E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ουκρανία: Ο Καναδός sniper Wali απαντά στους Ρώσους

«Τρώω καλά και σας περιμένω»

Ουκρανία: Ο Καναδός sniper Wali απαντά στους Ρώσους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/3/2022 | 10:32

Την δική του απάντηση στις φήμες τις οποίες διέδωσαν Ρώσοι πως τον σκότωσαν, δίνει ο Καναδός sniper Wali, ο θρύλος του Αφγανιστάν και του Ιράκ που μετέβη εθελοντικά στην Ουκρανία για να βοηθήσει τους αμυνόμενους να πολεμήσουν τα στρατεύματα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η είδηση πως έλαβε την απόφαση να μεταβεί στο Κίεβο έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις με το ηθικό των Ουκρανών να αναπτερώνεται μπροστά στη θέα του και την διαβεβαίωσή του πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να τους βοηθήσει. Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως εάν οι Ρώσοι κάνουν το λάθος να μπουν στο Κίεβο, δεν θα ξέρουν από πού τους χτυπάνε…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες είχε κυκλοφορήσει η είδηση, προφανώς από ρωσικούς κύκλους, πως ο Wali είναι νεκρός. Έτσι, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο sniper λίγες ώρες μετά την άφιξή του στο Κίεβο είχε δηλώσει πως θα χάσει επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο κλείνοντας το κινητό του σε μία προσπάθεια να μην εντοπιστεί, έδωσε συνέντευξη στο Global News προκειμένου να απαντήσει στις ανυπόστατες φήμες.

Μιλώντας από την περιοχή του Κιέβου στο Global News την Τρίτη, είπε ότι είναι «τρώει καλά, είναι ξεκούραστος και είναι πολύ καλά». Αν και δηλώνει πως δεν ξέρει από πού προήλθαν οι φήμες, είπε ότι ήταν έκπληξη για αυτόν όταν βγήκε από την πρώτη γραμμή πριν από αρκετές ημέρες. «Ήμουν το τελευταίο άτομο που έμαθε τα νέα ότι ήμουν νεκρός», είπε.

«Νομίζω ότι είναι απλώς τρολάρισμα. Αλλά νομίζω ότι είναι περίεργο γιατί μετά από λίγο ο εχθρός θα χάσει την αξιοπιστία του με αυτήν την προπαγάνδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί σπρώχνουν τέτοια ψέματα. Είναι αρκετά προφανές γιατί μετά από λίγες μέρες βγαίνω έξω και λέω σε όλους ότι είμαι ζωντανός», δηλώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Wali είπε ότι πέρασε την τελευταία εβδομάδα ότι φημολογείται ότι ήταν νεκρός στην πρώτη γραμμή «στην περιοχή του Κιέβου» και ξεκουράζεται τώρα καθώς είναι άρρωστος. Είπε ότι τον ταλαιπωρεί βήχας, λέγοντας ότι θα επιστρέψει στην πρώτη γραμμή τις επόμενες μέρες.

Είπε ότι πολεμά δίπλα στις «φοβερές» Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τον Καναδό εταίρο του, και τις τελευταίες ημέρες η ομάδα είχε πιάσει έδαφος και έκανε «προελάσεις εναντίον του εχθρού» στην περιοχή στην οποία πολεμούσαν. Είπε ότι άλλοι στην ομάδα του είχαν πυροβολήσει ανθρώπους αλλά αυτός δεν είχε ακόμη χρησιμοποιήσει το όπλο του.

«Αυτός ο πόλεμος είναι σαν να παίζεις σκάκι χωρίς να ξέρεις τι είναι τα άλλα πιόνια. Ξέρεις λίγο αλλά όχι αρκετά. Συναντηθήκαμε με τους Ρώσους σε πολύ κοντινή απόσταση, όπως 50 μέτρα, και σε εκείνο το σημείο ήξεραν ότι ήμασταν εκεί. «Ήμουν σε ένα σπίτι όπου πυροβόλησαν το δωμάτιο ακριβώς δίπλα μου με οβίδες από ένα τανκ, ήμουν περίπου τρία μέτρα μακριά. Ήμασταν τυχεροί. Τώρα ξέρω πώς είναι να σε σημαδεύει ένα τανκ», λέει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλείνοντας, ο Wali μεταφέρει και το δράμα των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται ελεύθερα να περιπλανιώνται στο Κίεβο αφού οι ιδιοκτήτες τους έχουν πεθάνει από τους βομβαρδισμούς ή έφυγαν χωρίς να τα πάρουν, λέγοντας πως οι Ρώσοι τα πυροβολούν εν ψυχρώ όταν γαβγίζουν για να μην προδίδουν τις θέσεις τους.

«Δεν θα ξέρουν από πού θα τους χτυπάω αν μπουν στο Κίεβο»

«Δεν μου αρέσει η ιδέα να πυροβολήσω κανέναν. Αλλά όταν έρθει η ώρα να πιέσω τη σκανδάλη, δεν θα διστάσω», είχε δηλώσει προ ημερών ο Wali στην DailyMail.com σε τηλεφωνική συνέντευξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εάν ο Πούτιν θέλει πραγματικά το Κίεβο, θα πρέπει να πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα. Κανείς δεν θέλει τους Ρώσους εδώ και όλοι θα αντισταθούν. Η ζημιά που μπορούμε να τους κάνουμε θα είναι τρελή. Θα χάσουν τόσες ζωές που θα γίνει ένα άλλο Στάλινγκραντ», είχε πει στη βρετανική εφημερίδα.

«Αυτή είναι μια τεράστια, χτισμένη πόλη, όχι κάποιο χωριό. Κοιτάζοντας από το σημείο που βρίσκομαι τώρα, μπορώ να δω τόσες πολλές κατασκευές και κτίρια για να πυροβολήσω, τόσα πολλά μέρη για να κρύψω όπλα και να εκτοξεύω ενέδρες. Δεν θα ξέρουν τι τους έχει χτυπήσει», ορκίζεται ο Wali αναφερόμενος στο ενδεχόμενο οι Ρώσοι να μπουν στο Κίεβο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Την έφτυνε, την κλωτσούσε και την απειλούσε με θάνατο – το δικαστήριο δεν τον φυλάκισε παρά τις αδιανόητες εικόνες βίας

Σήμερα

Η Μαρί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν πήγε στη φυλακή παρά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις

Το «club» του 1 τρισ. δολαρίων μεγαλώνει: Ποια είναι η SK Hynix που μπήκε στη λίστα

Σήμερα

Δεν είναι η μόνη που το κατάφερε τις τελευταίες 24 ώρες

Στη δημοσιότητα το προσχέδιο του μνημονίου ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν: Ποιος θα κάνει κουμάντο στα Στενά του Ορμούζ

Σήμερα

Παρά τις διαρροές και τις έντονες παρασκηνιακές επαφές, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για οριστική συμφωνία

Σε πλοίο του επιχειρηματικού ιδρύματος Ωνάση η επίθεση στον κόλπο του Ομάν

Σήμερα

Το περιστατικό αυτό έρχεται να αυξήσει περαιτέρω τη γεωπολιτική ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής

«Πήγα να την ξυπνήσω και ήταν νεκρή, μου είχε παραπονεθεί πως έχει πονοκέφαλο» λέει η μητέρα της 24χρονης Κυριακής που πέθανε στη Ρόδο

Σήμερα

Σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου ο θάνατος της 24χρονης Κυριακής Κασιώτη αποδίδεται σε αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σέρρες: Βρέθηκε νεκρό 10χρονο αγοράκι μέσα σε κανάλι

Σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες περίοικοι το είχαν δει να παίζει κοντά στο κανάλι

Τεμπονέρας για ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Το όνομα συμβολίζει το πάντρεμα του εθνικού με το κοινωνικό

Σήμερα

Yπογράμμισε ότι η συζήτηση δεν πρέπει να περιορίζεται στις «ταμπέλες», αλλά στο πολιτικό περιεχόμενο

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Φαντάζομαι άφησε το ΕΑΜ για τον Πολάκη ‑ Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ;

Σήμερα

«Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες», είπε ο πρωθυπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού

Ο σπαρακτικός επικήδειος του Τραϊανού Δέλλα: «Είσαι το μωρό μου, ξεκουράσου και πέτα ψηλά»

Σήμερα

άγισε καρδιές ο επικήδειος λόγος του Τραϊανού Δέλλα για τη Γωγώ Μαστροκώστα,

Στα Ιωάννινα εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων για το 2026, σε απομόνωση 45χρονος ασθενής

Σήμερα

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.