E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τα επιτόκια από το 9,5% στο 20%

Η κεντρική τράπεζα είπε στις εξαγωγικές εταιρείες να πουλήσουν το 80% των συναλλαγματικών τους αποθεμάτων

Η Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τα επιτόκια από το 9,5% στο 20%
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/2/2022 | 10:56

Η ρωσική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 20% (από το 9,5%) για να αντισταθμιστούν οι κίνδυνοι για την οικονομία που εγείρονται από την πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του νομίσματος και την αύξηση του πληθωρισμού.

Το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ρωσίας θα δώσουν παράλληλα εντολή στις ρωσικές εξαγωγικές εταιρείες να πουλήσουν το 80% του ξένου συναλλάγματος από τα έσοδά τους, όπως ανήγγειλαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε σειρά μέτρων χθες Κυριακή για να στηρίξει την εσωτερική αγορά, καθώς πασχίζει να περιορίσει τον αντίκτυπο των δυτικών κυρώσεων εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το ρούβλι υποχώρησε έως και 119,50 ανά δολάριο, σημειώνοντας πτώση 30% από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι θα απελευθερώσει 733 δισεκατομμύρια ρούβλια (8,78 δισεκατομμύρια δολάρια) σε αποθεματικά τοπικών τραπεζών για να ενισχύσει τη ρευστότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δραματικές εξελίξεις υπογραμμίζουν τους φόβους bank run στις τράπεζες της Ρωσίας. Ήδη, μεγάλες ουρές για ανάληψη μετρητών έχουν παρατηρηθεί στα ΑΤΜ στις ρωσικές πόλεις.

Η Sberbank Europe, η οποία ανήκει στη ρωσική κρατική Sberbank, ανακοίνωσε ότι έχει «σημαντικές εκροές καταθέσεων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Η ΕΚΤ προειδοποίησε ότι η Sberbank Europe και οι θυγατρικές της σε Κροατία και Σλοβενία είναι πλέον αφερέγγυες ή είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν λίαν συντόμως στην κατάσταση αυτή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.