E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Κανονικό Πάσχα και Μάρτιος χωρίς μέτρα

Το σχέδιο της κυβέρνησης

Κορωνοϊός: Κανονικό Πάσχα και Μάρτιος χωρίς μέτρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/2/2022 | 10:10

Μετά τη χθεσινή εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών για νέα άρση των περιοριστικών μέτρων, αυτή τη φορά στην Εστίαση, έχει αρχίσει να φουντώνει η συζήτηση για το πότε θα αρθούν πλήρως οι απαγορεύσεις.

Η Επιτροπή εισηγήθηκε να καταργηθεί σε πρώτη φάση το ανώτατο όριο των έξι ατόμων στην εστίαση και στη διασκέδαση όσο αφορά στους καθήμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ώρα τόσο η Επιτροπή, όσο και η κυβέρνηση εμφανίζονται διστακτικοί στην πλήρη κατάργηση των απαγορεύσεων που συνεχίζουν να ισχύουν, παρά την σταθεροποίηση των κρουσμάτων, καθώς αυτή παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Ως εκ τούτου, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν επιτρέπει για την ώρα να δοθεί το «πράσινο φως» ώστε να επιτραπεί η διασκέδαση για τους όρθιους, ούτε να αυξηθεί το ποσοστό για τους φιλάθλους που θα μπορούν να εισέρχονται στα γήπεδα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι στην κυβέρνηση, έχουν αρχίσει ήδη να καταστρώνουν τον οδικό χάρτη για τη σταδιακή άρση όλων των περιορισμών με χρονικό ορίζοντα τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιθανότερο σενάριο

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί σταδιακή η άρση όλων των μέτρων, όπως γίνεται και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθει η κανονικότητα σε όλους τους χώρους και δεν αποκλείεται στις αρχές Μαρτίου να μην ισχύει κανένας περιορισμός, με μοναδική εξαίρεση τη χρήση μάσκας.

Με την άρση, ωστόσο, των περιορισμών που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα στην διασκέδαση, εκτιμάται ότι θα έρθει και η η απαραίτητη εκτόνωση από την πλευρά των πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, διαμηνύουν κυβέρνηση και ειδικοί, όταν θα αρθούν και οι τελευταίοι περιορισμοί, δεν θα ισχύσει το ίδιο και για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα συνεχίζουν να τρώνε «πόρτα» σε κλειστούς χώρους διασκέδασης και εστίασης.

Τι θα γίνει με τις μάσκες

Το σχέδιο κατάργησης των μέτρων προβλέπεται πως θα είναι δύο ταχυτήτων. Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι δεν θα υποβάλλονται σε κανένα περιορισμό, εντούτοις θα οφείλουν να φορούν μάσκα.

Σε ισχύ θα παραμείνουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, με αυτό να αφορά ιδιαιτέρως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία και πλήττονται περισσότερο από τον κοροναϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς ένα κανονικό Πάσχα

Εάν δεν αλλάξει κάτι και ο προγραμματισμός ισχύσει όπως περιγράφηκε παραπάνω, όπως αναφέρει η «Κ», είναι προφανές πως η κυβέρνηση θέλει από τα μέσα Μαρτίου να ανεβάσει στροφές έχοντας μια πλήρη και ανοιχτή οικονομία σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν και αν δεν υπάρξει κάποια δραματική εξέλιξη στον τομέα της πανδημίας, θα πάμε προς ένα κανονικά Πάσχα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Συγκίνηση κατά την έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη – Δείτε βίντεο

Πριν 9 ώρες

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη έπαρση της εθνικής σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Τα νέα δρομολόγια του Προαστιακού στην Αθήνα

Πριν 9 ώρες

Όλα όσα αλλάζουν από αύριο

Το IRIS γίνεται υποχρεωτικό ‑ Αλλάζει ο τρόπος πληρωμών και αποδείξεων

Πριν 9 ώρες

Tι πρέπει να έχουν έτοιμο οι επιχειρήσεις

Σας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο από την Πολωνία; Γιατί δεν πρέπει να το σηκώσετε

Πριν 9 ώρες

Τι δεν πρέπει να κάνετε αν δείτε κλήσεις από +48 και +3197

Νέα ταυτότητα: Οι κρίσιμες ενημερώσεις που δεν πρέπει να αμελήσεις

Πριν 9 ώρες

Η έγκαιρη ενημέρωση είναι απαραίτητη

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Πριν 9 ώρες

Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Χτες

«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Χτες

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Χτες

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.