.
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Ρεπούση ζητά να καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών

Νέα παρέμβαση–φωτιά από τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ

Η Ρεπούση ζητά να καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να γίνει προαιρετική η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία και να σταματήσει η «ορθόδοξη κατήχηση» των μαθητών ζητά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση. Σε διαφορετική περίπτωση, προτείνει να αλλάξει η ύλη του συγκεκριμένου μαθήματος και από Θρησκευτικά να γίνει «Θρησκειολογία, όπως ήταν σε παλαιότερα σχέδια επί υπουργίας της ¶ννας Διαμαντοπούλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα παρέμβαση της βουλευτού, που αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, έγινε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δομή των νέων Γενικών και Τεχνικών Λυκείων.

Πιο αναλυτικά, η κυρία Ρεπούση υποστήριξε ότι η έννοια του σύγχρονου Λυκείου δεν συνάδει με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «στη Β' και Γ' των Επαγγελματικών Λυκείων δεν υπάρχει η Ιστορία. Αυτοί θα γίνουν πολίτες του κράτους. Και διδάσκονται Ιστορία μόνο στην Α' Λυκείου. Αντίθετα, διδάσκονται τα Θρησκευτικά και αναρωτιέμαι: γιατί ενώ θέλετε να κάνετε ένα νέο σύγχρονο Λύκειο, επιμένετε στην αντίληψή σας για τα Θρησκευτικά, που δεν είναι καν Θρησκειολογία, όπως ήταν σε παλαιότερα σχέδια επί της υπουργίας της ¶ννας Διαμαντοπούλου;».

Υποστήριξε πως «όλη η σύγχρονη εκπαίδευση δεν πιστεύει πια στη θρησκευτική κατήχηση, παρά στην επαφή των παιδιών με τις θρησκείες μέσα από ένα μάθημα ιστορικό, κοινωνιολογικό, για το ρόλο που έπαιξαν οι θρησκείες στην πορεία της ανθρωπότητας, και δέχομαι ότι έπαιξαν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Τα Θρησκευτικά, με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης, κατά τη γνώμη μας, δεν έχουν θέση στο σύγχρονο Λύκειο. Εσείς όχι μόνο δεν τα κάνετε προαιρετικά ή δεν τα αλλάζετε, αλλά επιμένετε σε μια κυρίαρχη θέση, η οποία αποτυπώνεται και στο πρόγραμμα Σπουδών του Επαγγελματικού Λυκείου, αλλά και στα υποχρεωτικά μαθήματα που δίνουν εξετάσεις τα παιδιά για να πάρουν το απολυτήριό τους. Εξάλλου, δεν νομίζω ότι όσο περισσότερη ορθόδοξη κατήχηση κάνουν τα παιδιά στα σχολεία, τόσο καλύτεροι χριστιανοί θα γίνουν. Αντίθετα, υποβαθμίζονται οι Φυσικές Επιστήμες και η Βιολογία, που είναι βασική επιστήμη, και δεν ξέρω πώς μπορούν σε μια σειρά από ειδικότητες να απουσιάζει η Βιολογία ή να υποβαθμίζονται οι Φυσικές Επιστήμες».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πώς τα τρία σκυλιά κατασπάραξαν τη 50χρονη ‑ Οι μοιραίες εργασίες

Σήμερα

Σοκάρουν τα στοιχεία για την απίστευτη τραγωδία με θύμα μια γυναίκα, μητέρα δυο παιδιών

Τραγωδία στην Ισπανία – Nεκρός φίλαθλος στις εξέδρες από ανακοπή στο Γρανάδα ‑ Μπιλμπάο

Σήμερα

Τραγική κατάληξη είχε η ανακοπή καρδιάς που υπέστη φίλαθλος στο «Λος Κάρμενες», καθώς όπως έγινε γνωστό άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο

Από την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου θα ισχύει το εορταστικό ωράριο – Ξεκινούν τα καλάθια Χριστουγέννων και Αϊ Βασίλη

Σήμερα

Ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου

Φρiκη στη Θεσσαλονίκη: Σκυλιά κατασπάραξαv γυναίκα ‑ Συvελήφθη ο ιδιοκτήτης τους

Σήμερα

Ο θάvατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος - Τα σκυλιά ξέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους

Θέρμο: Nεκρός 29χρονος δικυκλιστής, πήγε να αποφύγει ΙΧ που είχαν σταματήσει για να περάσουν πρόβατα

Σήμερα

Διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου με βαρύτατα τραύματα και λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε

Καιρός: Καταιγίδες από το απόγευμα στην Αττική ‑ Χιόνια στα ορεινά

Σήμερα

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα της Κυριακής 10/12 σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Ιωάννινα: Χειροπέδες σε φυγόποινους για ενδοοικογενειακή βiα

Σήμερα

Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης του τραυματισμού του αστυνομικού

Σήμερα

Είναι οργανωμένος οπαδός - Σοκάρει η ηλικία του

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.