E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ζακ Κωστόπουλος: Αρχίζουν οι απολογίες των κατηγορουμένων

Πρώτος θα κληθεί, εκτός απροόπτου, να απολογηθεί ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάστωνος, στην Ομόνοια

Ζακ Κωστόπουλος: Αρχίζουν οι απολογίες των κατηγορουμένων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 22/3/2022 | 08:03

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου καθώς πέντε, περίπου, μήνες μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ανοίγει η αυλαία των απολογιών των έξι κατηγορούμενων.

Πρώτος θα κληθεί, εκτός απροόπτου, να απολογηθεί ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάστωνος, στην Ομόνοια, όπου ξυλοκοπήθηκε άγρια ο 33χρονος ακτιβιστής τον Σεπτέμβριο του 2018. Στον κοσμηματοπώλη όπως και στους συγκατηγορουμένους του, έναν μεσίτη και τέσσερις αστυνομικούς, αποδίδεται το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται να είναι ένα από τα πρόσωπα που επιτέθηκαν στον άτυχο Ζακ Κωστόπουλου. Μάλιστα, η επίθεση έχει καταγραφεί σε ένα σοκαριστικό βίντεο και τα χτυπήματα τα οποία δέχτηκε από αυτή, σύμφωνα με την κατηγορία, «συντέλεσαν στην πρόκληση οργανικού στρες, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που αποτέλεσαν την τελική αιτία θανάτου».

«Μου είπαν ότι κρατούσε μαχαίρι»

Ο κατηγορούμενος κοσμηματοπώλης αρνείται κατηγορηματικά πως ευθύνεται για το θάνατο του 33χρονου. Ο ίδιος κατά το στάδιο της ανάκρισης είχε αναφερθεί στη στιγμή που είδε τον νεαρό άνδρα μέσα στο μαγαζί του «να ψάχνει στα συρτάρια για λεφτά» ενώ «κρατούσε μαχαίρι». «Μου είπαν ότι κρατούσε μαχαίρι, τον είδα κι εγώ ότι κράταγε μαχαίρι στο χέρι, το είχε σηκώσει και το είδα» περιέγραψε και αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Ζακ να απεγκλωβιστεί από το κατάστημα χρησιμοποιώντας ένα πυροσβεστήρα. «Η εξωτερική βιτρίνα έσπασε από ενέργειες δικές του. Δεν θα έσπαγα εγώ το μαγαζί μου, θα ήταν εκτεθειμένα τα κοσμήματα. Την εξωτερική την έσπασε ο δράστης. Είμαι κάθετος σε αυτό. Εγώ δεν έσπασα για κανένα λόγο την βιτρίνα. Μπήκε μετά από κάτω, σύρθηκε για να βγει, ενδεχομένως να κόπηκε από τα τζάμια που ήταν κάτω στη βιτρίνα, υπήρχαν και τζάμια που δεν είχαν πέσει» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος συμπληρώνοντας πως πέταξε μια πέτρα μέσα στο κατάστημα για να τρομάξει τον 33χρονο. «Δεν είχα σκοπό να τον πλήξω, να τον φοβίσω περισσότερο ήθελα για να σταματήσει τη ζημία που έκανε μέσα στο μαγαζί μου. Τι να έκανα;» είπε σημειώνοντας πως δεν γνώριζε τον συγκατηγορούμενο του μεσίτη.

«Τον κλώτσησα στο πρόσωπο όταν πήγαινε να βγει, στον συγκατηγορούμενο δεν έδωσα προσοχή. Εγώ ήμουν σε κατάσταση σοκ.(…) Εγώ έπραξα ότι έπραξα από αγανάκτηση και πόνο, και για το δράστη νιώθω πόνο. Με έχουν πληγώσει πολύ» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρχιλοχίας στη Βρετανία παρενόχλησε 19χρονη στρατιωτικό η οποία μετά αuτοκτόνησε

Πριν 11 ώρες

Είχε καταγγείλει δύο φορές τον αρχιλοχία, αλλά ο στρατός δεν έκανε τίποτα

Κρήτη: Στον ανακριτή με αλεξίσφαιρο γιλέκο ο 23χρονος που δολοφόνησε 52χρονο

Πριν 11 ώρες

Ο 23χρονος δηλώνει μετανιωμένος και συγκλονισμένος και φέρεται να υποστηρίζει ότι έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε, γιατί φοβήθηκε το θύμα

Μεγάλη ανακάλυψη στη Δανία: Στο «φως» χριστιανικοί τάφοι 900 ετών

Πριν 11 ώρες

Οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν 77 σκελετούς

Καλαμάτα: Η στιγμή που το ροτβάιλερ επιτίθεται στον 76χρονο

Πριν 11 ώρες

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ηλικιωμένος

Θρίλερ στο Ηράκλειο με τους δύο νεκρούς: Η σακούλα στο κεφάλι του ενός θύματος

Πριν 11 ώρες

Το ματωμένο μαχαίρι περιπλέκει την υπόθεση

Βόλος: Ο 44χρονος Κωνσταντίνος κατέρρευσε και ξεψύχησε στα χέρια της μητέρας του

Πριν 11 ώρες

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς

«Να πάει στην πατρίδα της πρώτα»: Νέα επίθεση Βούλτεψη στην Κοβέσι

Χτες

Νέα πολιτική θύελλα μετά την επίθεση Βούλτεψη στην Κοβέσι

Ληστεία με μια νεκρή στη Σαλαμίνα ‑ Έφερε χτύπημα στο κεφάλι από μπουκάλι

Χτες

Συναγερμός στην Αστυνομία - Οι πρώτες πληροφορίες

Δικαίωση για την Έλενα Κρεμλίδου – Ένοχος ο αστυνομικός για το revenge ρorn

Χτες

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ

Νέα ποινική δικογραφία στη Βουλή για τα Τέμπη – Περιλαμβάνει Μητσοτάκη, Καραμανλή και άλλους 17

Χτες

Nέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη, όπως ανακοίνωσε στην ολομέλεια ο προεδρεύων Γιάννης Μπούρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.