E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Taxisnet: Εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα, αδύνατες οι συναλλαγές με την εφορία

Χιλιάδες φορολογούμενοι να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με την εφορία

Taxisnet: Εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα, αδύνατες οι συναλλαγές με την εφορία
Photo by Burst: https://www.pexels.com/photo/person-using-macbook-374720/
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/3/2022 | 14:57

"Κλειστόν μέχρι νεωτέρας" το Taxisnet, για την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεών που λήγουν τέλος του μηνός. Πολίτες και επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν από το πρωί προβλήματα διασύνδεσης, η πλατφόρμα του aade.gr και myΤaxisnet καταρρέει ή δεν επιτρέπει καν την είσοδο στους υπόχρεους

Η ταλαιπωρία για τους φορολογουμένους είναι τεράστια γιατί, ενώ άλλες εφαρμογές έχουν βγει εκτός λειτουργίας (πχ Ε1, ΦΠΑ, MyData) σε άλλες γίνεται εφικτή η είσοδος (πχ Ε9 για μεταβιβάσεις ακινήτων κλπ) αλλά μετά η σύνδεση κόβεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λογιστές, φοροτεχνικοί και συμβολαιογράφοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τους, προειδοποιούν και για τον κίνδυνο να επιβληθούν πρόστιμα στους πελάτες για καθυστερήσεις για τις οποίες δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

Ζήτημα ημερών είναι το άνοιγμα του ηλεκτρονικού συστήματος taxisnet για την υποβολή των νέων φορολογικών δηλώσεων των εισοδημάτων του 2021 από εκατομμύρια φορολογούμενους, μέσα σε μια περίοδο ενεργειακής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη έχουν προ συμπληρωθεί από την ΑΑΔΕ τα απαραίτητα στοιχεία στο βασικό έντυπο Ε1. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα πρέπει να έχει υποβληθεί το σύνολο των δηλώσεων και από τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποπληρωμή του φόρου για όσους φορολογούμενους προκύπτει επιπλέον φόρος. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον Ιούλιο και η τελευταία τον Φεβρουάριο του 2023.

Ειδικότερα:

Η καταβολή του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2021 πραγματοποιείται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουλίου και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καταβολή του φόρου που προσδιορίζεται από δηλώσεις φορολογούμενων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία γίνεται σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών.

Η καταβολή του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021, με εξαίρεση τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες που έχουν λυθεί ή έχουν τεθεί υπό εκκαθάριση, πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης και οι υπόλοιπες επτά μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.