E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Υπουργός Αμυνας της Βρετανίας σε Ρώσους φαρσέρ: «Ξεμένουμε από αντιαρματικούς πυραύλους»

Σάλος στη Βρετανία με την γκάφα του Μπεν Ουάλας

Υπουργός Αμυνας της Βρετανίας σε Ρώσους φαρσέρ: «Ξεμένουμε από αντιαρματικούς πυραύλους»
@dailymail.co.uk
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/3/2022 | 17:22

Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία από βίντεο που κυκλοφόρησαν δύο φαρσέρ και στο οποίο ο Βρετανός υπουργός Άμυνας ακούγεται να συνομιλεί με τον υποτιθέμενο Ουκρανό πρωθυπουργό – όπως ο ίδιος νόμιζε – ενώ φέρεται να λέει ότι η Βρετανία ξεμένει από αντιαρματικούς πυραύλους.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, o Μπεν Ουάλας ακούγεται σε βίντεο να λέει στους Ρώσους φαρσέρ ότι υπάρχουν προβλήματα στην προμήθεια των αντιαρματικών πυραύλων NLAW που παράγονται στο Μπέλφαστ. Οι δύο φαρσέρ θεωρούνται ότι είναι πράκτορες της Ρωσίας, κάτι που οι ίδιοι αρνούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο απόσπασμα ακόμα, ο Ουάλας φαίνεται να ρωτάται αν θα υποστηρίξει τους πυρηνικούς στόχους της Ουκρανίας.

Το βίντεο δείχνει τον υπουργό Άμυνας να μιλά από την Πολωνία. Υποτίθεται ότι τον καλούσε ο Ντενίς Σμιχάλ, πρωθυπουργός της Ουκρανίας, για να του ζητήσει περισσότερους πυραύλους, επειδή «αυτοί που στείλατε νωρίτερα απέτυχαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν νομίζω ότι οι δικοί μας απέτυχαν. Σας δώσαμε πάνω από 4.000. Έρχονται κι άλλα. Ξεμένουμε από τα δικά μας. Αλλά μιλάω με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας κάθε ημέρα» απαντά ο Ουάλας.

«Όλο αυτό το βίντεο όχι μόνο έχει επεξεργαστεί, αλλά και έχει κοπεί. Δεν είμαστε εκτός NLAW», δήλωσε σήμερα στη MailOnline ένας ανώτερος αξιωματούχος. «Έχουμε φορτία. Τα φτιάχνουμε στο Μπέλφαστ».

Η Βρετανία κατηγορεί το Κρεμλίνο

Σύμφωνα με τον Guardian, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησε ότι οι απατεώνες συνδέονταν με το Κρεμλίνο θα μπορούσαν να δημοσιοποιήσουν ένα βιντεοσκοπημένο βίντεο με τη συνομιλία με τον υπουργό Άμυνας, ενώ η Ντάουνινγκ Στριτ υποστήριξε ότι όσα ακούγονται είναι επεξεργασμένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος ο Ουάλας έκανε ανάρτηση στο Twitter γράφοντας: «Τα πράγματα πρέπει να πηγαίνουν τόσο άσχημα για το Κρεμλίνο που τώρα καταφεύγουν σε φάρσες και ψεύτικα βίντεο. Δεν αποτελούν ενέργειες μιας κυβέρνησης με αυτοπεποίθηση, αλλά και πάλι μετά την ιστορία της επίσκεψης στα αξιοθέατα του καθεδρικού ναού του Σόλσμπερι, όλα είναι πιθανά…».

Μάλιστα πρόσφατα ο Βρετανός υπουργός κατήγγειλε ότι κάποιος που προσποιήθηκε ότι ήταν ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, κάνοντας του «παραπλανητικές ερωτήσεις», όπως είχε μεταδώσει το πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες η Βρετανία δήλωσε πως το ρωσικό κράτος βρίσκεται πίσω από τα παραπλανητικά τηλεφωνήματα που έγιναν σε δύο Βρετανούς υπουργούς και για μια απόπειρα τηλεφωνικής κλήσης σε έναν τρίτο.

«Σήμερα έγινε μια απόπειρα από έναν απατεώνα που ισχυριζόταν ότι είναι ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας να μιλήσει μαζί μου. Έθεσε πολλές παραπλανητικές ερωτήσεις και αφότου έγινα καχύποπτος, τερμάτισα την κλήση», έγραψε ο Ουάλας στο Twitter. Και πρόσθεσε: «Καμία ρωσική παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση και βρώμικα κόλπα δεν μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή από τις ρωσικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία. Μια απεγνωσμένη προσπάθεια».

Ποιοι είναι οι φαρσέρ

Ο Vovan και ο Lexus είναι επαγγελματίες φαρσέρ, ενώ τα πραγματικά τους ονόματα είναι Alexei Stolyarov και Vladimir Kuznetsov.

Μάλιστα στο παρελθόν είχαν επικοινωνήσει με τον Έλτον Τζον και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρίκη στις ΗΠΑ: Διαρρήκτης εκτέλεσε στέλεχος του American Idol και τον σύζυγό της

Πριν 8 ώρες

Το ζευγάρι, και οι δυο 70 ετών, είχαν αρκετές ημέρες να δώσουν σημεία ζωής

Λεωφόρος Συγγρού: Βίντεο με την καραμπόλα τριών αυτοκινήτων – Ένας σοβαρά τραυματίας

Πριν 8 ώρες

Ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Αμερικανίδα influencer πήγε στην Τουρκία για πλαστική μετά τη γέννα ‑ Το απίστευτο αποτέλεσμα

Χτες

Η influencer Cayley πήγε στην Τουρκία τον Μάιο και για επέμβαση πλαστικής χειρουργικής μετά από τη γέννηση 3 παιδιών

Συναγερμός στον Λευκό Οίκο: Απομακρύνθηκαν οι δημοσιογράφοι ‑ Τι συνέβη

Χτες

Ζητήθηκε από όλους τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους να εγκαταλείψουν άμεσα τον Βόρειο Κήπο

Νέος Κ.Ο.Κ.: Πάνω από 3.000 παραβάσεις για κράνος σε μία εβδομάδα ‑ «Μηδενική ανοχή» από την αστυνομία

Χτες

964 παραβάσεις βεβαιώθηκαν στην Αττική - Σε ποιες περιφέρειες βεβαιώθηκαν οι περισσότερες παραβάσεις

Καιρός: «Ψήθηκε» η Μεσσηνία – Τους 41.7 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία στη Σκάλα

Χτες

Οι υψηλές πτήσεις στην θερμοκρασία συνεχίστηκαν και σήμερα

Ιωάννινα: Υπέκυψε στα τραύματά της η νεαρή τουρίστρια που έπεσε στο Φαράγγι του Βίκου

Χτες

Η σορός της μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στα Ιωάννινα όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Ένοχος για απόπειρα εκβίασης της Ζέττας Μακρή ο Δημήτρης Μαρέδης

Χτες

Ο δημοσιογράφος αναμένεται ότι θα ασκήσει έφεση – Τι είπαν οι δικηγόροι του

O Τζέριαν Γκραντ κλήθηκε στην εθνική ΗΠΑ

Χτες

Ποιες ημερομηνίες θα λείψει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.