ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Συνελήφθη ένας ύποπτος

Ο γεννημένος το 1966 δημοσιογράφος και ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αίγυπτο, συνεργάτης της ΕΡΤ επί σειράν ετών και κυπριακών δικτύων, αγνοείτο επί αρκετές ημέρες.
Η σορός του εντοπίστηκε στο σπίτι και έφερε τραύματα από μαχαίρι. Ο δημοσιογράφος συζούσε στο διαμέρισμα με την αδελφή του, η οποία απουσίαζε την ώρα του φόνου. Η αστυνομία συνέλαβε έναν διανομέα φαγητού, που γνώριζε το θύμα πριν τη δολοφονία, ανέφερε στην εφημερίδα Al Ahram δικαστική πηγή, σύμφωνα με την οποία το κίνητρο πιστεύεται ότι ήταν η ληστεία.
Ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας στην Αίγυπτο, ο Κάτσικας ίδρυσε την εφημερίδα «Φως στο Κάιρο» και εξέδιδε τη μηνιαία έκδοση του «Αλεξανδρινού Ταχυδρόμου» στην Αλεξάνδρεια, ενώ ήταν και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου. «Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου αποχαιρετά με θλίψη τον δημοσιογράφο Νικόλαο Κάτσικα, έναν άνθρωπο που αγαπούσε τη δουλειά του, τους Αιγυπτιώτες Έλληνες και την Αίγυπτο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός.
Για τον θάνατο του Νίκου Κάτσικα είχε εκδώσει ανακοίνωση το ελληνικό ΥΠΕΞ, που ανέφερε ακόμα ότι οι αρμόδιες προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές.
Ο Νίκος Κάτσικας είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016, και στην ιστορική εφημερίδα «Φως» του Καΐρου από τη δεκαετία του 2000 (ανέλαβε και εξέδωσε 550 φύλλα από τα 700 περίπου που συνολικά μετράει η συγκεκριμένη έκδοση).
Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου (συνέχεια του ιστορικού Φωτός), της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».
Νωρίτερα, στα τέλη της δεκαετίας του '80 με αρχές του '90, για μια τριετία υπήρξε ανταποκριτής του ρ/σ 9.84 στο Παρίσι.
Στο Κάιρο, εργαζόταν με πείσμα και πάθος με στόχο τη διατήρηση του ρόλου των Αιγυπτιώτικων ΜΜΕ ως «γέφυρας του Ελληνισμού που παρεπιδημεί στην αγαπημένη μας Χώρα του Νείλου με την ακόμα πιο αγαπημένη Μητέρα Πατρίδα», όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο φωτογραφικό λεύκωμα «150 χρόνια Ελληνικός Τύπος στη Χώρα του Νείλου», το οποίο εκδόθηκε το 2016 και την επιμέλειά του είχε ο έμπειρος δημοσιογράφος.
Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, τον οποίο έχει ακολουθήσει σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
STORIES
STORIES
STORIES
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
TV ΣΕΙΡΕΣ
STORIES
STORIES
STORIES