E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μίνα Γκάγκα: Πάμε σε προσεκτική χαλάρωση των μέτρων

Δεν υπάρχει συζήτηση για χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου στον γενικό πληθυσμό

Μίνα Γκάγκα: Πάμε σε προσεκτική χαλάρωση των μέτρων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 15/2/2022 | 20:23

Στη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιορισμών εστίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει συζήτηση για χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου στον γενικό πληθυσμό.

«Πάμε αργά προς χαλάρωση των μέτρων, δεν θα γίνει απότομα. Δε θα βγάλουμε τις μάσκες, δε θα είμαστε χαλαροί. Θα πάμε προσεκτικά» ξεκαθάρισε η Μίνα Γκάγκα, μία ημέρα πριν από τη νέα συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα (91,6 και 105,8), εξήγησε πως «ούτως ή άλλως, τους ειδικούς ακούμε και παίρνουμε αποφάσεις. Πάμε με σύμπνοια και έτσι λαμβάνονται τα μέτρα. Νομίζω και οι ειδικοί θεωρούν ότι από εδώ και πέρα αρχίζει μια χαλάρωση. Ήπια, δεν πάμε απότομα, δεν απελευθερώνουμε τα πάντα» τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι και στην Ευρώπη πάνε γενικά προς χαλάρωση των μέτρων, με όποιον ρυθμό ταιριάζει σε κάθε χώρα».

Όπως διευκρίνισε, η απελευθέρωση αφορά κυρίως τους εμβολιασμένους, όχι τους ανεμβολίαστους, κι αυτό θα συνεχιστεί. «Το 90% των νοσηλειών και των σοβαρών νοσηλειών είναι ανεμβολίαστοι. Φυσικά, και πρέπει να προσέχουμε. Το ότι έχω εμβολιαστεί, δε με κάνει άτρωτο και δεν πρέπει να είμαι "χύμα". Φυσικά, θα προσέχω τα μέτρα. Αλλά αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι άνθρωποι που υποφέρουν και κινδυνεύουν είναι οι ανεμβολίαστοι και ιδιαίτερα οι άνω των 60 ετών» επισήμανε.

Για τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας που επιμένουν και ειδικά για τον υψηλό αριθμό θανάτων, η κ. Γκάγκα είπε ότι «όλους εμάς που δουλεύουμε στα νοσοκομεία μάς στενοχωρεί πάρα πολύ κάθε θάνατος». Έκανε λόγο για πολυπαραγοντικό πρόβλημα που σχετίζεται με το ποσοστό των μη εμβολιασμένων που περνά πιο σοβαρά τη νόσο και με το ποσοστό των ανθρώπων μεγάλης ηλικίας που είναι πολύ πιο ευάλωτοι. «Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για τους ηλικιωμένους, αλλά έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην πάνε καλά. Ένας άνθρωπος που είναι 90 χρονών και έχει 2-3 χρόνια νοσήματα, δυστυχώς είναι πιο ευάλωτος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναπληρώτρια υπουργός εκτίμησε ότι έχουμε δυο πολύ θετικά στοιχεία στη μάχη κατά της πανδημίας. Τη βελτίωση του καιρού και το μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί, σε συνδυασμό με τον αριθμό ανθρώπων που έχουν περάσει κορωνοϊό κι έχουν ανοσοποιηθεί με φυσικό τρόπο. Ζήτησε «να συνεχίσουμε να προσέχουμε, να τηρούμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκες», διαμηνύοντας ότι «δε συζητάει κανείς για την αφαίρεση μάσκας σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός».

Η ίδια υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου στον γενικό πληθυσμό, λέγοντας ότι η 4η δόση γίνεται μόνο σε ανοσοκατασταλμένους. «Αυτό που πρέπει να δούμε είναι αν από το φθινόπωρο κάνουμε μια προφύλαξη που είναι παράλληλα γρίπη και κορωνοϊός, για να είμαστε πλήρως προφυλαγμένοι. Δηλαδή, την ίδια στιγμή που πας για το ένα, να κάνεις και το άλλο εμβόλιο και να τελειώνεις και με τα δυο. Πιθανόν, να πάμε σε ένα τέτοιο σχήμα. Περιμένουμε τις οδηγίες» είπε.

Ερωτηθείσα, τέλος, για την έγκριση των εμβολίων στα παιδιά κάτω των 5 ετών, απάντησε ότι ακόμη δεν υπάρχει καμία τέτοια εισήγηση. «Θα περιμένουμε την εισήγηση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Δεν είναι κάτι που συζητάμε. Ακόμα είμαστε σε φάση μελετών, είναι άδηλο το μέλλον για τα μικρά παιδιά» δήλωσε η κ. Γκάγκα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Σήμερα

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Σήμερα

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Ιράν: 28χρονη γέννησε στη φυλακή και εκτελέστηκε για τη δολοφονία του συζύγου της

Σήμερα

Τι ανακοίνωσαν σήμερα δύο ΜΚΟ από το εξωτερικό

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Σήμερα

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Σήμερα

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Σήμερα

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Σήμερα

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Σήμερα

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Σήμερα

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.