E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αποκαλυπτικό το τηλεφώνημα Μακρόν σε Πούτιν

Στόχος του είναι να καταλάβει όλη την Ουκρανία

Αποκαλυπτικό το τηλεφώνημα Μακρόν σε Πούτιν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/3/2022 | 17:10

Οι διαρροές που έγιναν από το γραφείο του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν μετά το 90λεπτο τηλεφώνημα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την Ουκρανία είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικές.

Σύμφωνα με σύμβουλο του Γάλλου Προέδρου, από το τηλεφώνημα ο Εμανουέλ Μακρόν κατάλαβε ότι στόχος του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι να καταλάβει όλη την Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, η έκφραση που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Μακρόν μετά το τέλος του τηλεφωνήματος ήταν: «Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα».

«Λέτε ψέματα στον εαυτό σας. Θα κοστίσει ακριβά στην χώρα σας, η χώρα σας θα καταλήξει απομονωμένη, αποδυναμωμένη και υπό το κράτος κυρώσεων για πολύ πολύ καιρό», είπε στον Πούτιν ο Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε στον Εμανουέλ Μακρόν ότι η επιχείρηση του ρωσικού στρατού εξελίσσεται «σύμφωνα με το σχέδιο» της Μόσχας και ότι «θα ενισχυθεί», αν οι Ουκρανοί δεν αποδεχθούν τους όρους του, αναφέρει η Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο Πούτιν επανέλαβε ότι στόχος του είναι η ουδετεροποίηση και ο αφοπλισμός της Ουκρανίας, είτε δια της διπλωματικής οδού ή μέσω των όπλων, δήλωσε ο γάλλος προεδρικός σύμβουλος.

«Δεν υπήρξε τίποτε στα λόγια του προέδρου Πούτιν που να μπορεί να μας καθησυχάσει», πρόσθεσε ο γάλλος αξιωματούχος προσθέτοντας ότι ο ρώσος πρόεδρος επανέλαβε το αφήγημα περί «αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας».

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο ρώσος πρόεδρος είπε στον γάλλο ομόλογό του ότι η Ρωσία θα επιτύχει τους στόχους της στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία ό,τι και να συμβεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τηλεφώνημα, το Κρεμλίνο καθιστά σαφές ότι οι στόχοι του περιλαμβάνουν την ουδετερότητα και την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.

Οποιαδήποτε απόπειρα του Κιέβου να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ρώσους και ουκρανούς αξιωματούχους θα έχει ως αποτέλεσμα την προσθήκη από την Μόσχα και άλλων όρων στον κατάλογο των αιτημάτων που έχει ήδη καταρτίσει, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν περιέγραψε λεπτομερώς τις βασικές προσεγγίσεις και τους όρους στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους του Κιέβου. Επιβεβαιώθηκε ότι, πρώτον και κύριον, συνομιλούμε για την αποστρατιωτικοποίηση και το καθεστώς ουδετερότητας της Ουκρανίας, ώστε να μην προκύψει ποτέ απειλή προς την ρωσική ομοσπονδία από το έδαφος αυτό», σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τονίσθηκε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα εκπληρωθούν σε κάθε περίπτωση και απόπειρες για να κερδηθεί χρόνος με την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων δεν θα οδηγήσει παρά στην προσθήκη νέων αιτημάτων προς το Κίεβο στο πλαίσιο τη διαπραγματευτικής μας θέσης».

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι «η ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία προχωρεί σύμφωνα με το σχέδιο». Πληροφορίες ότι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν το Κίεβο αποτελούν μέρος της «αντιρωσικής εκστρατείας παραπληροφόρησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου , σύμφωνα με την οποία, «οι ρωσικές δυνάμεις κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τους πολίτες».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.