E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μίκης Θεοδωράκης: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Μαργαρίτας κατά του Νίκου Κουρή

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με απόφασή του, έκρινε ότι η αίτηση της πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη λόγω αοριστίας

Μίκης Θεοδωράκης: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Μαργαρίτας κατά του Νίκου Κουρή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/3/2022 | 12:39

Απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η κόρη του αειμνήστου Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, κατά του Νίκου Κουρή ζητώντας να μην χρησιμοποιεί «παρανόμως» το επίθετο «Θεοδωράκης» επικαλούμενος ότι είναι γιος του μουσικοσυνθέτη επ’ απειλή χρηματικής ποινής 50.000 ευρώ και προσωπικής κράτησης 7 μηνών.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με την υπ’ αριθμ. 1555/2022 απόφασή του, έκρινε ότι η αίτησή της πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη λόγω αοριστίας, καθώς η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία δεν παραστάθηκε στη συζήτηση, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, δεν εξήγησε επαρκώς στο δικόγραφο με ποιον τρόπο προσβάλλονται τα κληρονομικά και πνευματικά της δικαιώματα από τον Νίκο Κουρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, ο ισχυρισμός της Μαργαρίτας Θεοδωράκη ότι με τα ασφαλιστικά μέτρα «θα βραδύνει η τυχόν έκδοση οριστικής απόφασης επί μίας αγωγής που δεν εξειδικεύει αν έχει ασκήσει ή προτίθεται στο μέλλον να ασκήσει, δεν συνιστά λόγο για λήψη ασφαλιστικών μέτρων».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
O δισεκατομμυριούχος που προέβλεψε τον κορωνοϊό λέει ότι «ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκινήσει»
O δισεκατομμυριούχος που προέβλεψε την πανδημία του κορωνοϊού λέει ότι «ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκινήσει»
Επίσης κατά το δικαστήριο, η αιτούσα «ουδόλως εξειδικεύει πως συντελείται προσβολή των κληρονομικών ή πνευματικών της δικαιωμάτων βάσει πλέον της ιδιότητας ως νόμιμου κληρονόμου του πατρός της, αφού η αναφορά και μόνο εκ μέρους του Νίκου Κουρή του ονόματος «Θεοδωράκης» δεν εξικνείται μέχρι του σημείου της παροχής σ’ αυτόν οφέλους από κληρονομικά ή πνευματικά δικαιώματα, ούτε εξηγεί πως η εκδοθείσα απόφαση ασφαλιστικών μέτρων θα την προστατεύσει από τις επικαλούμενες προσβολές».

Υπενθυμίζεται ότι στην αίτησή της προς το Μονομελές Πρωτοδικείο η Μαργαρίτα Θεοδωράκη υποστήριζε ότι ο Νίκος Κουρής, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τη Φωτεινή Ροζάκη, «φέρεται να εμφανίζεται σε πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων μουσικού ή φιλανθρωπικού χαρακτήρα αυτοαποκαλούμενος ως Νίκος Θεοδωράκης ήτοι γιος του Μίκη Θεοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί την οικογένεια του αείμνηστου Μίκη Θοδωράκη επιδιώκοντας να προσδώσει κύρος το πρόσωπο του και να θεμελιώσει κληρονομικό δικαίωμα».

Σύμφωνα με την αιτούσα, η συμπεριφορά του προσβάλει το δικαίωμα της προσωπικότητας της ως κληρονόμου, καθώς επίσης και το πνευματικό και ηθικό δικαίωμα της ως νόμιμου κληρονόμου επί των προϊόντων διάνοιας του αποβιώσαντος συνθέτη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ κήρυξε «πόλεμο» στον Μπέζος

Σήμερα

Εκνευρισμός από αναφορές πως η Amazon θα αναγράφει το κόστος των δασμών στα προϊόντα της

Κασμίρ: Τουρίστας έκανε zipline τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης που σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι

Σήμερα

«Όταν ο γιος μου και η σύζυγός μου έφτασαν κάτω με ασφάλεια και ξεκίνησα εγώ τη βόλτα μου, έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί» θυμήθηκε ο τουρίστας

Πάτρα: Βίντεο από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο κατάστημα – Φώναζαν έντρομοι οι μαθητές

Σήμερα

Πανικός επικράτησε όταν μαθητές είδαν τις μεγάλες φλόγες να ξεπηδούν από το πολυκατάστημα στο κέντρο της Πάτρας

Θεσσαλονίκη: Εμμονικός με τη γειτόνισσα ένας 44χρονος ‑ Της έκανε σeξουαλικές προτάσεις και διέδιδε ότι είναι ιερόδουλη

Σήμερα

Ο 44χρονος παραδέχτηκε πως είχε «κόλλημα από παιδί» με την 51χρονη γειτόνισσά του

Μεγάλη φωτιά σε ξενοδοχείο της Πάτρας ‑ Μαύροι καπνοί στο κέντρο της πόλης

Σήμερα

Συναγερμός για φωτιά στο κτίριο στο κέντρο της Πάτρας. Οι πρώτες πληροφορίες.

Ισόβια απαλλαγή από φόρους στις μητέρες δύο παιδιών εισάγει η Ουγγαρία με στόχο την αύξηση των γεννήσεων

Σήμερα

Ο υπερσυντηρητικός πρωθυπουργός, ένθερμος υποστηρικτής των «παραδοσιακών» αξιών, επεκτείνει έτσι την πολιτική του που έχει στόχο να σταματήσει τη μείωση του πληθυσμού

Τα φωτοβολταϊκά δείχνουν οι Ισπανοί ως αιτία για το πρωτοφανές μπλακ άουτ

Σήμερα

Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, η Red Eléctrica απέκλεισε την κυβερνοεπίθεση

«Κυβερνώ τις ΗΠΑ και τον πλανήτη» δήλωσε ο Τραμπ στο Atlantic

Σήμερα

Τι είπε για το ενδεχόμενο τρίτης θητείας

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Μεσογείων ‑ Απεγκλωβίστηκε ένα άτομο από μπαλκόνι

Σήμερα

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.