E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

Το κόμμα του Αλ. Τσίπρα προηγείται της ΝΔ σε δύο γκάλοπ, της Public Issue και της Pulse

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/9/2013 | 11:17

Πολιτική ρευστότητα, με μικρές αυξομειώσεις στα ποσοστά της απήχησης των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών, αλλά σε γενικές γραμμές αμετάβλητο πολιτικό σκηνικό αποτυπώνουν οι πρώτες φθινοπωρινές δημοσκοπήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εικόνα της κυβέρνησης φαίνεται να υφίσταται φθορά εξαιτίας των εντάσεων που επικρατούν στο κοινωνικό πεδίο, πλην, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και αποκτά μικρό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου και στις δύο έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες, μοιάζει να παραμένει καθηλωμένος και οι επιδόσεις του δεν φαίνεται να δημιουργούν συνθήκες πολιτικής ανατροπής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το βαρόμετρο του ΣΚΑΪ και της Public Issue, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 29% και προηγείται κατά μία μονάδα της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης εμφανίζεται να διατηρεί προβάδισμα μιάμισης μονάδας και στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι», συγκεντρώνοντας στην πρόθεση ψήφου 20,5%, που με αναγωγή επί των εγκύρων αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξης του 23%.

Ενδεικτικό για τις τάσεις της κοινής γνώμης είναι και το γεγονός ότι οι πολίτες, κατά την έρευνα της Public Issue, τάσσονται σε ποσοστό 60% κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, παρά το γεγονός ότι το 57% πιστεύει ότι αυτές δεν θα αποφευχθούν, έναντι του 38% που εκτιμούν ότι η κυβέρνηση μπορεί να εξαντλήσει την τετραετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ερώτημα, εξάλλου, για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό προηγείται με ποσοστό 35% ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, ωστόσο, παρουσιάζει κάμψη της δημοφιλίας του, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, που παραμένει σταθερός, συγκεντρώνει την προτίμηση του 31% της κοινής γνώμης, η οποία σε ποσοστό 32% απαντά «κανένας από τους δύο» δεν είναι κατάλληλος.

Εξίσου απορριπτική για τις δύο μεγάλες παρατάξεις είναι η πλειονότητα των πολιτών και όταν ερωτώνται για την κυβέρνηση της προτίμησής τους. Η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ υποχωρεί από το 34% στο 28%, την ίδια ώρα που την επιλογή μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάνει το 23%, ενώ το 45% απαντά καμία από τις δύο.

Βαρύ τίμημα για τη ΔΗΜΑΡ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κοινό στοιχείο και στις δύο δημοσκοπήσεις είναι η ανοδική τάση της Χρυσής Αυγής, κατά 0,5% σε σχέση με προηγούμενη έρευνα της Pulse και κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες με το προ διμήνου αντίστοιχο «Βαρόμετρο» της Public Issue. Όπως επίσης και οι πτωτικές τάσεις στην απήχηση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με τη δεύτερη να δίνει μάχη για να εξασφαλίσει το 3%, που είναι το όριο εισόδου στη Βουλή, καθώς φαίνεται να πληρώνει βαρύ τίμημα για την αποχώρησή της από το κυβερνητικό σχήμα.

Αναλυτικότερα, με την αναγωγή που γίνεται στη δημοσκόπηση, τα ποσοστά των κομμάτων υπολογίζονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 23%, ΝΔ 21,5%, Χρυσή Αυγή 15%, ΠΑΣΟΚ 8%,  ΚΚΕ 6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, ΔΗΜΑΡ 3,5%, άλλο κόμμα 7%, λευκό αποχή 12% και αναποφάσιστοι 11,5%.

Αντιστοίχως, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής που γίνεται με το «Βαρόμετρο» Public Issue, η απήχηση των κομμάτων υπολογίζεται στα ακόλουθα ποσοστά: ΣΥΡΙΖΑ 29%, ΝΔ 28%, Χρυσή Αυγή 13%, ΠΑΣΟΚ 7%,  ΚΚΕ 6,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,5%, ΔΗΜΑΡ 2,5%, άλλο κόμμα 8%.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος ‑ 12 τραυματίες

Σήμερα

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

CBS: Ο διοικητής της CIA επέβαινε στο αμερικανικό μεταγωγικό που προσγειώθηκε στη Μόσχα

Σήμερα

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι στους δρόμους της πόλης εντοπίστηκε αυτοκινητοπομπή με αμερικανικές διπλωματικές πινακίδες

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ

Σήμερα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

«Πρωτοφανές τριήμερο μπλακάουτ»: Η αντίδραση Μπακογιάννη για την πυρκαγιά στον Αθήνα 9.84

Σήμερα

Ο Αθήνα 9.84 επέστρεψε στα FM, έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα Κυριακής στο δεύτερο υπόγειο του κτηρίου

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Σήμερα

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Σήμερα

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

Πάργα: Σάλος σε παραλία ‑ Συνελήφθη άνδρας που κατέβασε το μαγιό του μπροστά σε λουόμενους

Σήμερα

Σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Παραπλανητικές διαφημίσεις και οδοντιατρικές «θεραπείες» χαμηλού κόστους: Προειδοποίηση από την ΕΟΟ

Σήμερα

Προειδοποίηση της ΕΟΟ για τις «θεραπείες» χαμηλού κόστους και τις παραπλανητικές διαφημίσεις

ΕΟΔΥ σε συναγερμό: Αναζητείται πιθανό νέο στέλεχος του ιού του Δυτικού Νείλου

Σήμερα

Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

Φυλή: Πώς συνέβη το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε 17χρονη

Σήμερα

Πένθος στη Φυλή: 17χρονη έχασε τη ζωή της σε δυστύχημα. Δείτε πώς εξελίχθηκε η τραγωδία και ενημερωθείτε για τα νεότερα.

Πλαστικός χειρουργός πρότεινε στην πρωθυπουργό της Δανίας να «φτιάξει» τη μύτη της – Η απάντησή της

Σήμερα

Η πρωθυπουργός της Δανίας αποκάλυψε τη συνομιλία με τον γιατρό που πρότεινε αισθητική παρέμβαση στη μύτη της, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.