E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μαριούπολη: Ρωσικές βόμβες κοντά σε Τούρκικο τζαμί με 86 άμαχους

Σε απόσταση 700 μέτρων από το ναό η βόμβα λένε οι Τούρκοι

Μαριούπολη: Ρωσικές βόμβες κοντά σε Τούρκικο τζαμί με 86 άμαχους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 12/3/2022 | 13:33

Ένα τζαμί που φιλοξενούσε αμάχους βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη, όπου χιλιάδες άνθρωποι πολιορκούνται εδώ και ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών. Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι βόμβες έπεσαν σε απόσταση 700 μέτρων από το ναό.

Σύμφωνα με την Ουκρανική πλευρά, μέσα στο κτήριο βρίσκονταν 86 άμαχοι τουρκικής καταγωγής, καθώς και 34 παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το τζαμί του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και της συζύγου του Ροξελάνα στη Μαριούπολη βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους εισβολείς», ανέφερε το υπουργείο με μήνυμα στο Twitter.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι αυτή την ώρα πότε έγινε ο βομβαρδισμός.

Μια εκπρόσωπος της πρεσβείας, επικαλούμενη πληροφορίες από τον δήμαρχο της πόλης, είπε ότι είχαν καταφύγει στο τζαμί μαζί με άλλους που αναζητούσαν καταφύγιο από τη ρωσική επίθεση στο περικυκλωμένο λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα. «Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας στη Μαριούπολη και δεν υπάρχει καμία ευκαιρία να τους προσεγγίσεις» εξήγησε η ίδια.

Δεν βομβαρδίστηκε το τζαμί στη Μαριούπολη λένε Τούρκοι

Η είδηση του βομβαρδισμού διαψεύδεται από Τύρκους, κατηγορώντας μάλιστα την Ουκρανή υφυπουργό Εξωτερικών, η οποία είναι Τουρκικής καταγωγής, για προβοκάτσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως λέει ο Πρόεδρος του Συλλόγου για το τζαμί, İsmail Hacıoğlu, «οι αναφορές ότι το τζαμί του βομβαρδίστηκε είναι ψευδείς. Οι βόμβες έπληξαν περιοχή 700 μέτρα από το τζαμί. Το τζαμί είναι ένα τετραώροφο οπλισμένο σκυρόδεμα και πολύ συμπαγής κατασκευή. Τούρκοι πολίτες και οι συγγενείς τους βρίσκονται σε τζαμιά».

Την ίδια ώρα, η δημοσιογράφος Esra Ozturk, συμπλήρωσε λέγοντας, «μην δίνετε αξιοπιστία σε ψευδείς ειδήσεις που στοχεύουν στην αύξηση του φόβου και του πανικού στους Τούρκους πολίτες. Υπήρχε είδηση ότι το τζαμί έχει βομβαρδιστεί από το πρωί. Δεν υπάρχει ούτε μία εικόνα, φωτογραφία, βίντεο. Δημοσιεύουν την εικόνα του τζαμιού Sağlam και τη μοιράζονται».

Κάτω από την ανάρτηση μάλιστα της τουρκικής καταγωγής αναπληρώτριας υπουργού εξωτερικών της Ουκρανίας, Emine Dzheppar, υπάρχουν δεκάδες οργισμένα σχόλια Τούρκων που την κατηγορούν για προβοκάτσια και για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Ανεβαίνει σταδιακά από σήμερα ο υδράργυρος ‑ Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

Πριν 9 ώρες

Αναλυτικά ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ

Αλεξανδρούπολη – Τοξικό νέφος απειλεί κατοίκους στην Αμφιτρίτη

Πριν 9 ώρες

Μαίνεται η φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης

Ποια μέρα ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Πριν 9 ώρες

Επιστροφή στα θρανία: Πότε ξεκινούν τα μαθήματα

Πρεμιέρα για τη δωρεάν τετραψήφια γραμμή «1566» για το ΕΣΥ ‑ Τι πληροφορίες θα παρέχει

Πριν 9 ώρες

Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει σήμερα ο υπουργός υγείας δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες που θα παρέχονται

Μπελάδες για τους ιδιοκτήτες αν ο ενοικιαστής δεν πάει τράπεζα

Πριν 9 ώρες

Χάνουν την έκπτωση 5% στα ενοίκια για το 2026

Ειρήνη Μουρτζούκου: Σε διπλανά κελιά με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τη μητέρα του 3χρονου Αγγελου

Χτες

Εκνευρίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν πληροφορήθηκε για αυτή την εξέλιξη

Αγγλία: Συντριβή μικρού αεροσκάφους στο Έσσεξ

Χτες

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη συντριβή αεροσκάφους

Τήνος: Οι θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν τζιπ και το έριξαν σε αυλή σπιτιού

Χτες

Ευτυχώς, δεν υπήρξαν θύματα ή σοβαροί τραυματισμοί

Τροχαίο στο Κολωνάκι: Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ‑ Στο ΚΑΤ έξι τραυματίες

Χτες

Ελεύθερος ο 35χρονος παρκαδόρος - Τι υποστήριξε στην κατάθεσή του

Φωτιά στο Αλιβέρι: Μία ανάσα από τα σπίτια οι φλόγες

Χτες

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκένωση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.