E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πούτιν: Δεν θέλουμε πόλεμο στην Ευρώπη

Ολοκληρώθηκε η συνομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Όλαφ Σολτς, σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία

Πούτιν: Δεν θέλουμε πόλεμο στην Ευρώπη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/2/2022 | 18:08

Ολοκληρώθηκε η συνομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Όλαφ Σολτς, σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία, καθώς η Δύση υποστηρίζει ότι αναμένεται ρωσική εισβολή το επόμενο 24ωρο. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για περισσότερο από τρεις ώρες και κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι καμία πλευρά δεν επιθυμεί σύγκρουση, αλλά εγγυήσεις στο τομέα της ασφάλειας.

Σύμφωνα με την telegraph.co.uk, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως δεν πρέπει να γίνει πόλεμος στην Ευρώπη, όμως θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν τα συμφέροντα της χώρας του. «Δεν θέλουμε πόλεμο στην Ευρώπη», είπε και πρόσθεσε ότι «τα συμφέροντα της Ρωσίας θα πρέπει να ληφθούν δεόντως υπόψη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, ο Γερμανός καγκελάριος ζήτησε άμεση αποκλιμάκωση της κατάστασης στη περιοχή από το Κρεμλίνο, τονίζοντας ότι «ανησυχούμε πολύ για το τι θα γίνει με τους 100.000 στρατιώτες και τις δραστηριότητές τους στο άμεσο μέλλον. Δεν μπορούμε να δούμε καμία λογική στην παρουσία των στρατευμάτων. Ως εκ τούτου, απαιτείται επειγόντως αποκλιμάκωση. Αυτό είναι σημαντικό σε αυτή την τεταμένη και δύσκολη κατάσταση, ώστε να μην υπάρξει πόλεμος στην Ευρώπη».

«Πράσινο φως» σε αιτήματα της Ρωσίας

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το apnews.com, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συμφώνησαν να συζητήσουν μια σειρά μέτρων ασφαλείας που είχε προηγουμένως προτείνει η Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε συνομιλίες για τον περιορισμό της ανάπτυξης πυραύλων μέσου βεληνεκούς στην Ευρώπη, τη διαφάνεια των ασκήσεων και άλλα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αλλά τόνισε την ανάγκη να λάβει υπόψη της η Δύση τις κύριες απαιτήσεις της χώρας.

Σημειώνεται, πως η δήλωση ακολούθησε την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για μερική απόσυρση των στρατευμάτων μετά από στρατιωτικές ασκήσεις, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι το Κρεμλίνο ενδέχεται να μην εισβάλει άμεσα στην Ουκρανία.

«Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τον τελευταίο πόλεμο στην Ευρώπη»

Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνομιλίας, ανέβασε τους τόνους και τόνισε πως το ΝΑΤΟ ξεκίνησε το τελευταίο πόλεμο που γνώρισε η γηραιά ήπειρος και αναφέρθηκε στη περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, απαντώντας στα σχόλια του Γερμανού καγκελάριου, ότι η γενιά του δεν μπορούσε να φανταστεί έναν πόλεμο στην Ευρώπη, είπε το εξής: «Ήμασταν μάρτυρες ενός πολέμου στην Ευρώπη και αυτό ξεκίνησε από το ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας». Παράλληλα, είπε ότι εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν «κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ… Είναι ένα κακό παράδειγμα… αλλά συνέβη».

«Να συζητήσουμε μερικές ρωσικές απαιτήσεις»

Ο Όλαφ Σολτς κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, διευκρίνισε πως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έπρεπε να απαντήσουν με κυρώσεις, καθώς αυτό ήταν το «σωστό».

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν δεκτές ρωσικές απαιτήσεις, αφού δεν θεώρησε πως πρέπει να απομακρυνθούν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήταν σωστό που το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση απάντησαν στα τελεσίγραφα της Ρωσίας, και ενώ η Ρωσία δεν συμφωνεί με την απάντηση, είναι καλό σημάδι πως θεωρεί ότι υπάρχουν μερικά καλά σημεία σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Ομοίως, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και εμείς δεν συμφωνούμε με τις απαιτήσεις της Ρωσίας, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχουν κάποια σημεία εκεί μέσα που αξίζει να συζητηθούν», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Αναλυτικά η κοινή συνέντευξη Τύπου:

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Σήμερα

Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Σήμερα

O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Σήμερα

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα

Η απίστευτη ιστορία ενός εργάτη που θάφτηκε ζωντανός σε φέρετρο για 61 ημέρες

Σήμερα

Μέσα στο φέρετρο, ακολουθούσε μια καθημερινή ρουτίνα

Μουντιάλ 2026: Αυτές είναι οι 34 χώρες που έχουν προκριθεί

Σήμερα

Πόσα εισιτήρια έχουν απομείνει

Σοκαριστική καταγγελία για βiασμό 12χρονης από 16χρονο στην Πάτρα

Σήμερα

Το κορίτσι ενημέρωσε τους γονείς του που κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.