E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτός είναι ο No.1 λόγος που παραιτούνται οι εργαζόμενοι

Τι έδειξε νέα έρευνα στις ΗΠΑ

Αυτός είναι ο No.1 λόγος που παραιτούνται οι εργαζόμενοι
@tcsteh via Twenty20
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Οι εργασίες για να αποφευχθεί κατάρρευση ολοκληρώθηκαν το Νοέμβριο του 2020, ενώ οι εργασίες για την ανοικοδόμησή της ξεκίνησαν το 2021. Η κυβέρνηση της Γαλλίας είπε πως ελπίζει πως η ανοικοδόμηση θα έχει τελειώσει την άνοιξη του 2024, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το ίδιο καλοκαίρι στην «Πόλη του Φωτός». Ο Μακρόν τον Απρίλιο του 2021, δήλωσε ότι ο χώρος του καθεδρικού ναού θα επιστραφεί επίσημα στην εκκλησία στις 15 Απριλίου 2024, 5 ακριβώς χρόνια μετά την πυρκαγιά, και ότι η πρώτη λειτουργία θα τελεστεί στον ναό εκείνη την ημέρα, ακόμα κι αν δεν έχει η ανοικοδόμηση δεν έχει τελειώσει μέχρι τότε.

Η παραίτηση από μια εργασία έχει πολλές διακλαδώσεις. Εξαρτάται από το πόσο εύκολο είναι να βρεις άλλη δουλειά σύμφωνα με την κατάσταση στην εκάστοτε χώρα αλλά και το πόσο σημαντικοί είναι οι λόγοι παραιτήσεως για εσένα. Στις ΗΠΑ, 1 στους 3 εργαζόμενους σκέφτεται να εγκαταλείψει τη δουλειά του, ενώ ένα 25% έχει παραιτηθεί το τελευταίο εξάμηνο, αναφέροντας πως ο Νο.1 λόγος αποχώρησής τους είναι η «εταιρική τοξική κουλτούρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έρευνα έγινε μέσα στο 2022 από την FlexJobs, η οποία είχε στο επίκεντρό της τα κίνητρα των εργαζομένων για παραίτηση αλλά και τον τρόπο με τον οποίο σχεδίασαν να το κάνουν. «Οι άνθρωποι εξακολουθούν να εξετάζουν και να προχωρούν σε επαγγελματικά βήματα για μια καλύτερη εργασιακή εμπειρία, που θα παρέχει οφέλη όπως ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και ευελιξία», λέει ο Toni Frana, στέλεχος της FlexJobs. «Από τη σκοπιά μας, η "Μεγάλη Παραίτηση" υφίσταται ακόμη και είναι πολύ δημοφιλής».

Από τους εργαζομένους που παραιτήθηκαν το τελευταίο αυτό διάστημα, το 68%, όπως αποκάλυψε η έρευνα, έφυγε χωρίς να έχει πριν βρει άλλη εργασία.

Το 2021, περίπου 47 εκατομμύρια εργαζόμενοι παραιτήθηκαν από τις εργασίες του, κάτι που συνεχίζεται και μέσα στο 2022, με 4,4 εκατομμύρια να παραιτούνται μόνο μέσα στον Φεβρουάριο, φτάνοντας μια ανάσα από το ρεκόρ του προηγούμενου Νοεμβρίου, όταν και παραιτήθηκαν 4,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι, σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κύριος λόγος φυγής ήταν η «τοξική εταιρική κουλτούρα», αλλά υπήρξαν και άλλα βασικά κίνητρα, όπως ο χαμηλός μισθός, η κακή διαχείριση και η έλλειψη ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

«Από τους κορυφαίους επτά παράγοντες που εξετάζουν οι άνθρωποι όταν αποφασίζουν να αφήσουν μια δουλειά, οι έξι περιστρέφονται γύρω από την εμπειρία των εργαζομένων», σημειώνει ο Frana. «Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι να έχουμε μια υγιή εταιρική κουλτούρα, με ισχυρούς διευθυντές που συνδέονται πραγματικά με τους υπαλλήλους και τους στηρίζουν».

Σε μια αγορά εργασίας που είναι απαιτητική, οι εργοδότες μάλλον δεν φτάνει να κάνουν αυξήσεις στους μισθούς για να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους. Δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που ψάχνουν μια εργασία εξ αποστάσεως, ευέλικτα χρονοδιαγράμματα, ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη και πολλούς ακόμα παράγοντες, όπως έδειξε η νέα έρευνα.

Ωστόσο μια «οργισμένη παραίτηση» από έναν δύσκολο ρόλο μπορεί να είναι ένας πειρασμός, αλλά το ποσοστό που τα κατάφερε είναι πολύ μικρό, φτάνοντας το 4%. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι άλλαξαν καριέρα, βάζοντας ως χρονοδιάγραμμα να βρουν μια θέση εργασίας ανάμεσα σε τρεις και έξι μήνες. «Όταν σκοπεύετε να παραιτηθείτε, είναι σημαντικό να μην κλείσετε καμία πόρτα με τον σημερινό σας εργοδότη», προσθέτει ο Frana.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Πριν 4 ώρες

Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Πριν 4 ώρες

Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Πριν 4 ώρες

Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Χτες

Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Χτες

Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Προχτές

Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Προχτές

Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Πριν 3 μέρες

Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.