E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κίεβο: Δραματικές ώρες ‑ Οι Ρώσοι χτυπούν κτίρια με πολίτες

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε το πρωί του Σαββάτου, διακρίνεται πολυκατοικία που έχει «χτυπηθεί» από πύραυλο

Κίεβο: Δραματικές ώρες ‑ Οι Ρώσοι χτυπούν κτίρια με πολίτες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 26/2/2022 | 09:22

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι του Κιέβου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικοί πύραυλοι «χτυπούν» πολυκατοικίες και κτίρια όπου ζουν πολίτες.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε νωρίς το πρωί από το λευκορωσικό μέσο ενημέρωσης Nexta, διακρίνεται πολυκατοικία που έχει «χτυπηθεί» από πύραυλο και έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές, ενώ ολόκληρη η περιοχή «πνίγεται» σε ένα σύννεφο καπνού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Nexta αναφέρει πως δεν υπήρξαν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες, ωστόσο η φωνή γεμάτη απελπισία μιας γυναίκας στο υπόβαθρο, είναι ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει τις τελευταίες ώρες στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Με μια εικόνα της κατεστραμμένης από τους ρωσικούς πυραύλους πολυκατοικίας στο Κίεβο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα τόνισε: «Το Κίεβο, η υπέροχη, ειρηνική πόλη μας, επέζησε άλλη μια νύχτα από τις επιθέσεις ρωσικών χερσαίων δυνάμεων και πυραύλων. Ένας από αυτούς χτύπησε ένα κατοικημένο διαμέρισμα στο Κίεβο. Απαιτώ από τον υπόλοιπο κόσμο: απομονώστε πλήρως τη Ρωσία, απελάστε πρεσβευτές, προχωρήστε σε εμπάργκο πετρελαίου, καταστρέψτε την οικονομία της. Σταματήστε τους Ρώσους εγκληματίες πολέμου!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Ρώσοι προσπάθησαν να φέρουν τη μέγιστη ποσότητα εξοπλισμού στο Κίεβο, λέει σύμβουλος του Ζελένσκι

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Κίεβο το πρωί του Σαββάτου, μίλησε ανώτερος σύμβουλος του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, τονίζοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν «να φέρουν τη μέγιστη ποσότητα εξοπλισμού στην πόλη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, είπε, «αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στα προάστια και τη γύρω περιοχή είναι υπό έλεγχο».

Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, τόνισε ότι υπάρχουν «ξεχωριστές ομάδες σαμποτέρ και αναγνώρισης» στην πόλη, αλλά η ουκρανική αστυνομία και οι εδαφικές μονάδες αυτοάμυνας «εργάζονται ενεργά εναντίον τους».

Νωρίτερα το Σάββατο, το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίησε τους κατοίκους του Κιέβου ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες στους δρόμους και τους προέτρεψε να αναζητήσουν καταφύγιο και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους. Πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά στο κέντρο της πόλης πριν τα ξημερώματα, μετά από πολλές ώρες δυνατών εκρήξεων μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ποντόλιακ επιχείρησε να δει και την επόμενη μέρα, αυτή της διαπραγμνάτευσης με τη Ρωσία, τονίζοντας πως «δεν νομίζω ότι μετά από αυτό που συμβαίνει τώρα, η Ουκρανία έχει αδύναμες θέσεις». «Ακόμα κι αν ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης - και πρόκειται να ξεκινήσει - η Ουκρανία θα θέσει όρους».

Άλλος εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου, ο Σεργκέι Νικιφόροφ, δήλωσε αργά την Παρασκευή ότι η Ουκρανία «ήταν και παραμένει έτοιμη να μιλήσει για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη». «Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να ξαναρχίσουμε την κανονική ζωή» πρόσθεσε.

Η νύχτα ήταν δύσκολη αλλά το Κίεβο άντεξε!

Το Κίεβο σφυροκοπείται αλλά αντέχει! Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να φτάσουν στο κέντρο της πόλης αλλά συναντούν αντίσταση, ενώ επιχειρούν ταυτόχρονα σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα στο έδαφος της Ουκρανίας. «Μητέρα των μαχών», ωστόσο, για το ηθικό αμφότερων των μαχόμενων αποτελεί η κατάληψη της ιστορικής πρωτεύουσας της χώρας, με το ρωσικό στρατό να προσεγγίζει σημεία στρατηγικού ενδιαφέροντος ήδη από χθες το πρωί. Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε επίσης πως περιοχές κοντά στις πόλεις Σούμι, Πολτάβα και Μαριούπολη επλήγησαν από αέρος, με πυραύλους ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr να εκτοξεύονται εναντίον της χώρας από τη Μαύρη Θάλασσα. Το πρωί του Σαββάτου διεξάγονται μάχες σε Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό, δήλωσε ένας σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου. «Σφοδρές μάχες σημειώνονται κοντά στη Μαριούπολη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μικάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας. «Όμως δεν υπάρχει περίπτωση η Μαριούπολη να παραδοθεί ή να καταληφθεί».

Η αστυνομία μέσω Telegram στέλνει το εξής μήνυμα στους κατοίκους της πόλης: «Είναι σε εξέλικη μάχες στους δρόμους της πόλης μας. Παρακαλούμε να μείνετε ήρεμοι και όσο πιο προσεκτικοί μπορείτε. Αν κρύβεστε, μη φύγετε από την κρυψώνα σας. Αν είστε στο σπίτι σας, μην πάτε στα παράθυρα, μην πάτε στα μπαλκόνια. Κρυφτείτε μέσα, για παράδειγμα στο μπάνιο και καλυφθείτε με κάτι που μπορεί να σας καλύψει από σφαίρες. Αν ακούσετε σειρήνες κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο καταφύγιο».

Βομβαρδισμοί στο Κίεβο και σε ακόμη 3 πόλεις

Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως περιοχές κοντά στις πόλεις Σούμι, Πολτάβα και Μαριούπολη επλήγησαν από αέρος, με πυραύλους ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr να εκτοξεύονται εναντίον της χώρας από τη Μαύρη Θάλασσα.

Εξάλλου, βομβαρδισμοί ακούστηκαν σήμερα το πρωί στο κέντρο του Κιέβου, μεταδίδει ανταποκριτής του Reuters, έπειτα από πληροφορίες για πυρά όπλων στην ίδια περιοχή.

Όπως δήλωσε νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων, πυρά ακούστηκαν κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η Ουκρανία ανέφερε νωρίτερα επίθεση σε στρατιωτική βάση κοντά στο κέντρο της πόλης η οποία όπως είπε αποκρούστηκε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Χτες

Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Χτες

Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Χτες

Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Χτες

Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Χτες

Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Χτες

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Μπενφίκα: Βρέθηκε νεκρός ο αρχηγός των οργανωμένων κοντά στο «Ντα Λουζ»

Χτες

Η είδηση του θανάτου του Σέρτζιο Καετάνο, ηγέτη των «Red Devils» της Μπενφίκα, επισκίασε την πρόκριση των Αετών στους «16» του Κυπέλλου Πορτογαλίας, με την υπογραφή Βαγγέλη Παυλίδη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.