E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εξελίξεις στην Ουκρανία: Βομβαρδισμοί κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Τι ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας

Εξελίξεις στην Ουκρανία: Βομβαρδισμοί κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 17/2/2022 | 11:51

Βομβαρδισμοί ακούστηκαν στην περιοχή του αεροδρομίου του Ντόνετσκ και του χωριού Elenovka στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters, χωρίς να είναι ξεκάθαρο πόσο σοβαρά είναι αυτά τα περιστατικά, όσο και από ποια πλευρά προέρχονται.

Επίσης, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο οποίος παρακολουθεί την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία αλλά τις τελευταίες ημέρες έχει αποσύρει κάποιους από τους παρατηρητές του, επιβεβαιώνει «πολλαπλά περιστατικά» βομβαρδισμών με όλμους στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέτοιου είδους περιστατικά έχουν σημειωθεί πολλές φορές τα τελευταία οκτώ χρόνια, αλλά αυτό σημειώνεται σε μια περίοδο που η Ρωσία κατηγορείται ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες στα σύνορά με την Ουκρανία και έχει αποσύρει κάποιους από τους παρατηρητές της τις τελευταίες ημέρες.

Η κατάσταση «κλιμακώνεται» στην περιοχή του Ντονμπάς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, και αναφέρθηκε σε «τεράστια δυναμικό πυρός από την πλευρά των ουκρανικών δυνάμεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πεσκόφ κατηγόρησε επίσης το ΝΑΤΟ για «απροκάλυπτη επικοινωνιακή επιθετικότητα εναντίον της Ρωσίας» και πρόσθεσε ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θα δώσει στην Δύση τις απαντήσεις του για «τα προβλήματα των εγγυήσεων ασφαλείας».

Νωρίτερα οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία κατηγόρησαν τον στρατό ότι άνοιξε πυρ εναντίον της περιοχής που ελέγχουν, τέσσερις φορές μέσα σε διάστημα 24 ωρών και πρόσθεσαν ότι προσπαθούν να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν θύματα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν παραβιάσει κατάφωρα το καθεστώς εκεχειρίας χρησιμοποιώντας βαρέα όπλα τα οποία, βάσει των συμφωνιών του Μινσκ, θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί», τόνιζε ανακοίνωση εκπροσώπων της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, λέγοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν όλμους, εκτοξευτήρες ρουκετών και πολυβόλα σε τέσσερα ξεχωριστά περιστατικά σήμερα Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν παραβιάσει κατάφωρα το καθεστώς εκεχειρίας χρησιμοποιώντας βαρέα όπλα τα οποία, βάσει των συμφωνιών του Μινσκ, θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί», τόνιζε η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Γιαν Λεστσένκο επικεφαλής της λαϊκής πολιτοφυλακής του Λουχάνσκ, «τις τελευταίες 24 ώρες η κατάσταση στη γραμμή επαφής έχει επιδεινωθεί σημαντικά. Ο εχθρός, υπό την άμεση εντολή της πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας του Κιέβου, προσπαθεί να κλιμακώσει τη σύγκρουση».

Παράλληλα η λαϊκή πολιτοφυλακή της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ανακοίνωσε σήμερα ότι μονάδες της απάντησαν σε πυρά που δέχθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προκειμένου να προστατεύσουμε τον άμαχο πληθυσμό, οι υπερασπιστές μας αναγκάστηκαν να απαντήσουν στα πυρά (…) Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα ή ζημιές στις πολιτικές υποδομές», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής.

Ο ουκρανικός στρατός διέψευσε σήμερα ότι στοχοθέτησε τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία. «Παρά το γεγονός ότι οι θέσεις μας δέχθηκαν από απαγορευμένα όπλα, περιλαμβανομένων πυροβόλων 12 χιλιοστών, τα ουκρανικά στρατεύματα δεν απάντησαν στα πυρά», δήλωσε στο Reuters ο υπεύθυνος Τύπου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ακόμα ότι αντάρτες υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία εκτόξευσαν οβίδες σε χωριό της περιοχής Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες έπληξαν παιδικό σταθμό, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Σήμερα

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Σήμερα

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Ιράν: 28χρονη γέννησε στη φυλακή και εκτελέστηκε για τη δολοφονία του συζύγου της

Σήμερα

Τι ανακοίνωσαν σήμερα δύο ΜΚΟ από το εξωτερικό

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Σήμερα

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Σήμερα

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Σήμερα

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Σήμερα

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Σήμερα

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Σήμερα

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.