E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης δίνει την πρώτη... σκοτεινή συναυλία στην Ελλάδα

Για τους σκοπούς της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Διαβάζω για τους Άλλους»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης δίνει την πρώτη... σκοτεινή συναυλία στην Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/2/2022 | 14:26

Μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρεθούν στις 28 και 29 Μαρτίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η φιλανθρωπική ΑΜΚΕ «Διαβάζω για τους Άλλους» προσκαλούν το κοινό σε μια «Συναυλία στο σκοτάδι» προκειμένου να βιώσει και να κατανοήσει πως είναι να ζεις με τυφλότητα

Ο γνωστός τραγουδοποιός δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας να συμμετάσχει αφιλοκερδώς στην πρώτη σκοτεινή συναυλία που διοργανώνεται ποτέ στην Ελλάδα. Μαζί του θα είναι και ο συγγραφέας και τραγουδιστής Θοδωρής Τσάτσος, ο οποίος με τον δικό του μουσικό τρόπο, εισάγει το ακροατήριο στην εμπειρία της ζωής με τυφλότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων «Σπουδαία Events» που σκοπό έχουν τη χρηματοδότηση και την επικοινωνιακή στήριξη φορέων και οργανισμών που εμπνέουν και συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Οι φορείς που ενισχύονται επιλέγονται από το κοινό, μέσω ανοιχτής ψηφοφορίας στο διαδίκτυο.

Σε αυτό το πλαίσιο, τον Φεβρουάριο του 2019 τα Σπουδαία Events, μέσω του website τους www.spoudaia.gr , ρώτησαν το κοινό για ποιο λόγο θα ήθελαν να γίνει μία συναυλία υποστήριξης. Περίπου 1.800 άνθρωποι ψήφισαν ηλεκτρονικά και υπέδειξαν το «Διαβάζω για τους Άλλους» ως τον φορέα επιλογής τους. Τα συνεχόμενα lockdown καθυστέρησαν τη διεξαγωγή της συναυλίας, η οποία όμως τελικά βρήκε το δρόμο της στην υλοποίηση, μέσα από τη συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο συν-ιδρυτής των Σπουδαίων Events, Χάρης Ασλανίδης, άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες αλλά και αναπηρία ο ίδιος, δηλώνει: «Αισθανθήκαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε μία διαφορετική εκδήλωση, μία ευκαιρία να δημιουργηθούν βιωματικές αναμνήσεις, που φιλοδοξούν να μείνουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό των συμμετεχόντων ακροατών και μουσικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Διαβάζω για τους Άλλους ιδρύθηκε το 2015 με αφορμή μια συζήτηση που είχε περί λογοτεχνίας η Αργυρώ Σπυριδάκη και ο εκ γενετής τυφλός φίλος της Θοδωρής Τσάτσος. Η Αργυρώ πρότεινε στον Θοδωρή να διαβάσει το «Σπίτι του Ύπνου» του Τζόναθαν Κόου, και όταν αυτός απάντησε ότι δυστυχώς το εν λόγω βιβλίο δεν υπάρχει στην ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών, η Αργυρώ αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Σήμερα το Διαβάζω για τους Άλλους είναι πιστοποιημένος από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) φορέας παραγωγής ακουστικών βιβλίων για τυφλούς και έντυπο-ανάπηρους χρήστες και έχει τρεις κύριους πυλώνες δράσης:

Ως πρωταρχικό πυλώνα έχει τον εμπλουτισμό της ακουστικής βιβλιοθήκης των τυφλών μέσω της ηχογράφησης παντός είδους αναγνωσμάτων από εθελοντές αναγνώστες. Σε δεύτερο χρόνο προέκυψε η ανάγκη πραγματοποίησης ζωντανών αναγνώσεων σε χώρους γηροκομείων, νοσοκομείων, σωφρονιστικών ιδρυμάτων και κατ’ οίκον αναγνώσεων σε άτομα με αναπηρία και δυσκολίες κίνησης και όρασης. Τρίτος πυλώνας δράσεων του Διαβάζω για τους Άλλους είναι οι δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού όσον αφορά την τυφλότητα (ενήλικες και μαθητές) μέσα από βιωματικά εργαστήρια και άλλες εκδηλώσεις.

Σήμερα ο Οργανισμός καταμετρεί 6.083  μέλη σε όλη την Ελλάδα και διενεργεί δράσεις σε 3 πόλεις: Αθήνα, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης. Το Διαβάζω για τους Άλλους συμβάλλει στη δημιουργία μιας ισχυρής τάσης εθελοντισμού στη χώρα μας, καθώς δημιουργεί ουσιαστικές σχέσεις και χτίζει γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων, εθελοντών και επωφελούμενων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σε ποια ταινία κόντεψε να πεθάνει την ώρα των γυρισμάτων

Προχτές

Το 2ο επεισόδιο του νέου podcast του E-Daily.gr, «Καρέ-Καρέ», είναι αφιερωμένο στα ματυχήματα της Αλίκης Βουγιουκλάκη

6 παιδικά που βλέπαμε στα 90`s και μας έκαναν καλύτερους ανθρώπους

Πριν 6 μέρες

Το καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο

«Ανεμοδαρμένα Ύψη»: Aντιδράσεις για τη σαδομαζοχιστική σκηνή με κολάρο σκύλου που δεν υπάρχει στο βιβλίο

Πριν 1 εβδομάδα

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Μάργκοτ Ρόμπι και ο Τζέικομπ Ελόρντι

Eurovision 2026: Πρώτο το τραγούδι του Akyla στις στοιχηματικές εταιρείες

Πριν 1 εβδομάδα

Το «Ferto» είναι στα φαβορί για πρωτιά

5 φορές που ηθοποιοί απάντησαν πανέξυπνα σε ηλίθιες ερωτήσεις

Πριν 1 εβδομάδα

Όταν η υπομονή εξαντλείται, η «μαγεία» συμβαίνει όχι μπροστά από τις κάμερες των ταινιών, αλλά μπροστά στα μικρόφωνα του red carpet

Eurovision 2026 ‑ Εθνικός Τελικός: Όλες οι εμφανίσεις των 14 καλλιτεχνών για την εκπροσώπηση της Ελλάδας

Πριν 1 εβδομάδα

14 καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή της Πειραιώς 260 για το εισιτήριο στη Eurovision της Βιέννης – οι εμφανίσεις, τα φαβορί και οι στιγμές που ξεχώρισαν

Eurovision 2026 ‑ Εθνικός Τελικός: Αυτά είναι τα μέλη της κριτικής επιτροπής

Πριν 1 εβδομάδα

Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία

Eurovision 2026: Τι ώρα είναι ο ελληνικός τελικός – Τα φαβορί και πώς ψηφίζουμε

Πριν 1 εβδομάδα

Απόψε, Κυριακή (15/2) διεξάγεται ο Μεγάλος Τελικός του Sing for Greece 2026

Η νέα ταινία που θα σε κάνει να φοβάσαι το μέλλον

Πριν 1 εβδομάδα

Υπερβολή η ζοφερή πραγματικότητα;

Ταινίες της εβδομάδας: Wuthering Heights ‑ Γιατί μας ελκύει ακόμα το πιο τοξικό love story της λογοτεχνίας;

Οι ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.