E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η ελληνική ταινία‑σοκ που σαρώνει στο Φεστιβάλ Βενετίας

Πολύ ενθουσιώδεις οι κριτικές για την ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη

Η ελληνική ταινία‑σοκ που σαρώνει στο Φεστιβάλ Βενετίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική προβολή της ταινίας «Miss Violence» (Δεσποινίς Βία) του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αβρανά και οι κριτικές για τον Έλληνα δημιουργό ήταν άκρως ενθαρρυντικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δημοσιογράφοι στη Μόστρα περιέγραψαν την ταινία ως μια ταινία που ακολουθεί την ιδέα του Κυνόδοντα του Λάνθιμου, χωρίς να είναι τόσο οριοθετημένη στυλιστικά, αλλά περισσότερο ενταγμένη σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο.

Η ιστορία της ταινίας λειτουργεί ως μια αλληγορία πάνω στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, με το Μνημόνιο και την Τρόικα, και ξετυλίγεται γύρω από μια μεσοαστική οικογένεια. Η ταινία σαφώς δεν είναι θεματικά αμιγώς ελληνική. Αυτή η οικογένεια θα μπορούσε να είναι γερμανική, σουηδική ή γαλλική. Το ψυχολογικό θρίλερ που παρουσιάζεται, θυμίζει αληθινές ιστορίες όπως αυτή του Γιόζεφ Φριτσλ, που κακοποιούσε συστηματικά τις κόρες του επί σαράντα χρόνια, και αποτελεί μια καυστική ματιά στην απάθεια και την αδιαφορία της σύγχρονης κοινωνίας.

Στο επίκεντρο λοιπόν, μια φαινομενικά άγια, αλλά στην πραγματικότητα τρομακτικά διαβρωμένη οικογένεια, όπου ο παππούς ελέγχει και καθοδηγεί τα μέλη της, σε σημείο να επιδίδονται υπό τις οδηγίες του σε παιδοφιλία και αιμομιξία, την ώρα που ο ίδιος εκδίδει τις δυο κόρες του. Όλα αυτά θα βγουν στην επιφάνεια, όταν η 11χρονη εγγονή του αυτοκτονεί την ημέρα των γενεθλίων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιο είναι το μυστικό που η μικρή Αγγελική πήρε μαζί της; Γιατί η οικογένειά της επιμένει στην προσπάθεια να την ξεχάσει και να συνεχίσει τη ζωή της; Αυτές τις απαντήσεις αναζητούν οι άνθρωποι από τις κοινωνικές υπηρεσίες, όταν επισκέπτονται το τακτοποιημένο σπίτι της οικογένειας. Φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να τους προδώσει, μέχρις που ο μικρότερος αδερφός της Αγγελικής φέρνει στο φως κατά λάθος ενδείξεις που θα συντρίψουν τον καλογυαλισμένο κόσμο της οικογένειας.

Μια οικογένεια σε διάλυση, σε μια χώρα υπό διάλυση, που με τη σειρά της βρίσκεται σε μια Ευρώπη υπό διάλυση.

Η ταινία με εξαιρετική αισθητική, μινιμαλιστική εικόνα και τραγελαφικές σκηνές, πιθανώς να αποτελέσει ακόμα μια καμπή για το σύγχρονο ελληνικό σινεμά.
¶λλωστε ο Αβρανάς κινείται ανάμεσα στις εικαστικές τέχνες και τον κινηματογράφο, έχοντας αφήσει στίγμα και στα δύο καλλιτεχνικά πεδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η ταινία έχει εξαιρετικές ερμηνείες από όλο το καστ.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θέμης Πάνου, Ρένη Πιττακή, Ελένη Ρουσσινού, Σίσσυ Τουμάση, Καλλιόπη Ζωντανού, Κωνσταντίνος Αθανασιάδης, Χλόη Μπολώτα, Μαρία Σκουλά, Νίκος Χατζόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Ανταλόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Βάσω Ιατροπούλου, Στέφανος Κοσμίδης, Χρήστος Λούλης, ¶ννα Κουτσαφτίκη, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώτα Φέστα, Μάρθα Μπουζιούρη

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ταινία στην οποία ο Johnny Depp κόντεψε να ποδοπατηθεί και να πεθάνει από ένα άλογο

Σήμερα

Τα πιο επικίνδυνα γυρίσματα ταινίας για τον διάσημο σταρ

Γιατί πρέπει να βρεθείς οπωσδήποτε στο Καπάνι τις μέρες του Kapani Project

Χτες

Το #KapaniProject επιστρέφει 30/9 & 1/10 στην Αγορά Καπάνι!

Oι δυο πιο πετυχημένες κωμωδίες της τηλεόρασης, η κόντρα, και το κοινό μυστικό

Προχτές

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δύο κωμωδίες έρχονται συχνά αντιμέτωπες μεταξύ τους και ποιος πραγματικά κέρδισε.

I Wanna Dance with Somebody: Η πιο ωραία βιογραφική ταινία των τελευταίων ετών

Προχτές

Η ταινία για την Γουίτνεϊ Χιούστον είναι μια όαση ανάμεσα στις ταινίες για μουσική

Ο Λάμπρος Φισφής στο Θέατρο Δάσους

Προχτές

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ23/0913

Το best seller βιβλίο που έγινε Νο1 ταινία στο Netflix

Πριν 4 μέρες

Μια πολύ αισιόδοξη και γλυκιά ταινία

Ελληνίδες DJs που ακολουθούμε όπου κι αν παίζουν μουσική

Πριν 5 μέρες

Τις ξεχωρίζουμε και θα τις ακούσουμε στο reworks

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.