E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τη Δευτέρα οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους διπλωμάτες στη Λευκορωσία

Ακόμη μια νύχτα αγωνίας αναμένεται για το Κίεβο

Τη Δευτέρα οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους διπλωμάτες στη Λευκορωσία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 27/2/2022 | 15:49

Τη Δευτέρα το πρωί θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες ανάμεσα σε αντιπροσωπεία Ρώσων και Ουκρανών διπλωματών στη Λευκορωσία, με την αγωνία να εντείνεται για την κατάσταση στο Κίεβο καθώς είναι μεγάλη η πιθανότητα να συνεχιστούν για ακόμη μια νύχτα οι βομβαρδισμοί.

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Γεβγκενί Γενίν δήλωσε ότι οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς διπλωμάτες θα διεξαχθούν τη Δευτέρα το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαφές μήνυμα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας του έστειλε, νωρίτερα, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, πριν από την έναρξη των συνομιλιών ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους διπλωμάτες στα σύνορα της Λευκορωσίας. Ξεκαθάρισε ότι θα υποστηρίξουν με κάθε τρόπο την Ουκρανία ενώ δέχονται σφοδρές επιθέσεις και ανθρώπινες ζωές χάνονται.

Στο τηλεοπτικό μήνυμά του, ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας τόνισε ότι οι διπλωμάτες μεταβαίνουν στην περιοχή όπου θα διεξαχθούν οι συνομιλίες χωρίς προκαταρτική συμφωνία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτούν συζητήσεις υπό όρους τελεσιγράφων.

Επισήμανε ότι σκοπός είναι να «ελαχιστοποιηθούν οι απειλές» και για τον λόγο αυτό αποστέλλεται ειδική αντιπροσωπεία για τις συνομιλίες. «Θα ακούσουμε τι θέλει να μας πει η άλλη πλευρά χωρίς να υπάρχει κάποια προκαταρτική συμφωνία» τόνισε ο Κουλέμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ουκρανός υπουργός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι λόγω των συνομιλίων διασφαλίστηκε ότι καμία στρατιωτική δύναμη από τη Λευκορωσία δεν θα εξαπολύσει επίθεση στα ουκρανικά εδάφη. «Εάν φτάσουμε στην επίτευξη της ειρήνης αυτό είναι ευπρόσδεκτο, όμως ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να παραδώσουμε ούτε τετραγωνικό της εφαδικής επικράτειάς μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Για «συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις» της ουκρανικής με τη ρωσική αντιπροσωπεία «στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Pripyat», συμφώνησαν ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι με τον Αλεξάντρ Λουκασένκο, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, νωρίτερα την Κυριακή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ζελένσκι στους λογαριασμούς του στα social media... «συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Pripyat».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και συνέχισε, μιλώντας για τις προϋποθέσεις ασφαλείας της ουκρανικής αντιπροσωπείας: «Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι την ώρα της αποχώρησης, των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι που τοποθετήθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος».

Οι Ουκρανοί πηγαίνουν στη Λευκορωσία για να διαπραγματευτούν, είπε νωρίτερα το Κρεμλίνο. Η ουκρανική αντιπροσωπεία πρόκειται να διαπραγματευτεί με τη ρωσική πλευρά στο Γόμελ και βρίσκεται καθ' οδόν, όπως αναφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Τύπου της Λευκορωσίας. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της επίσημης ρωσικής αντιπροσωπείας των διαπραγματευτών και βοηθός του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των ηγετών της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο και Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νότια Κορέα: Η AI έφτασε τον προϋπολογισμό της χώρας σε πάνω από μισό τρισεκατομμύριο δολάρια

Σήμερα

Η αύξηση των φορολογικών εσόδων από τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Samsung και η SK Hynix οδήγησε στη μεγαλύτερη αύξηση δαπανών από το 2009

Μαρινάκης για Σαμαρά: Θλίβομαι για την ανάρτησή του, τα φύλα είναι δύο και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό με κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σήμερα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στην κριτική περί «woke ατζέντας» με αφορμή την εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ και αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 19 από τους συνολικά 22 κατηγορούμενους για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων

Σήμερα

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή και των 22 κατηγορουμένων στην υπόθεση

Ταϊβάν: Έπιασε τη σύζυγό του να τον απατά μέσω της σκούπας... ρομπότ ‑ Κατέληξε στη φυλακή

Σήμερα

Η «παγίδα» με τη σκούπα-ρομπότ δεν βγήκε σε καλό για τον απατημένο σύζυγο στη μακρινή Ταϊβάν

Σηκωτό απομάκρυναν οι σωματοφύλακες του Σι Τζινπίνγκ φωτογράφο που πλησίασε στο κόκκινο χαλί, δείτε βίντεο

Σήμερα

Οι σωματοφύλακες του Κινέζου προέδρου αντέδρασαν αστραπιαία μόλις ο φωτογράφος ξέφυγε από το προκαθορισμένο σημείο κατά την άφιξη στο Μπισκέκ

Πάτρα: Ελεύθερος με όρους ο καθηγητής για την ασέλγεια σε βάρος 14χρονης

Σήμερα

Ο καθηγητής κατηγορείται για ασέλγεια και παιδική πορνογραφία

Στην εντατική 24χρονη από την Ηγουμενίτσα, την παρέσυρε με το αυτοκίνητο ο σύντροφός της μετά από καβγά

Σήμερα

Ο 29χρονος  οδηγός συνέχισε να οδηγεί ενώ η 24χρονη ήταν πάνω στο καπό - Συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ινδία: 24χρονος υπάλληλος σε πρατήριο καυσίμων σκοτώθηκε όταν έσπασε σωλήνα και τον χτύπησε το ακροφύσιο

Σήμερα

Ο 24χρονος Τουσάρ Καμρί βρισκόταν σε νυχτερινή βάρδια την περασμένη Πέμπτη όταν συνέβη το μοιραίο συμβάν

Η Ινδία «έσπασε» ρεκόρ ζέστης από το 1901 – Ο θερμότερος Αύγουστος στη σύγχρονη εποχή

Σήμερα

Κατά 16% μειωμένες οι βροχοπτώσεις των μουσώνων στη χώρα

Έφηβος στη Βόρεια Καρολίνα πέθανε από λοίμωξη που προκαλείται από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο

Σήμερα

Η λοίμωξη προκαλεί πρωτοπαθή αμοιβική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα (PAM) με γρήγορη εξέλιξη και συχνά θανατηφόρα έκβαση εντός περίπου πέντε ημερών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.