E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πρώην σύμβουλος της Μέρκελ προειδοποιεί: « Πάμε για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»

Η δραματική προειδοποίηση

Πρώην σύμβουλος της Μέρκελ προειδοποιεί: « Πάμε για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/4/2022 | 16:32

Η Αναλένα Μπέρμποκ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας από τους Πράσινους πρότεινε να σταλεί βαρύς οπλισμός στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή. Η συγκεκριμένη πρόταση έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Ανάμεσα σε άλλους, απέναντι σε αυτή την πρόταση βρίσκεται ο Γερμανός ταξίαρχος εν αποστρατεία και σύμβουλος της πρώην Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Έριχ Βαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δραματική προειδοποίηση

«Ενδεχόμενη παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία, θα οδηγούσε δυνητικά σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Βαντ. «Κάνουμε αρκετή πολεμική ρητορική αυτή τη στιγμή – με καλή και ηθική πρόθεση», υπογράμμισε ο Βαντ.

Ωστόσο πρόσθεσε: «Όμως, όπως είναι γνωστό, ο δρόμος προς την κόλαση είναι πάντα στρωμένος με καλές προθέσεις. Πρέπει να σκεφτούμε το τέλος του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Εάν δεν θέλουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να βγούμε από αυτή τη λογική της στρατιωτικής κλιμάκωσης και να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις», τόνισε ο πρώην σύμβουλος της Μέρκελ.

Τι είπε για τον Πούτιν

Μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο n-tv, ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας και στρατιωτικός αναλυτής σήμερα, Εριχ Βάντ, εξήγησε ότι «δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει απάνθρωπο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και να τον χαρακτηρίσει παθολογικά αυταρχικό, με τον οποίο ουδείς μπορεί πλέον να συνομιλήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Βαντ, «όσο τρομερός κι αν είναι ο πόλεμος της Ουκρανίας κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, είναι μέρος μιας αλυσίδας συγκρίσιμων, πρόσφατων πολέμων: Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Αφγανιστάν. Δυστυχώς, οι πάρα πολλοί άμαχοι νεκροί και οι σφαγές που έγιναν τώρα στον πόλεμο της Ουκρανίας δεν αποτελούν εξαίρεση. Στον πόλεμο, σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι. Αυτός είναι ο πόλεμος. Δυστυχώς, αυτό είναι εγγενές στο σύστημα».

Για τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003

Ο Έριχ Βαντ αναφέρθηκε στον πόλεμο στο Ιράκ του 2003. «Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι σκοτώθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο και κατά τη διάρκεια της κατοχής, που ακολούθησε. Σε σύγκριση με αυτό, ο Πούτιν δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μέχρι στιγμής, οι λεγόμενες παράπλευρες απώλειες στην Ουκρανία ήταν πολύ μικρότερες από ό,τι στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν», υποστήριξε ο πρώην σύμβουλος της Μέρκελ .

Όταν ερωτήθηκε για την άποψη του Πούτιν ότι θεωρεί την Ουκρανία και την Κριμαία ως μέρος της γεωπολιτικής σφαίρας επιρροής της Ρωσίας, ο Γερμανός ταξίαρχος αναφέρθηκε στο αμερικανικό «Δόγμα Μονρόε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Λέγεται τότε ότι πρόκειται για μια ξεπερασμένη άποψη του 19ου αιώνα. Αλλά για τους Αμερικανούς, το Δόγμα Μονρόε εξακολουθεί να ισχύει σήμερα, δηλώνοντας ότι καμία επέμβαση ξένων δυνάμεων δεν θα γίνει ανεκτή στην αμερικανική ήπειρο. Και η Καραϊβική είναι σίγουρα επίσης στην αμερικανική σφαίρα επιρροής, και όχι μόνο μετά την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας», τόνισε ο Βαντ.

Η εκτίμηση για την πορεία του πολέμου

Ο Βαντ πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος εγκατέλειψε την ιδέα της αλλαγής καθεστώτος που ήθελε αρχικά στην Ουκρανία μετά την εκτεταμένη απόσυρση των στρατευμάτων του από την περιοχή του Κιέβου.

«Γι’ αυτό οι πιθανότητες για διαπραγματεύσεις δεν είναι πραγματικά κακές», τόνισε. «Και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να σώσουν τα προσχήματα: Οι Ουκρανοί έχουν αποδείξει πώς έχουν υπερασπιστεί αποτελεσματικά την πρωτεύουσά τους Κίεβο και, επιπλέον, διεξάγουν μια επιτυχημένη αμυντική μάχη ενάντια σε έναν ανώτερο αντίπαλο.

Οι Ρώσοι, με τη σειρά τους, έχουν κάνει κάποια εδαφικά κέρδη στα ανατολικά και στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Αυτές δεν είναι οι χειρότερες συνθήκες για την επίτευξη ανακωχής και έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων», σημείωσε ο πρώην σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ στο Παλαιό Φάληρο: Βίντεο που ίσως δείχνει το κοριτσάκι ζωντανό έχει στα χέρια του το Λιμενικό

Χτες

Ο εντοπισμός της γυναίκας που συνόδευε τρία παιδιά, το ένα σε καρότσι, αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα για την έρευνα

«Κινδύνευσε η ζωή της, παραλίγο να χάσει το μάτι της»: Τι είπε ο δικηγόρος της Μουρτζούκου για την επίθεση στις φυλακές

Χτες

Οι δύο γυναίκες κρατούνται σε διαφορετικά κελιά στο τμήμα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

Ρομποτικό χέρι μαγείρεψε πίτσα και δημιούργησε ελπίδες σε άτομα με κινητικά προβλήματα

Χτες

Tο ρομποτικό χέρι είναι εξοπλισμένο με προσαρμοστικές αρπάγες που μπορούν να χειριστούν αντικείμενα όλων των μεγεθών και υφών

Βρετανία: Έκλεισε ο εναέριος χώρος

Χτες

Καθηλωμένα τα αεροσκάφη

Στον αέρα προσωπικά δεδομένα γυναικών από εφαρμογή με πληροφορίες για τα «red flags» ανδρών

Χτες

Διέρρευσαν ονόματα και φωτογραφίες από την εφαρμογή Tea, που είναι μόνο για γυναίκες

Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση ήπατος στον 15χρονο Δημήτρη

Χτες

Το χειρουργείο κράτησε περίπου 8,5 ώρες

Οι 12 παραλίες που χάνουν τη «Γαλάζια Σημαία» το 2025

Χτες

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλες τις βραβευμένες ακτές της χώρας, που επί το πλείστον, γίνονται απροειδοποίητα

Σοκ στον Αρη: Σε σοβαρή κατάσταση ο Κάρλες Πέρεθ μετά από επίθεση σκύλου

Χτες

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής που νοσηλεύεται με βαθύ σχίσμα στα γεννητικά όργανα.

Σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία: Εξερράγη το ηφαίστειο Κλιουτσεφσκόι

Χτες

Στις ακτές των ΗΠΑ το τσουνάμι μετά τη Χαβάη και την Ιαπωνία

Νέο Φάληρο: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ο οδηγός παραβίασε φωτεινό σηματοδότη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.