E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πρώην σύμβουλος της Μέρκελ προειδοποιεί: « Πάμε για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»

Η δραματική προειδοποίηση

Πρώην σύμβουλος της Μέρκελ προειδοποιεί: « Πάμε για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/4/2022 | 16:32

Η Αναλένα Μπέρμποκ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας από τους Πράσινους πρότεινε να σταλεί βαρύς οπλισμός στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή. Η συγκεκριμένη πρόταση έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Ανάμεσα σε άλλους, απέναντι σε αυτή την πρόταση βρίσκεται ο Γερμανός ταξίαρχος εν αποστρατεία και σύμβουλος της πρώην Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Έριχ Βαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δραματική προειδοποίηση

«Ενδεχόμενη παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία, θα οδηγούσε δυνητικά σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Βαντ. «Κάνουμε αρκετή πολεμική ρητορική αυτή τη στιγμή – με καλή και ηθική πρόθεση», υπογράμμισε ο Βαντ.

Ωστόσο πρόσθεσε: «Όμως, όπως είναι γνωστό, ο δρόμος προς την κόλαση είναι πάντα στρωμένος με καλές προθέσεις. Πρέπει να σκεφτούμε το τέλος του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Εάν δεν θέλουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να βγούμε από αυτή τη λογική της στρατιωτικής κλιμάκωσης και να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις», τόνισε ο πρώην σύμβουλος της Μέρκελ.

Τι είπε για τον Πούτιν

Μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο n-tv, ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας και στρατιωτικός αναλυτής σήμερα, Εριχ Βάντ, εξήγησε ότι «δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει απάνθρωπο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και να τον χαρακτηρίσει παθολογικά αυταρχικό, με τον οποίο ουδείς μπορεί πλέον να συνομιλήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Βαντ, «όσο τρομερός κι αν είναι ο πόλεμος της Ουκρανίας κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, είναι μέρος μιας αλυσίδας συγκρίσιμων, πρόσφατων πολέμων: Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Αφγανιστάν. Δυστυχώς, οι πάρα πολλοί άμαχοι νεκροί και οι σφαγές που έγιναν τώρα στον πόλεμο της Ουκρανίας δεν αποτελούν εξαίρεση. Στον πόλεμο, σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι. Αυτός είναι ο πόλεμος. Δυστυχώς, αυτό είναι εγγενές στο σύστημα».

Για τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003

Ο Έριχ Βαντ αναφέρθηκε στον πόλεμο στο Ιράκ του 2003. «Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι σκοτώθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο και κατά τη διάρκεια της κατοχής, που ακολούθησε. Σε σύγκριση με αυτό, ο Πούτιν δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μέχρι στιγμής, οι λεγόμενες παράπλευρες απώλειες στην Ουκρανία ήταν πολύ μικρότερες από ό,τι στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν», υποστήριξε ο πρώην σύμβουλος της Μέρκελ .

Όταν ερωτήθηκε για την άποψη του Πούτιν ότι θεωρεί την Ουκρανία και την Κριμαία ως μέρος της γεωπολιτικής σφαίρας επιρροής της Ρωσίας, ο Γερμανός ταξίαρχος αναφέρθηκε στο αμερικανικό «Δόγμα Μονρόε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Λέγεται τότε ότι πρόκειται για μια ξεπερασμένη άποψη του 19ου αιώνα. Αλλά για τους Αμερικανούς, το Δόγμα Μονρόε εξακολουθεί να ισχύει σήμερα, δηλώνοντας ότι καμία επέμβαση ξένων δυνάμεων δεν θα γίνει ανεκτή στην αμερικανική ήπειρο. Και η Καραϊβική είναι σίγουρα επίσης στην αμερικανική σφαίρα επιρροής, και όχι μόνο μετά την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας», τόνισε ο Βαντ.

Η εκτίμηση για την πορεία του πολέμου

Ο Βαντ πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος εγκατέλειψε την ιδέα της αλλαγής καθεστώτος που ήθελε αρχικά στην Ουκρανία μετά την εκτεταμένη απόσυρση των στρατευμάτων του από την περιοχή του Κιέβου.

«Γι’ αυτό οι πιθανότητες για διαπραγματεύσεις δεν είναι πραγματικά κακές», τόνισε. «Και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να σώσουν τα προσχήματα: Οι Ουκρανοί έχουν αποδείξει πώς έχουν υπερασπιστεί αποτελεσματικά την πρωτεύουσά τους Κίεβο και, επιπλέον, διεξάγουν μια επιτυχημένη αμυντική μάχη ενάντια σε έναν ανώτερο αντίπαλο.

Οι Ρώσοι, με τη σειρά τους, έχουν κάνει κάποια εδαφικά κέρδη στα ανατολικά και στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Αυτές δεν είναι οι χειρότερες συνθήκες για την επίτευξη ανακωχής και έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων», σημείωσε ο πρώην σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Πριν 11 ώρες

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνας επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Πριν 11 ώρες

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Κυψέλη: Βίντεο με τον 64χρονο να δέρνει τη μητέρα των 25χρονων ΑμεΑ όταν τον έπιασε στα «πράσα»

Πριν 11 ώρες

Το βίντεο προκαλεί αποτροπιασμό και σφίξιμο στο στομάχι, με την άτυχη γυναίκα, να έχει καταλάβει πλέον την νοσηρή δράση του 64χρονου και να παθαίνει σοκ μόλις συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Πριν 11 ώρες

Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Πριν 11 ώρες

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Πριν 11 ώρες

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Πριν 11 ώρες

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Πριν 11 ώρες

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.