάσταση που επικρατεί εκεί

Συνελήφθη γνωστή influencer μόδας με ροζ κοκαΐνη στη Ρόδο

Χτες

Με την υπόθεση συνδέεται νεαρή γυναίκα που, μέχρι σήμερα, καλλιεργούσε δημόσια εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα - «Μοδάτο» και ισχυρό διεγερτικό η «ροζ κοκαΐνη»

Σπανούλης: Μην είμαστε μίζεροι, αλλά περήφανοι, είμαστε στη ζώνη μεταλλίων μετά από 16 χρόνια

Χτες

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε μετά την προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας ενόψει του μικρού τελικού του EuroBasket 2025, κόντρα στην Φινλανδία.

Σοκ στην Κεφαλονιά με τον θάνατο του 23χρονου Νίκου σε τροχαίο ‑ Επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά του

Χτες

Το αυτοκίνητο βγήκε εκτός πορείας και βρέθηκε σε γκρεμό στον δρόμο που ενώνει τον Πόρο με την Σκάλα στην Κεφαλονιά

Σχοινούσα: Πέθανε ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος που χόρευε με την εγγονή του σε τοπικές γιορτές του νησιού

Χτες

«Ήταν για όλους μας παράδειγμα ζωντάνιας, λεβεντιάς και αγάπης για τη ζωή» αναφέρει ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών

Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει

Χτες

Έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία όταν το κάνετε όλοι

Σεισμός στην Κρήτη ‑ Στα ανοιχτά της Γαύδου

Χτες

Μικρό το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης

Συγκλόνισε η Φιάσκα που έβαλε τα κλάματα: «Πέρασα δύσκολα οικονομικά, το παλέψαμε μόνοι μας»

Χτες

Συγκινημένη, ευχαρίστησε θερμά την οικογένειά της για τη στήριξη και τόνισε το πόσο δύσκολα πέρασε αυτή τη χρονιά

Αταμάν: «Στεναχώρησα κάποιους φίλους μου στην Ελλάδα, κερδίσαμε όμως δίκαια»

Χτες

Όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν μετά τη νίκη της Τουρκίας επί της Ελλάδας στον ημιτελικό του Eurobasket

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.