E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Το μοντέλο Αυστρίας θα μπορούσε να τελειώσει τον πόλεμο»

Τι αναφέρει το Κρεμλίνο και ποια είναι η ιδιαίτερη περίπτωση της Αυστρίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Το μοντέλο Αυστρίας θα μπορούσε να τελειώσει τον πόλεμο»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/3/2022 | 13:00

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, που διαπραγματεύεται σχεδόν σε καθημερινή βάση με τους Ουκρανούς για την εκεχειρία, είπε ότι στις συνομιλίες που προηγήθηκαν, το Κίεβο πρότεινε να δημιουργηθεί στην Ουκρανία μια «αυστριακή ή σουηδική εκδοχή ενός αποστρατικοποιημένου κράτους, που θα έχει όμως τις δικές του δυνάμεις».

Ο Μεντίνσκι διευκρίνισε ότι αυτό συζητείται σε επίπεδο ηγεσιών των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, ο Μεντίνσκι κατονόμασε τον στόχο της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία. «Χρειαζόμαστε μια ειρηνική, ελεύθερη, ανεξάρτητη Ουκρανία, ουδέτερη – όχι μέλος στρατιωτικών μπλοκ, όχι μέλος του ΝΑΤΟ - μια χώρα που θα είναι φίλος, γείτονάς μας, με την οποία αναπτύσσουμε σχέσεις μαζί, χτίζουμε το μέλλον μας και η οποία δεν θα αποτελεί εφαλτήριο για στρατιωτικές και οικονομικές επιθέσεις κατά της χώρας μας».

Τόνισε ότι αυτός είναι ο λόγος που «κυριολεκτικά κάθε αριθμός και κάθε γράμμα στις συμφωνίες» συζητείται με ιδιαίτερη προσοχή με την ουκρανική πλευρά.

«Θέλουμε αυτή να είναι μια συμφωνία για τις επόμενες γενιές, έτσι ώστε τα παιδιά μας να ζουν επίσης σε έναν κόσμο, τα θεμέλια του οποίου θα τεθούν σε αυτή τη συμβατική διαδικασία», εξήγησε ο Μεντίσνκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας μίλησε και για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας, αναφέροντας πως «αποτελούν έναν πλήρους κλίμακας και άνευ προηγουμένου οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Επιβεβαιώνει την πρόταση της Ουκρανίας και ο Πεσκόφ

Το Κρεμλίνο είπε το μεσημέρι της Τετάρτης ότι η ιδέα της δημιουργίας μιας αποστρατικοποιημένης Ουκρανίας «όπως η Αυστρία, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως συμβιβασμός για το τέλος του πολέμου».

«Αυτή είναι μια παραλλαγή που συζητείται επί του παρόντος και η οποία θα μπορούσε πραγματικά να θεωρηθεί ως συμβιβασμός», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι όροι της αποστρατικοποίησης που θέλει η Ρωσία δεν είναι ακόμη σαφείς, αλλά φαίνεται να υποδηλώνεται ότι η Ουκρανία θα πρέπει να διατηρήσει ουδέτερο καθεστώς. Η χώρα θα εξακολουθούσε να έχει τις δικές της ένοπλες δυνάμεις.

Η περίπτωση της Αυστρίας

Η Αυστρία έχει δικό της στρατό, αλλά δεσμεύεται σε ουδετερότητα από τη Συνθήκη του 1955 και το σύνταγμά της, που απαγορεύει την είσοδο σε στρατιωτικές συμμαχίες και τη δημιουργία ξένων στρατιωτικών βάσεων στο αυστριακό έδαφος.

Σύμφωνα με μια παρόμοια ρύθμιση, είναι πιθανό η Ουκρανία να μην καταφέρει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, κάτι που έχει ζητήσει επίμονα η Ρωσία.

Η δήλωση του Κρεμλίνου έρχεται αφότου ένας ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι είπε ότι οι συνομιλίες με τη Ρωσία ήταν «πολύ δύσκολες», αλλά «υπάρχουν σίγουρα περιθώρια για συμβιβασμό».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα σενάρια για τον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ: Είναι δεξιός, αριστερός ή τρελός;

Χτες

Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον αναμένει να του απαγγελθούν επίσημες κατηγορίες στη Γιούτα – Ασαφές το κίνητρο της δολοφονίας - Ποιο είναι το κίνημα Groyper και ο Νικ Φουέντες που πιστεύει στη λευκή υπεροχή

Έρευνα του Λιμενικού με εντολή Κικίλια για κόλπο με υαλοκαθαριστήρες από Ρομά στο λιμάνι της Αρκίτσας

Χτες

Πολίτης ήρθε σε αντιπαράθεση με λιμενικό για την κατάσταση που επικρατεί εκεί

Συνελήφθη γνωστή influencer μόδας με ροζ κοκαΐνη στη Ρόδο

Χτες

Με την υπόθεση συνδέεται νεαρή γυναίκα που, μέχρι σήμερα, καλλιεργούσε δημόσια εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα - «Μοδάτο» και ισχυρό διεγερτικό η «ροζ κοκαΐνη»

Σπανούλης: Μην είμαστε μίζεροι, αλλά περήφανοι, είμαστε στη ζώνη μεταλλίων μετά από 16 χρόνια

Χτες

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε μετά την προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας ενόψει του μικρού τελικού του EuroBasket 2025, κόντρα στην Φινλανδία.

Σοκ στην Κεφαλονιά με τον θάνατο του 23χρονου Νίκου σε τροχαίο ‑ Επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά του

Χτες

Το αυτοκίνητο βγήκε εκτός πορείας και βρέθηκε σε γκρεμό στον δρόμο που ενώνει τον Πόρο με την Σκάλα στην Κεφαλονιά

Σχοινούσα: Πέθανε ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος που χόρευε με την εγγονή του σε τοπικές γιορτές του νησιού

Χτες

«Ήταν για όλους μας παράδειγμα ζωντάνιας, λεβεντιάς και αγάπης για τη ζωή» αναφέρει ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών

Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει

Χτες

Έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία όταν το κάνετε όλοι

Σεισμός στην Κρήτη ‑ Στα ανοιχτά της Γαύδου

Χτες

Μικρό το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης

Συγκλόνισε η Φιάσκα που έβαλε τα κλάματα: «Πέρασα δύσκολα οικονομικά, το παλέψαμε μόνοι μας»

Χτες

Συγκινημένη, ευχαρίστησε θερμά την οικογένειά της για τη στήριξη και τόνισε το πόσο δύσκολα πέρασε αυτή τη χρονιά

Αταμάν: «Στεναχώρησα κάποιους φίλους μου στην Ελλάδα, κερδίσαμε όμως δίκαια»

Χτες

Όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν μετά τη νίκη της Τουρκίας επί της Ελλάδας στον ημιτελικό του Eurobasket

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.