E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έταξε στον γιο της 1.800 δολάρια για να μείνει μακριά από τα social media για 6 χρόνια

Μόλις εξαργύρωσε την επιταγή

Έταξε στον γιο της 1.800 δολάρια για να μείνει μακριά από τα social media για 6 χρόνια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/3/2022 | 11:41

Όταν ο Σίβερτ Κλέφσαας ήταν 12 ετών, η μητέρα του έκανε μαζί μια συμφωνία: θα έμενε μακριά από τα social media έως τα 18α γενέθλιά του, με αντάλλαγμα 1.800 δολάρια.

Ο Σίβερτ ολοκλήρωσε με επιτυχία αυτό το challenge. Στις 19 Φεβρουαρίου γιόρτασε τα 18α γενέθλιά του και κατέθεσε τα 1.800 δολάρια στον τραπεζικό λογαριασμό του. Και χωρίς καθυστέρηση «κατέβασε» το Instagram και το Snapchat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λόρνα Κλέφσαας πήρε την ιδέα από μια ιστορία που άκουσε στο ραδιόφωνο, για τη δοκιμασία «16 για 16». Μία μητέρα είχε υποσχεθεί να δώσει στην κόρη της 1.600 δολάρια στα 16α γενέθλιά της, αν έμενε μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Αναρωτήθηκα αν ο Σίβερτ θα έκανε κάτι τέτοιο», δηλώνει. Εκείνο το απόγευμα, είπε την ιδέα για μια αντίστοιχη δοκιμασία στον γιο της, ανεβάζοντας τον πήχη, καθώς πρόσθεσε δύο χρόνια και 200 δολάρια στο «έπαθλο».

Το πρόσωπό του φωτίστηκε λίγο, περιγράφει η μητέρα του. Κατά κύριο λόγο, είχε εντυπωσιαστεί από τα χρήματα. Ο Σίβερτ άρχισε να ονειρεύεται ότι με τα χρήματα θα αγόραζε ένα αυτοκίνητο. «Δεν είχα ιδέα τι αγοράζεις με 1.800 δολάρια», παραδέχεται. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η πρόκληση.

Η μητέρα του ήθελε να προστατεύσει τον γιο της από τους πιθανούς κινδύνους των social media, έχοντας δει τον αντίκτυπο που είχαν στις τρεις κόρες της, οι οποίες ειναι αρκετά χρόνια μεγαλύτερες από τον Σίβερτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μικρότερη κόρη της οικογένειας- που είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη από τον Σίβερτ- αγχωνόταν ιδιαίτερα και δυσκολευόταν να διαχειριστεί τα social media, σύμφωνα με τη μητέρα. Για την κόρη, που είχε «κολλήσει» ιδιαίτερα με το Snapchat, «το διαδίκτυο ήταν περισσότερο η πραγματικότητά της, από την πραγματική ζωή», περιγράφει η μητέρα. Με τον σύζυγό της αποφάσισαν πως δεν υπήρχε άλλη λύση, παρά να της πάρουν το κινητό τηλέφωνο. Αρχικά, αυτό δεν πήγε καλά, αλλά έπειτα από μερικές εβδομάδες η κόρη της δήλωσε ότι ήταν πολύ χαρούμενη με αυτή την κίνηση.

Στην περίπτωση του Σίβερτ, το πλεονέκτημα ήταν ότι το αγόρι δεν είχε γνωρίσει ακόμη τον κόσμο των social media. «Δεν ήταν ήδη εθισμένος σε αυτό, οπότε δεν του ζητούσα να εγκαταλείψει κάτι», λέει η μητέρα. Σημειώνει ότι ο γιος της ήταν εξαιρετικά κοινωνικοποιημένος, αλλά παραδέχεται ότι κάποιες φορές ανησυχούσε αν θα υπήρχε κάποιος αρνητικός αντίκτυπος επειδή δεν είχε παρουσία στα social media.

Τελικά, ο Σίβερτ ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δοκιμασία, κάτι που πιστεύει ότι κατάφερε χάρη στο σχολείο, την ενασχόληση με τον αθλητισμό και την κοινωνική ζωή του. «Σίγουρα διέθεσα πολύ χρόνο στις πραγματικές σχέσεις, από κοντά και είμαι πραγματικά ευγνώμων για αυτό», επισημαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποχή από τα social media όχι μόνο τον έκανε να αναπτύξει φιλίες, αλλά του έδωσε τη δυνατότητα να «αποφύγει το δράμα, κάτι απολύτως προβληματικό για μερικούς φίλους μου», συμπληρώνει. Πάντως, παραδέχεται ότι υπήρχαν στιγμές που μπήκε στον πειρασμό να τα παρατήσει, ιδιαίτερα επειδή κάποιες φορές σκεφτόταν «δεν είμαι καν σίγουρος ότι θα μου δώσει τα χρήματα». Επίσης, όσο μεγάλωνε, τα 1.800 δολάρια άρχισαν να του φαίνονται ολοένα και μικρότερο ποσό.

Τώρα που τα κατάφερε, σχεδιάζει να αγοράσει κάτι για το δωμάτιό του στο σπίτι της οικογένειας στη Μινεσότα, όπως μια τηλεόραση ή μια πολυθρόνα. Και την ίδια ώρα αρχίζει να γνωρίζει τον κόσμο των social media. «Είμαι απόλυτα χαμένος. Είναι ξεκαρδιστικό», παραδέχεται και προσθέτει ότι νιώθει σαν «παππούς». Όσο για τη μητέρα του, είναι σίγουρη ότι ο γιος της έχει την ωριμότητα να διαχειριστεί σωστά τα social media.

«Πιστεύω ότι θα τα χρησιμοποιήσει με έναν πραγματικά υγιή τρόπο. Με τον τρόπο που έχουν σχεδιαστεί να χρησιμοποιούνται. Και δεν πιστεύω ότι θα επιτρέψει να του ορίζουν πώς νιώθει για τον εαυτό του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημήτρης Αλεξάνδρου – Ρία Ελληνίδου: Το πρώτο κοινό βίντεο από την εξωτική Ταϊλάνδη

Σήμερα

Το ζευγάρι μοιράζεται μοναδικές στιγμές από το ταξίδι του για τον Αγιο Βαλεντίνο!

J2US: Έκτακτη ανακοίνωση του OPEN για τον Κώστα Δόξα

Σήμερα

Μετά την καταδίκη για ενδοοικογενειακή βία

Ο Μπραντ Πιτ στο λιμάνι της Ύδρας: Μπήκε στο vintage ιπτάμενο δελφίνι για τα γυρίσματα

Σήμερα

Τα γυρίσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές Μαρτίου

Σία Κοσιώνη: «Η ΜΕΘ είναι μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Δεν μπορούσα να σηκωθώ»

Σήμερα

Οι ρεπόρτερ των ψυχαγωγικών εκπομπών περίμεναν την Σία Κοσιώνη χθες 24/2 για να κάνει δηλώσεις, μετά την επιστροφή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ

Παντρεύεται η Φαίη Σκορδά – Οι αποκαλύψεις της Σταματίνας Τσιμτσιλή

Σήμερα

«Το ζευγάρι, η Φαίη και ο Αλέξανδρος, ζουν σαν παντρεμένοι» είπε μεταξύ άλλων η Σταματίνα Τσιμτσιλή

Katy Perry: Έγκυος στο πρώτο παιδί με τον Justin Trudeau; Η απάντηση στις φήμες

Σήμερα

Η Katy Perry και ο Justin Trudeau εξακολουθούν να είναι μαζί και, απ’ ό,τι φαίνεται, τα πράγματα σοβαρεύουν.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Νέες φωτογραφίες με την Κλέλια Ανδριολάτου μετά το πάρτι για τα BAFTA

Σήμερα

Ο σκηνοθέτης του «Maestro» δημοσίευσε στιγμές από το ταξίδι στη βρετανική πρωτεύουσα με χιουμοριστική λεζάντα στο Instagram

Sally Field: Το μυστικό που έκρυβε για 70 χρόνια πίσω από τα δύο Όσκαρ

Σήμερα

Η σκοτεινή παιδική ηλικία, ο σταρ πατριός και η εξομολόγηση που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Από το Central Perk σε βίλες εκατομμυρίων: Πού μένουν σήμερα οι πρωταγωνιστές των Friends

Σήμερα

Η σειρά που λάτρεψε όλος ο κόσμος δεν τους χάρισε μόνο φήμη, αλλά και μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία, χτισμένη πάνω σε ακίνητα-όνειρο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.