E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αποκαλυπτικό το τηλεφώνημα Μακρόν σε Πούτιν

Στόχος του είναι να καταλάβει όλη την Ουκρανία

Αποκαλυπτικό το τηλεφώνημα Μακρόν σε Πούτιν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/3/2022 | 17:10

Οι διαρροές που έγιναν από το γραφείο του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν μετά το 90λεπτο τηλεφώνημα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την Ουκρανία είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικές.

Σύμφωνα με σύμβουλο του Γάλλου Προέδρου, από το τηλεφώνημα ο Εμανουέλ Μακρόν κατάλαβε ότι στόχος του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι να καταλάβει όλη την Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, η έκφραση που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Μακρόν μετά το τέλος του τηλεφωνήματος ήταν: «Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα».

«Λέτε ψέματα στον εαυτό σας. Θα κοστίσει ακριβά στην χώρα σας, η χώρα σας θα καταλήξει απομονωμένη, αποδυναμωμένη και υπό το κράτος κυρώσεων για πολύ πολύ καιρό», είπε στον Πούτιν ο Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε στον Εμανουέλ Μακρόν ότι η επιχείρηση του ρωσικού στρατού εξελίσσεται «σύμφωνα με το σχέδιο» της Μόσχας και ότι «θα ενισχυθεί», αν οι Ουκρανοί δεν αποδεχθούν τους όρους του, αναφέρει η Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο Πούτιν επανέλαβε ότι στόχος του είναι η ουδετεροποίηση και ο αφοπλισμός της Ουκρανίας, είτε δια της διπλωματικής οδού ή μέσω των όπλων, δήλωσε ο γάλλος προεδρικός σύμβουλος.

«Δεν υπήρξε τίποτε στα λόγια του προέδρου Πούτιν που να μπορεί να μας καθησυχάσει», πρόσθεσε ο γάλλος αξιωματούχος προσθέτοντας ότι ο ρώσος πρόεδρος επανέλαβε το αφήγημα περί «αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας».

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο ρώσος πρόεδρος είπε στον γάλλο ομόλογό του ότι η Ρωσία θα επιτύχει τους στόχους της στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία ό,τι και να συμβεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τηλεφώνημα, το Κρεμλίνο καθιστά σαφές ότι οι στόχοι του περιλαμβάνουν την ουδετερότητα και την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.

Οποιαδήποτε απόπειρα του Κιέβου να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ρώσους και ουκρανούς αξιωματούχους θα έχει ως αποτέλεσμα την προσθήκη από την Μόσχα και άλλων όρων στον κατάλογο των αιτημάτων που έχει ήδη καταρτίσει, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν περιέγραψε λεπτομερώς τις βασικές προσεγγίσεις και τους όρους στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους του Κιέβου. Επιβεβαιώθηκε ότι, πρώτον και κύριον, συνομιλούμε για την αποστρατιωτικοποίηση και το καθεστώς ουδετερότητας της Ουκρανίας, ώστε να μην προκύψει ποτέ απειλή προς την ρωσική ομοσπονδία από το έδαφος αυτό», σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τονίσθηκε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα εκπληρωθούν σε κάθε περίπτωση και απόπειρες για να κερδηθεί χρόνος με την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων δεν θα οδηγήσει παρά στην προσθήκη νέων αιτημάτων προς το Κίεβο στο πλαίσιο τη διαπραγματευτικής μας θέσης».

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι «η ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία προχωρεί σύμφωνα με το σχέδιο». Πληροφορίες ότι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν το Κίεβο αποτελούν μέρος της «αντιρωσικής εκστρατείας παραπληροφόρησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου , σύμφωνα με την οποία, «οι ρωσικές δυνάμεις κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τους πολίτες».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

Σήμερα

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Σήμερα

Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

Σήμερα

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

Σήμερα

Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Σήμερα

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Σήμερα

Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Σήμερα

Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.