E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Απαγωγή Κυπαρίσση: Σε ποια λάθη των δραστών εστιάζει η ΕΛΑΣ

Διαβασμένοι και οργανωμένοι όσοι διέπραξαν την απαγωγή - Βασικό λάθος τους η μεγάλη χρονική διάρκεια που κράτησε η απαγωγή

Απαγωγή Κυπαρίσση: Σε ποια λάθη των δραστών εστιάζει η ΕΛΑΣ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 5/3/2022 | 09:59

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ριχτεί στη μάχη για να βρει και να αξιοποιήσει τα λάθη των απαγωγέων ώστε να λυθεί το μυστήριο της αρπαγής Κυπαρίσση.

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών, μετά την πολύωρη κατάθεση του 40χρονου επιχειρηματία, έχουν σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για την ομάδα κρούσης, την ομάδα κράτησης και την ομάδα διαπραγμάτευσης που αποτελούν τους τρεις πυρήνες της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραξε την απαγωγή του «βασιλιά των ανταλλακτικών» στις 29 Δεκεμβρίου, έξω από το σπίτι του στο Πικέρμι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεωρούν ότι οι δράστες ήταν οργανωμένοι και επιμελείς, καθώς ξύρισαν το κεφάλι και το σώμα του απαχθέντος για να μην αφήσει πίσω του ίχνη dna, ενώ φρόντισαν να κάνουν ελάχιστες επαφές με την οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές εφαρμογές και όχι τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που θα μπορούσαν να δώσουν το στίγμα τους στο πιάτο των διωκτών τους.

Εκτιμούν ωστόσο ότι έκαναν κάποια λάθη τα οποία προσπαθούν να εντοπίσουν για να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να συλλάβουν τους δράστες.

Βασικό λάθος, είναι η μεγάλη χρονική διάρκεια που κράτησε η απαγωγή, (περισσότερο από δύο μήνες), καθώς όπως λένε είναι αδύνατον, μέσα σε τόσες ημέρες να μην τους ξέφυγε κάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θύμα, ήταν φανερά αδυνατισμένος και συνεπώς υποσιτισμένος άρα ελάμβανε λίγη τροφή και με συγκεκριμένο τρόπο, κάτι που έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών.

Ο τρόπος καταβολής των λύτρων είναι ένα σημείο στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στην οικογένεια για το πως και που, θα αφήσουν τις 800.000 ευρώ και ίσως μετά από έρευνα, αποκαλυφθεί το δρομολόγιο τους.

Τρίτο βασικό σημείο στο οποίο στέκονται στο Ανθρωποκτονιών, είναι το κρησφύγετο ή τα κρησφύγετα στα οποία είχαν φυλακίσει τον 40χρονο επιχειρηματία. Σε αυτό το κομμάτι χρειάζονται τη βοήθεια του θύματος καθώς και η παραμικρή λεπτομέρεια είναι αξιοποιήσιμη και σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία ίσως αποδειχθεί καθοριστική για την πορεία των ερευνών. Άλλωστε, μετά την απελευθέρωση του απαχθέντος που ήταν και ο βασικός στόχος, δηλαδή να επιστρέψει σώος και αβλαβής στην οικογένεια του, η έρευνα των αρχών τώρα ξεκινά με επίκεντρο τον εντοπισμό των απαγωγέων που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στους δύο και πλέον μήνες που διήρκησε η απαγωγή, κεντρικό ρόλο διαπραγματευτών είχαν η μητέρα και η αδερφή του επιχειρηματία ενώ το Ανθρωποκτονιών έδινε συμβουλευτικές κατευθύνσεις κάνοντας παράλληλα προεργασία προκειμένου να αναλάβει δράση μετά την απελευθέρωση του 40χρονου.

«Η σύζυγος μου είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις. Εγώ είμαι νευρικός και δε θα μπορούσα» δήλωσε στο protothema ο πατέρας του απαχθέντος ενώ η μητέρα του εμφανώς συγκινημένη δε θέλησε να πει πολλά. Αρκέστηκε μόνο να δηλώσει πως είναι πολύ πληγωμένη από όλη αυτή τη δραματική και γεμάτη αγωνία ιστορία. Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών ποντάρουν πολλά στη σύγχρονη τεχνολογία που αποδεικνύεται σύμμαχος τους σε αυτές τις περιπτώσεις και για αυτό έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να συνδράμουν τις έρευνες των διωκτικών αρχών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάρος: Νεκρός 40χρονος Αφγανός με τραύματα από μαχαίρι

Πριν 11 ώρες

Τον άτυχο άνδρα βρήκε ο εργοδότης του, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές

Times of Israel: Θετική η Χαμάς στο σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα ‑ Θα ζητήσει αλλαγές

Πριν 11 ώρες

Αρθρο του BBC αναφέρει ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα αντιτίθεται στο σχέδιο

Αγρια δολοφονία γνωστού bodybuilder: Τον σκότωσε η σύζυγός του – «Δεν άντεχε να ζει με τον φόβο ...»

Πριν 11 ώρες

Η γυναίκα είχε εμμονή μαζί του - Είχε ανοίξει τρύπες στους τοίχους για να τον κατασκοπεύει

Η Λατινοπούλου ειρωνεύεται τον Ιάσονα Αποστολόπουλο: «Αχου και δεν μας νοιάζει! Ας σας κρατήσουν εκεί»

Πριν 11 ώρες

Αυτή τη φορά «τα έβαλε» με τον ακτιβιστή Ιάσονα Αποστολόπουλο που μαζί με άλλους Έλληνες αιχμαλωτίστηκε από το Ισραήλ

Βασίλης Παϊτέρης: Ελεύθερος αφέθηκε ο τραγουδιστής ‑ «Είναι πολύ λιγότερα τα χρέη του»

Πριν 11 ώρες

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του γνωστού τραγουδιστή μετά την απρόσμενη εξέλιξη

«Ο φονιάς είναι έξω, μου σκότωσε τα παιδιά και πρέπει να πληρώσει»

Πριν 11 ώρες

Συγκλονίζει η μητέρα του Ακη και της Χαριτίνης που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drones που θεάθηκαν στην περιοχή

Πριν 11 ώρες

Eπαναλειτουργεί από σήμερα το πρωί

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ομόνοια ‑ Ένας τραυματίας

Πριν 11 ώρες

Ο άνδρας που πυροβολήθηκε, τραυματίστηκε στον ώμο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Πριν 11 ώρες

112 για έντονα φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Λήμνο

Αδιανόητο: η Ρόμα αστόχησε τρεις φορές στο ίδιο πέναλτι!

Χτες

Ο Οζέρ έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αποκρούοντας και τις τρεις εκτελέσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.