E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συρία: Nέο σοκαριστικό βίντεο και φωτογραφίες από την επίθεση

Δεν ευθύνομαι εγώ, λέει ο ¶σαντ

Συρία: Nέο σοκαριστικό βίντεο και φωτογραφίες από την επίθεση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/8/2013 | 00:00

Εντείνονται οι πολιτικές διεργασίες για ανάληψη διεθνούς πρωτοβουλίας, ώστε να τερματιστεί η σφαγή των αμάχων στη Συρία, όσο η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη τις φωτογραφίες και τα βίντεο φρίκης με τους εκατοντάδες νεκρούς ανάμεσα στους οποίους και πολλά παιδιά, που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Παρά το γεγονός ότι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που συνήλθε κεκλεισμένων των θυρών, με αφορμή τις καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων εναντίον αμάχων, δεν ελήφθη ουσιαστικά κάποια επίσημη απόφαση, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία επανέρχονται και ασκούν νέες πιέσεις, ώστε να υπάρξει άμεσα αντίδραση.



Στο μεταξύ, ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, ζητά από τους επιθεωρητές του Οργανισμού να ερευνήσουν εάν έγινε χρήση χημικών όπλων στη Συρία «δίχως καθυστέρηση». Αυτό άλλωστε είχε δηλώσει πριν από δύο ημέρες, λέγοντας πως «εάν επιβεβαιωθεί η χρήση από οποιαδήποτε πλευρά αυτό θα συνιστά ένα διεθνές έγκλημα και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να δώσουν λόγο». (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους τονίζουν ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη εάν χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα ή όχι, ενώ η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντοπλή στις υπηρεσίες πληροφοριών να συγκεντρώσουν άμεσα ό,τι υλικό διαθέτουν προκειμένου να γίνει σαφές τι ακριβώς συνέβη.

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να πούμε οριστικά ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά», είπε η Τζεν Ψάκι. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Για ανάγκη επέμβασης κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας
 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λορέντ Φαμπιούς δήλωσε στο BFM-TV, ότι εάν αποδειχθεί ότι έχει γίνει χρήση χημικών όπλων, η θέση της Γαλλίας είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση, η οποία θα μπορούσε να πάρει τη μορφή επέμβασης. Ο κ. Φαμπιούς δεν διευκρίνισε τι ακριβώς εννοεί ως επέμβαση, ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποσταλούν στρατεύματα στη Συρία, σύμφωνα με το BBC. Πρόσθεσε μάλιστα, πως εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν μπορεί να λάβει απόφαση, τότε αυτή θα πρέπει να ληφθεί «με άλλους τρόπους».



Της διεθνούς «κίνησης» για ανάληψη άμεσης πρωτοβουλίας ηγείται και η Βρετανία.
Η Αγγλία και άλλες 36 χώρες έχουν στείλει επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και ζητούν να επιτραπεί η επιτόπια έρευνα και να διερευνηθούν οι καταγγελίες, ανέφερε το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Πιστεύουμε ότι μία πολιτική λύση, είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος ώστε να τερματιστεί η αιματοχυσία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, και προστίθεται ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον «έχει πει πολλές φορές ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο... που μπορεί να σώσει τις ζωές αθώων πολιτών στη Συρία».

Στο μεταξύ, και νέο σοκαριστικό βίντεο από την επίθεση κάνει σήμερα το γύρο του κόσμου. Όπως σημειώνει το Channel 4, που το αναπαρήγαγε, πρόκειται για ερασιτεχνική λήψη, που θεωρείται ότι έχει τραβηχτεί στη Δαμασκό, κάτι που ακόμη όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Προσοχή, οι σκηνές είναι ιδιαίτερα σκληρές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Η Συριακή κυβέρνηση καλείται να επιτρέψει στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να επισκεφτούν τις περιοχές κοντά στη Δαμασκό, όπου αναφέρεται ότι πέθαναν 1,300 άνθρωποι, μετά από επίθεση με χημικά, ώστε να μπορέσουν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες της συριακής αντιπολίτευσης. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα επιτραπεί τελικά η πρόσβαση στους επιθεωρητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ





Υπενθυμίζεται πως η Συριακή κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί χρήσης χημικών όπλων, και τις χαρακτηρίζει «παράλογες και κατασκευασμένες». Ο Συριακός στρατός από την άλλη πλευρά, αναφέρει πως πρόκειται για προσπάθεια της αντιπολίτευσης να καλύψει τις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί οι δυνάμεις της το τελευταίο διάστημα.



Νέοι βομβαρδισμοί

Έπειτα από τις χθεσινές, φονικές επιθέσεις στη Δαμασκό που στοίχησαν τη ζωή σε περισσότερους από 1.300 ανθρώπους, η πόλη βομβαρδίζεται εκ νέου σήμερα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πίσω από τις σημερινές επιθεσεις βρίσκονται ο στρατός και η αεροπορία της Συρίας που έπληξαν πολλές ζώνες που ελέγχονται από τους αντάρτες κοντά στη Δαμασκό, με στόχο να τους απωθήσουν από στρατηγικής σημασίας σημεία που ελέγχουν στην περιφέρεια της πρωτεύουσας.



Το Συριακό Παρατηρητήριο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι μαχητικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν πολλές επιδρομές σήμερα το πρωί στο Χαν αλ-Σέιχ και τη Ζαμάλκα, τραυματίζοντας πολλούς ανθρώπους, ενώ μαίνονται σφοδρές μάχες.

Όπως δήλωσε αργότερα σήμερα εκπρόσωπος της συριακής αντιπολίτευσης συνεχίζουν να ανακαλύπτονται πτώματα μετά την επίθεση, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών να αυξηθεί.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ




"Περιμένουμε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί επειδή μόλις ανακαλύψαμε μια συνοικία στη Ζαμάλκα όπου υπάρχουν σπίτια γεμάτα νεκρούς", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού Χάλεντ Σάλεχ.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι κυβερνητικά στρατεύματα συνεχίζουν την επίθεση στις περιοχές στις οποίες όπως καταγγέλλουν, έγινε χθες χρήση χημικών όπλων.

Σοκ και διεθνής κατακραυγή

Οι εικόνες από τη Συρία που μεταδόθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο προκάλεσαν κύμα διεθνούς καταδίκης.

Στις εν λόγω φωτογραφίες, εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, κείτονται νεκροί έπειτα τη χρήση νευροπαραλυτικών αερίων απο τις δυνάμεις του ¶σαντ, όπως καταγγέλει η συριακή αντιπολίτευση.

Πάντως, το συριακό καθεστώς, συνεπικουρούμενο από τη Ρωσία, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα και έκανε λόγο για προβοκάτσια από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: Πρώτο Θέμα

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ευρωπαϊκό Κ18: Η 17χρονη που έφερε την Ελλάδα στην κορυφή και δάκρυσε στον Εθνικό Ύμνο

Πριν 8 ώρες

Η Ελένη Ιακωβάκη κατέκτησε το χρυσό στα 400μ. εμποδίων με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 52.38 και συγκίνησε στην απονομή.

Μαμντάνι εναντίον Νετανιάχου: «Είναι εγκληματίας πολέμου, η θέση του είναι στη Χάγη ‑ πρέπει να συλληφθεί»

Πριν 8 ώρες

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης δηλώνει ότι εξετάζει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Ισραηλινού πρέσβη στον ΟΗΕ.

Γαλλία ‑ Αγγλία: Ο μικρός τελικός που έγραψε ιστορία με δέκα γκολ

Πριν 8 ώρες

Η Αγγλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας 6-4 της Γαλλίας σε έναν αγώνα με τεράστιες ανατροπές, χατ τρικ Σάκα και δέκα γκολ Μπαπέ στο τουρνουά.

Θερινές εκπτώσεις 2025: Ανοικτά αύριο τα καταστήματα – Τι πρέπει να ξέρετε πριν βγείτε για ψώνια

Χτες

Την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα λειτουργούν προαιρετικά με ωράριο 11:00–20:00, ενώ οι έμποροι εκτιμούν συνολικό τζίρο έως 7,4 δισ. ευρώ για φέτος.

Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι αποκάλυψαν οι πρώτες έρευνες

Χτες

Την ανατριχιαστική ανακάλυψη έκανε άστεγος σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Ευελπίδων - την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου‑Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα

Χτες

Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Λορέντζο Καριέρε: Θλίψη στο τελευταίο αντίο – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια

Χτες

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό

Τροχαίο στη Σταυρούπολη: Σοκαριστικό βίντεο από τον θάνατο του 23χρονου μοτοσικλετιστή

Χτες

Ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ και ο νεαρός μοτοσικλετιστής κινούνταν και οι δύο με πράσινο φανάρι στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μίκη Θεοδωράκη.

ΑΑΔΕ: Ποιοι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 72 δόσεις και πώς υποβάλλουν αίτηση

Χτες

Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ.

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

Χτες

Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα «παράθυρα» του 2025

Χτες

Από την «δεκαετία του ΟΓΑ» έως την κάλυψη εισφορών για ανέργους από τη ΔΥΠΑ - όλες οι διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε σύγκρουση με ΙΧ

Χτες

Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη μετά τη μοιραία σύγκρουση στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.