E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φιλοκτονία: Το περιστατικό που έγινε η αφορμή για ευαισθητοποίηση στις ΗΠΑ

Ο συνεχής αγώνας τα τελευταία επτά χρόνια

Φιλοκτονία: Το περιστατικό που έγινε η αφορμή για ευαισθητοποίηση στις ΗΠΑ
@twitter.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Πριν από 7 χρόνια περίπου, ο μόλις δυο ετών Amari Barnhill έχασε τη ζωή του. Η αστυνομία έφτασε στο διαμέρισμά του στην πόλη Τζακσονβιλ της Φλόριντα, τον βρήκε τραυματισμένο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Εκεί ο Amari δεν άντεξε.

Είχε μώλωπες στα οπίσθια, στα πόδια του, στην αριστερή πλευρά του προσώπου του και ένα σχίσιμο στο κεφάλι του. Δεν ήταν όλες πρόσφατες. Η κακοποίηση του γινόταν καιρό. Για το έγκλημα κατηγορήθηκε ο πατέρας του, Darien Head Jr., o οποίος το 2017 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 25 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μητέρα του Nakesa Barnhill, που έχει ακόμα ένα παιδί, από την πρώτη στιγμή θέλησε δικαίωση για τον χαμένο της γιο. Όχι μόνο στο δικαστήριο αλλά και στη δημόσια σφαίρα. Έγραψε βιβλίο για τη σύντομη ζωή του γιου της το οποίο ονόμασε «The Act Of Filicide: The Amari Barnhill Story». Η λέξη «Filicide» στα ελληνικά μεταφράζεται σε «Φιλοκτονία» που σημαίνει τη δολοφονία του ίδιου σου του παιδιού.

@actionnewsjax.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημιούργησε την οργάνωση «Amari’s Earthly Angels» τιμώντας τη μνήμη του. Μια ημέρα ενώ εργαζόταν στα Starbucks, ένα παιδί φώναζε «Μαμά, μαμά» και έτρεξε προς το μέρος της. Η Nakesa τον ρώτησε αν είναι μόνος του και βρήκε λίγο αργότερα τη μητέρα του. Αλλά λίγο αργότερα κατέρρευσε ψυχολογικά και χρειάστηκε να λείψει αρκετό καιρό από τη δουλειά. Έτσι αποφάσισε να πάρει μέρος σε διαδηλώσεις που αφορούν τα δικαιώματα των συγγενών των θυμάτων από δολοφονίες, ζητώντας 3 ημέρες απλήρωτης άδειας σε περίπτωση που συμβεί το μοιραίο.

Ο Απρίλιος είναι «Εθνικός Μήνας Πρόληψης Παιδικής Κακοποίησης» στις ΗΠΑ και από το 2020, στην πόλη του Τζάκσονβιλ και στα μέσα του μήνα, έχει θεσπιστεί η «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τη Φιλοκτονία» με πρωτοβουλία της Nakesa Barnhill. Το 2020 έλαβε χώρα από τις 12 μέχρι τις 18 Απριλίου και την επόμενη χρονιά από τις 11 μέχρι τις 17. Η Nakesa θέλησε μέσα από τη θλίψη της να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τραγωδίες σαν και αυτή που ζει εδώ και επτά χρόνια.

@oyageatl.com

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ρολόι που «ήταν εκεί» όταν γράφτηκε ιστορία: Χτύπησε στους ρυθμούς του Michael Jackson

Σήμερα

Πόσο αξίζει ένα κομμάτι από την κορυφή της μουσικής;

Οι συνήθειες που «προδίδουν» υψηλό IQ: Τι αποκαλύπτει η Τεχνητή Νοημοσύνη

Σήμερα

Δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι: Πώς σκέφτονται και λειτουργούν στην καθημερινότητα τα άτομα με υψηλή νοημοσύνη

Ο πίνακας που... έκρυβε μυστικά: Το πριν και το μετά

Σήμερα

Ένα οικογενειακό πορτρέτο τροποποιήθηκε για να καλύψει έναν σκλάβο έφηβο που πόζαρε μαζί με τα παιδιά της οικογένειας

Ο πρώτος διάσημος masterchef ήταν στην Ελλάδα της αρχαιότητας

Σήμερα

Τι κάνει έναν διάσημο σεφ, διάσημο; Ποιος επηρέασε ποιον και πώς φτάνουμε στην αρχαία Ελλάδα

Τι πραγματικά συμβαίνει αν δεν βάλεις το κινητό σου σε «λειτουργία πτήσης» όταν πετάς

Χτες

Οι ειδικοί της αεροπορίας εξηγούν γιατί η προειδοποίηση της καμπίνας δεν είναι απλώς τυπική και τι μπορεί να διαταράξει η αμέλεια σου

Όταν την είπαν «άσχημη» μπροστά σε όλους: Η απάντηση της Γεωργίας Βασιλειάδου που σίγησε την αίθουσα

Χτες

Η ατάκα-θρύλος που μετατράπηκε σε μάθημα αξιοπρέπειας και σφράγισε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.