E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αρνιακός: Πότε θα γίνει το κύκνειο άσμα του φετινού χειμώνα

Πότε και πού θα δει χιόνια η Αττική

Αρνιακός: Πότε θα γίνει το κύκνειο άσμα του φετινού χειμώνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/3/2022 | 15:36

Το σοκ δεν είναι μια υπερβολική λέξη για να περιγράψει τον τρόπο που αισθάνονται οι Έλληνες, ειδικά οι «νότιοι», για τον φετινό χειμώνα, ο οποίος μας δίνει το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο.

Όπως άλλωστε συμφωνούν όλοι οι μετεωρολόγοι, ο φετινός είναι ένας από τους πιο σφοδρούς χειμώνες της τελευταίας δεκαπενταετίας. Απ’ ο,τι φαίνεται όμως, αυτή την εβδομάδα, θα είναι η τελευταία φορά που θα μας δείξει τα δόντια του, ενώ το τριήμερο της 25ης Μαρτίου που βρίσκεται μπροστά μας, ανάμενεται να είναι καλό από άποψη θερμοκρασίας αλλά και φαινομένων. Την αναλυτική του πρόγνωση για το τι θα συμβεί από αύριο μας έδωσε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μετά τη σημερινή, σχετική βελτίωση του καιρού, αύριο Τρίτη (22/3/2022) έρχεται νέα επιδείνωση με χειμωνιάτικο προφίλ και με χιόνια, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα λίγο πριν το μεσημέρι σε Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Θεσσαλία, Σποράδες, Κεντρική Μακεδονία και κυρίως Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη. Από το μεσημέρι και ως το βράδυ, αναμένουμε ισχυρές βροχές στα παράκτια των περιοχών που προανέφερα, συν τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο ακόμα και τα 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμαίνεται από -9 βαθμούς κελσίου έως 10 στην Βόρεια Ελλάδα, από -7 έως 12 βαθμούς στα κεντρικά και μέχρι 13 βαθμούς στα νησιά».

Ο καιρός την Τρίτη 22/3 στην Αττική
«Στην Αττική πιο συγκεκριμένα περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια αλλά γρήγορα θα έρθουν συννεφιές και από το απόγευμα μέχρι και το βράδυ, βροχές. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 6, τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου. Θα δούμε χιόνια στους ορεινούς όγκους σε Πεντέλη, Κιθαιρώνα και κατά διαστήματα και στα βόρεια προάστια. Οι χιονοστρώσεις όμως θα είναι λίγες και επιλεκτικές. Το Μαρούσι για παράδειγμα, θα δει μάλλον χιονονιφάδες αλλά δεν θα το στρώσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καιρός την Τετάρτη 23/3
«Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι ελαφρά βελτιωμένος σε ολόκληρη την χώρα και ειδικότερα στα δυτικά και στα βόρεια. Στις ανατολικές και νότιες περιοχές όμως, θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο αλλά και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και την Πελοπόννησο. Προς το απόγευμα αυτής της ημέρας, σιγά-σιγά τα φαινόμενα θα περιοριστούν μόνο στην Κρήτη.

Οι βοριάδες θα φτάσουν και πάλι στο Αιγαίο τα 7, τοπικά και τα 8 μποφόρ με την θερμοκρασία να βρίσκεται εκείνη την ημέρα σε μικρή άνοδο. Στην Βόρεια Ελλάδα θα είναι από -4 έως 13 βαθμούς κελσίου, μέχρι 14 βαθμούς στα κεντρικά και μέχρι 15 στα νησιά».

Ο καιρός την Πέμπτη 24/3 και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Την Πέμπτη θα έχουμε περαιτέρω βελτίωση του καιρού με λίγες βροχές και χιόνια το πρωί στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια και άνοδος του υδραργύρου στους 15 βαθμούς κελσίου που θα είναι η μέγιστη θερμοκρασία στην Βόρεια Ελλάδα και στους 16 στις υπόλοιπες περιοχές.

Την Παρασκευή, 25η Μαρτίου, θα έχουμε πια λιακάδα σε όλη την χώρα. Ο υδράργυρος αυτή την ημέρα θα φτάσει ακόμα και τους 20, δεν αποκλείεται και τους 21 βαθμούς κελσίου. Ο καλός αυτός καιρός θα διατηρηθεί και το Σάββατο και την Κυριακή. Το τριήμερο θα είναι δηλαδή καλό, χωρίς φαινόμενα.

Απ’ ο τι φαίνεται για την ώρα, την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα έχουμε νέα πτώση του υδράργυρου και τα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι και τις αρχές Απριλίου δεν θα έχουμε και άλλη ψυχρή εισβολή. Δύσκολο δηλαδή εφεξής να έχουμε χειμωνιάτικα φαινόμενα. H αυριανή και εν μέρει μεθαυριανή κακοκαιρία θα είναι το κύκνειο άσμα του φετινού χειμώνα».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιο πρόγραμμα ακολουθούν τα ΜΜΜ την εορταστική περίοδο ‑ Τι αλλάζει σε μετρό, λεωφορεία και τραμ

Πριν 9 ώρες

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για όλη την περίοδο του Πάσχα με μειωμένη συχνότητα και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Χτες

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Χτες

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.