E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ρώσος ολιγάρχης παραπονιέται για τις κυρώσεις: Πώς να ζήσω με 3.000 € το μήνα;

Το δράμα των εκατομμυριούχων της Ρωσίας

Ρώσος ολιγάρχης παραπονιέται για τις κυρώσεις: Πώς να ζήσω με 3.000 € το μήνα;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/3/2022 | 16:06

«Δεν ξέρω πώς να πληρώσω, δεν ξέρω πώς να ζήσω», δήλωσε ο Ρώσος ολιγάρχης Μιχαήλ Φρίντμαν για τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν από ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ρώσος ολιγάρχης Μιχαήλ Φρίντμαν μίλησε στο Bloomberg και δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «οι δισεκατομμυριούχοι στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις δεν έχουν καμία επιρροή στον Βλαντιμίρ Πούτιν», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η τιμωρία των δισεκατομμυριούχων- όπως είναι ο ίδιος- «είναι μια ανησυχητική παρανόηση της εξουσίας στη Ρωσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Φρίντμαν, όπως δήλωσε, δεν πίστευε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα εξαπέλυε μια εισβολή πλήρους κλίμακας ενώ όπως φανέρωσε, στο παρελθόν ο Ρώσος ολογάρχης είχε δηλώσει ότι δεν μπορούσε να φανταστεί τους Ρώσους να πολεμούν τους Ουκρανούς.

Όπως περιέγραψε στη συνέντευξή του, την ημέρα που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Φρίντμαν βρισκόταν στη Μόσχα σε ένα επαγγελματικό ταξίδι ρουτίνας ενώ γρήγορα επέστρεψε στο Λονδίνο. Ο ίδιος και οι εταίροι του είναι ιδιοκτήτες μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας και κατέχουν μερίδιο στον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό φορέα της, την KyivStar.

Το μήνυμά του προς τα στελέχη του ήταν: «Χρησιμοποιήστε όσα χρήματα της εταιρείας χρειάζεστε για να διασφαλίσετε την ασφάλεια των εργαζομένων και των οικογενειών τους». Στις 25 Φεβρουαρίου, την επομένη της εισόδου των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, έστειλε επιστολή στο προσωπικό του στη LetterOne, η οποία αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα, καταδικάζοντας τη σύγκρουση και χαρακτηρίζοντάς τη «τραγωδία», λέγοντας πως «ο πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να είναι η απάντηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, όπως σημειώνεται και στο Bloomerg, για τον Φρίντμαν, ήταν μια σπάνια πολιτική δήλωση ενώ σταμάτησε να επικρίνει άμεσα τον Ρώσο πρόεδρο, καθώς «αυτή η δήλωση θα μπορούσε να καταστήσει επικίνδυνη την επιστροφή του στη Ρωσία». Μάλιστα, λίγες ημέρες αργότερα, η φιλανθρωπική του οργάνωση, η Genesis Philanthropy Group, ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 10 εκατομμύρια δολάρια σε εβραϊκές οργανώσεις που υποστηρίζουν τους πρόσφυγες στην Ουκρανία.

Δεν κατάφερε να γλιτώσει από τις κυρώσεις σε ολιγάρχες της Ρωσίας
Και τίποτα από όσα είχε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν αρκετό για να γλιτώσει από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από ΕΕ και ΗΠΑ κατά των ολογαρχών της Ρωσίας. Ούτε καν οι επαφές του σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη. Έτσι, λίγες μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έμαθε από τον δικηγόρο του για τις κυρώσεις στον ίδιο αλλά και στον συνεργάτη του, Πετρ Άβεν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Alfa-Bank, της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Ρωσίας και βασικό μέρος της κοινοπραξίας Alfa Group του Φρίντμαν.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος άρχισε να τού εξηγεί τι σήμαινε αυτό μιλώντας για ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και δεσμευμένους λογαριασμούς. Ο Φρίντμαν μόλις που μπορούσε να καταλάβει τις λέξεις. «Έπαθα σοκ. Σχεδόν δεν καταλάβαινα τι έλεγε», φανέρωσε στη συνέντευξή του στο Bloomberg. «Η ΕΕ δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί στην πραγματικότητα η εξουσία στη Ρωσία. Αν το νόημα των κυρώσεων είναι να παρακινήσουν ανθρώπους σαν κι αυτόν να ασκήσουν πίεση στον Βλαντιμίρ Πούτιν, αυτό είναι κάτι χειρότερο από μη ρεαλιστικό», εξήγησε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Sally Field: Το μυστικό που έκρυβε για 70 χρόνια πίσω από τα δύο Όσκαρ

Πριν 2 ώρες

Η σκοτεινή παιδική ηλικία, ο σταρ πατριός και η εξομολόγηση που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Από το Central Perk σε βίλες εκατομμυρίων: Πού μένουν σήμερα οι πρωταγωνιστές των Friends

Πριν 2 ώρες

Η σειρά που λάτρεψε όλος ο κόσμος δεν τους χάρισε μόνο φήμη, αλλά και μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία, χτισμένη πάνω σε ακίνητα-όνειρο!

Σάκης Ρουβάς για Akyla: «Μου άρεσε πάρα πολύ το τραγούδι, πιστεύω ότι θα πάμε καλά στη Eurovision»

Χτες

O Σάκης Ρουβάς τόνισε ότι το τραγούδι έχει συγκινητικά στοιχεία πέρα από την ευχάριστη μελωδία του

Σία Κοσιώνη: Επιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων – Η έκπληξη των συνεργατών και το βίντεο

Χτες

Μετά την περιπέτεια υγείας της, η παρουσιάστρια επιστρέφει στο πόστο της

Κλέλια Ανδριολάτου ‑ Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Στο after party για τα BAFTA 2026

Χτες

«Το Λονδίνο δεν κοιμήθηκε. Aπλώς μεταφέρθηκε στο after party» έγραψε η Κλέλια Ανδριολάτου

Όλγα Κεφαλογιάννη: Βούρκωσε στη Φαίη Σκορδά – «Τα παιδιά μου θα ξέρουν σε λίγα χρόνια πως εγώ τα βάζω πάνω από όλα»

Χτες

Μετά την εμφάνιση στην εκπομπή Συνδέσεις του ΕΡΤnews, η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στο Buongiorno στο MEGA, με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας The Riders με τον Μπραντ Πιτ

Αθηνά Κλήμη: «Έκανα κρυοσυντήρηση ωαρίων σε ηλικία 26 ετών» – Η αποκάλυψη για το κόστος της διαδικασίας

Χτες

Η Αθηνά Κλήμη μέσα από την εκπομπή, Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ανοιχτά για την κρυοσυντήρηση ωαρίων μετά από προτροπή της γυναικολόγου της

Αλέξανδρος Πιεχόβιακ για «Σέρρες»: «Με σταματούσαν και μου έλεγαν `σας ευχαριστούμε`»

Χτες

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μετά τις Σέρρες, τον σταματούσαν στον δρόμο άνθρωποι με βουρκωμένα μάτια και του έλεγαν «ευχαριστώ»

Απόστολος Γκλέτσος για Μπραντ Πιτ: Ήρθαμε στην Ύδρα μήπως τον βλέπαμε αλλά δεν τα καταφέραμε

Χτες

«Είναι μεγάλη διαφήμιση για τα νησιά μας, φοβερή και μπράβο που το καταφέραμε» τόνισε ο Απόστολος Γκλέτσος

Ο πασίγνωστος σταρ που είδε μια γυναίκα σε διαφήμιση και την ερωτεύτηκε σε 8 λεπτά – Είναι μαζί 50 χρόνια

Χτες

Η ιστορία αγάπης που άντεξε 50 χρόνια - Της τηλεφώνησε 11 φορές πριν του πει «ναι»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.