E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κάθε 40 δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο αυτοκτονεί...

Συγκλονιστικά τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Κάθε 40 δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο αυτοκτονεί...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/9/2013 | 00:00

Κάθε σαράντα δευτερόλεπτα, ένας άνθρωπος αποφασίζει να δώσει τέρμα στη ζωή του. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και της Διεθνούς Συνεργασίας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας (International Association for Suicide Prevention IASP).

Ο παγκόσμιος δείκτης θνησιμότητας είναι 16 άτομα ανά 100.000 και οι κυριότεροι παράγοντες κινδύνου που μπορούν να εξωθήσουν κάποιον στο απονενοημένο διάβημα είναι η κατάθλιψη και η χρήση ουσιών.

Στην Ελλάδα το ποσοστό διπλασιάστηκε από το 2009 έως το 2011. Η χώρα μας στο παρελθόν είχε μία από τις χαμηλότερες θέσεις παγκοσμίως ως προς τις αυτοκτονίες. Πλέον όμως, από τα 2,5 άτομα ανά 100.000 πληθυσμό έφτασε στα 5 άτομα ανά 100.000. Συνολικά, ο αριθμός των αυτοκτονιών γι' αυτήν την τριετία ανέρχεται στα 1.245 άτομα. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό, ότι δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί τα στατιστικά της τελευταίας διετίας, κατά την οποία ο ελληνικός πληθυσμός αντιμετωπίζει εντονότερα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Δίκτυο Καταγραφής του Κέντρου Πρόληψης της Αυτοκτονίας κατέγραψε ήδη 231 αυτοκτονίες από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2013.

Σημειώνεται, δε, πως «η κρίση δεν δρα αιτιολογικά στις αυτοκτονίες, αλλά δημιουργεί ή επιδεινώνει αδιέξοδα κι έτσι μπορεί να φέρει στα άκρα ευάλωτους ανθρώπους, που σε άλλες συνθήκες δεν θα έφταναν σε αυτά».

Όπως διαπιστώθηκε, περισσότερες αυτοκτονίες σημειώνονται στις χώρες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος και αποτελούν μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας σε χώρες με υψηλό εισόδημα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Σήμερα

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι

Σήμερα

Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Σήμερα

Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Χτες

Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Χτες

Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.