ADVERTISEMENT

Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Λίγο πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων

Newsroom
2' χρόνος ανάγνωσης
Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ
ADVERTISEMENT

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Νέο μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι λίγη ώρα πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και ενώ συνεχίζονται οι μάχες σε Κίεβο και σε άλλες πόλεις.

«Όταν έθεσα υποψηφιότητα για πρόεδρος, δήλωσα ότι ο καθένας μας είναι ένας πρόεδρος. Επειδή είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τη χώρα μας. Για την όμορφη Ουκρανία μας. Και τώρα συνέβη ότι ο καθένας από εμάς είναι ένας πολεμιστής. Ένας πολεμιστής στη θέση του. Και είμαι σίγουρος ότι ο καθένας από εμάς θα κερδίσει. Δόξα στην Ουκρανία», ανέφερε.

ADVERTISEMENT

Ακόμη, ο Ουκρανός απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ.

«Ο στόχος μας είναι να είμαστε όλοι Ευρωπαίοι και, κυρίως, ίσοι. Είμαι σίγουρος πως αυτό είναι το σωστό και πως το δικαιούμαστε» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ανακοίνωσε την αποφυλάκιση Ουκρανών μαχητών για να συμμετέχουν στον πόλεμο.

ADVERTISEMENT

Ο Ζελένκσι υπογράμμισε πως 16 παιδιά έχουν σκοτωθεί τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες ενώ άλλα 45 είναι τα παιδιά που έχουν τραυματιστεί.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε, ακόμα, ότι είναι 4.500 οι Ρώσοι στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί από την Πέμπτη ενώ έστειλε το μήνυμα «σώστε τις ζωές σας και φύγετε», απευθυνόμενος στον στρατό της Μόσχας.

Μισέλ: Θα γίνουν συζητήσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.

ADVERTISEMENT

Αυτή είναι μια συζήτηση η οποία, όπως και να έχει, θα πραγματοποιηθεί", επεσήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΕ έχει ήδη μια «πολύ ισχυρή» συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία, η οποία μπορεί να εμβαθυνθεί.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πράγματι εν καιρώ [θα] ανήκει σε εμάς. Είναι χώρα που ανήκει ανάμεσά μας και θέλουμε να ενταχθεί», είπε η φον ντερ Λάιεν σε δημοσιογράφο του Euronews ερωτηθείσα χθες Κυριακή σχετικά με την εισδοχή του Κιέβου στην ΕΕ. Επισήμανε ότι υπάρχουν ήδη πεδία συνεργασίας ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Κίεβο.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο