E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σοκ και αποτροπιασμός: Ζήτησε τα μεροκάματά του και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου

«Σκότωσαν τον γιο μου σαν να ήταν ζώο»

Σοκ και αποτροπιασμός: Ζήτησε τα μεροκάματά του και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/2/2022 | 09:21

Η δολοφονία ανείπωτης βαρβαρότητας νεαρού εργαζόμενου – πρόσφυγα από τη ΛΔ Κονγκό –, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε παραλία στο Ρίο ντε Ζανέιρο, προκαλεί κύμα αγανάκτησης στη Βραζιλία, όπου διασημότητες του απέτισαν χθες Τρίτη φόρο τιμής.

Ο Μοΐζ Καμπαγκαμπέ, 24 ετών, δολοφονήθηκε την 24η Ιανουαρίου, κοντά στο κιόσκι του παραλιακού μπαρ στην Μπάχα ντα Τσιζούκα όπου εργαζόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζήτησε τα μεροκάματά του

Σύμφωνα με μαρτυρίες της οικογένειάς, του, υπέστη επίθεση όταν ζήτησε από τον διαχειριστή δυο μεροκάματα που του οφείλονταν.

«Ήθελε τα χρήματά του προτού γυρίσει στο σπίτι, ο διαχειριστής δεν ήθελε να τον πληρώσει. Λογόφεραν, ο διαχειριστής άρπαξε ένα ρόπαλο για τον χτυπήσει, ο Μοΐζ πήρε μια καρέκλα για να αμυνθεί», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αδερφός του θύματος, ο Σάμι Καμπαγκαμπέ, που ζει επίσης στο Ρίο.

Του έδεσαν χέρια και πόδια

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνθρωπος που διαχειρίζεται το κιόσκι φώναξε να τον βοηθήσουν γνωστούς του, που ξυλοκοπούσαν για αρκετά λεπτά τον μετανάστη με ξύλα κι ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να εξουδετερώσουν τον νεαρό, οι δράστες έδεσαν τους καρπούς και τους αστραγάλους του.

Οι εικόνες ανείπωτης βαρβαρότητας, που κατέγραψε κάμερα συστήματος παρακολούθησης, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της εφημερίδας O Globo χθες Τρίτη. Στο βίντεο, ο νεαρός εικονίζεται πεσμένος κάτω, ενώ τουλάχιστον τρεις άνδρες ξεσπούν τη μανία τους πάνω του.

Στο τέλος του βίντεο – πρόκειται για μονταρισμένα αποσπάσματα, διάρκειας τεσσάρων λεπτών – ένας από τους δράστες της επίθεσης προσπαθεί να τον επαναφέρει στη ζωή, μάταια, μετά τον μοιραίο ξυλοδαρμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανείπωτη οργή και θλίψη

Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αρκετές διασημότητες καταδίκασαν το έγκλημα.

«Έβαλα τα κλάματα διαβάζοντας την εξιστόρηση του φόνου του Μοΐζ Μουτζενγί Καμπαγκαμπέ (…). Το γεγονός ότι το κιόσκι λέγεται Tropicalia έκανε χειρότερο τον πόνο μου», ανέφερε ο συνθέτης και τραγουδιστής Καετάνο Βελόσο, ηγετική μορφή του πολιτιστικού κινήματος του «τροπικαλισμού», το οποίο για πολλούς έφερε επανάσταση στη βραζιλιάνικη μουσική τα χρόνια του 1960.

«Δεν είναι αυτό το Ρίο που αγαπώ, που με υποδέχθηκε με ανοικτή την αγκαλιά», δήλωσε ο Γκαμπιγκόλ, επιθετικός της Φλαμένγκο, της δημοφιλέστερης ποδοσφαιρικής ομάδας της βραζιλιάνικης μητρόπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δράστες

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τρεις άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση, οι δύο εκ των οποίων παρουσιάστηκαν μόνοι τους και ομολόγησαν πως συμμετείχαν στον φόνο του νεαρού.

«Γίνεται αυτοψία στον χώρο και θα αναλυθούν οι εικόνες από την κάμερα ασφαλείας», διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία στο Ρίο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σοκαρισμένη η μητέρα του θύματος

Ο Μοΐζ Καμπαγκαμπέ έφθασε στη Βραζιλία, μαζί με μέρος της οικογένειάς του, το 2011. Έφυγε από τη ΛΔ Κονγκό για να σωθεί από την ένοπλη σύρραξη που μαστίζει τη γιγαντιαία αφρικανική χώρα επί δεκαετίες.

«Εγκαταλείψαμε τη ΛΔ Κονγκό για να μη μας σκοτώσουν, αλλά σκότωσαν τον γιο μου εδώ, όπως ακριβώς σκοτώνουν κόσμο στην πατρίδα μου (…) σαν να ήταν ζώο», δήλωσε η μητέρα του θύματος, σύμφωνα με την εφημερίδα O Globo.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Πριν 11 ώρες

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

Φρουροί της Επανάστασης: Μικρές οι πιθανότητες να ξαναρχίσει ο πόλεμος, οι ΗΠΑ είναι αδύναμες

Πριν 11 ώρες

Εκπρόσωπος των Φρουρών απείλησε πως αν οι πολεμικές επιχειρήσεις ξαναρχίσουν, η ακτογραμμή του Ιράν θα γίνει «νεκροταφείο για τους επιτιθέμενους»

Κορινθία: Kαρχαρίας εμφανίστηκε στις Κεχριές ‑ Δείτε το βίντεο

Πριν 11 ώρες

Νέα «επίσκεψη» καρχαρία στα ανοιχτά της Κορινθίας

Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος

Πριν 11 ώρες

«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

Τέμπη: Επανεκκίνηση της δίκης μετά από διακοπή ενός μήνα – Ποιοι θα μπουν στην αίθουσα

Πριν 11 ώρες

Συνεχίζεται η πολύκροτη διαδικασία με ενστάσεις κατηγορουμένων μετά τις εργασίες διαρρύθμισης

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

Πριν 11 ώρες

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

Πριν 11 ώρες

Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

«Απόβαση» εφορίας σε τουριστικές περιοχές με AI, tablet και drones ‑ «Θερινό σαφάρι» 50.000 ελέγχων

Πριν 11 ώρες

Στο «ραντάρ» εμπορικά καταστήματα, εστίαση, γραφεία ενοικίασης οχημάτων, παρκινγκ και τουριστικά καταλύματα.

Οι μωβ μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές παραλίες: Πού εμφανίστηκαν και τι λένε οι επιστήμονες

Πριν 11 ώρες

Με πλωτά φράγματα απαντούν οι αρχές στο φαινόμενο που αναμένεται και φέτος εκτεταμένο

Στον «αέρα» η εκεχειρία: Γιατί οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στο Ιράν και πώς αντιδρά η Τεχεράνη

Πριν 11 ώρες

Πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις σε στόχους στο νότιο Ιράν, η Τεχεράνη δήλωσε ότι μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν ήταν στον ορίζοντα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.