E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χάος στην Ιερουσαλήμ: Τουλάχιστον 152 τραυματίες στην Πλατεία των Τεμενών

Στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ Παλαιστίνιων διαδηλωτών και Ισραηλινών αστυνομικών

Χάος στην Ιερουσαλήμ: Τουλάχιστον 152 τραυματίες στην Πλατεία των Τεμενών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/4/2022 | 11:29

Τουλάχιστον 152 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν με την ισραηλινή αστυνομία στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο Όρος του Ναού –όπως ονομάζεται η Πλατεία των Τεμενών στην παράδοση του ιουδαϊσμού, κοντά στο τέμενος Αλ Άκσα, τον τρίτο ιερότερο τόπο του ισλάμ, μετά την πρωινή προσευχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Πλατεία των Τεμενών βρίσκεται στην παλιά πόλη, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, τον παλαιστινιακό τομέα, που κατέχει το Ισραήλ από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967. Ο τομέας μετατρέπεται συχνά σε θέατρο συγκρούσεων μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας και παλαιστινίων διαδηλωτών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετούν πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των δυνάμεών της, ενώ εκτίμησε σε 100 τους ταραξίες μεταξύ 12.000 πιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δυνάμεις της τάξης εισήλθαν στην Πλατεία για να «διαλύσουν και να απωθήσουν το πλήθος και να επιτρέψουν στους υπόλοιπους πιστούς να αποχωρήσουν με ασφάλεια», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι τρία μέλη τους τραυματίστηκαν.

Οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι φέρουν τραύματα από πλαστικές σφαίρες, βομβίδες κρότου, αλλά και από χτυπήματα, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη εκατοντάδων Παλαιστινίων, δήλωσε εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εργαζόμαστε για την αποκατάσταση της ηρεμίας στο Όρος του Ναού και σε όλο το Ισραήλ. Παράλληλα προετοιμαζόμαστε για οποιοδήποτε σενάριο και οι δυνάμεις ασφαλείας είναι έτοιμες για οποιαδήποτε αποστολή», τόνισε ο Μπένετ.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενο στα βίαια επεισόδια, ανακοίνωσε ότι «θεωρεί το Ισραήλ πλήρως και άμεσα υπεύθυνο για το έγκλημα αυτό και τις επιπτώσεις του».

«Απαιτείται άμεση επέμβαση της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα εναντίον του τεμένους αλ Άκσα και να αποτρέψει να βγουν εκτός ελέγχου τα πράγματα», δήλωσε ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Χαμάς, η ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ «φέρει την ευθύνη για τις επιπτώσεις» των επεισοδίων.

Δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι αναμένονται σήμερα στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ για να προσευχηθούν στην Πλατεία των Τεμενών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίθεση ΗΠΑ στη Βενεζουέλα: Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη δήλωση Μητσοτάκη ‑ «Δουλική στάση»

Σήμερα

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά καταγγέλλουν «σιωπή», «υποκρισία» και «δουλική στάση», κάνοντας λόγο για υπονόμευση της διεθνούς νομιμότητας και επικίνδυνα διπλά μέτρα και σταθμά

Τι θα γίνει με τον «μαύρο χρυσό» της Βενεζουέλας ‑ Ο ρόλος των αμερικανικών πετρελαϊκών κολοσσών

Σήμερα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες είναι έτοιμες να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια στην ανοικοδόμηση υποδομών μετά την απομάκρυνση του Μαδούρο. Οι αμερικανικοί πετρελαϊκοί κολοσσοί ωστόσο τηρούν σιγή ιχθύος

Σοβαρό πρόβλημα στο FIR Αθηνών: Καθηλώνονται όλα τα αεροπλάνα λόγω τεχνικού ζητήματος

Σήμερα

Κλείνει ο Ελληνικός Εναέριος Χώρος - Εξυπηρετούνται μόνο οι πτήσεις που ήταν ήδη στον αέρα

Βενεζουέλα: Αύτη είναι η προσωρινή πρόεδρος της χώρας

Σήμερα

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ισχυρίστηκε ότι η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας ορκίστηκε πρόεδρος της χώρας

Ποιος είναι ο στρατηγός Raizin Cane που αποθέωσε ο Τραμπ για την σύλληψη Μαδούρο

Σήμερα

Από πιλότος F-16 και στέλεχος των ειδικών δυνάμεων, στην κορυφή της αμερικανικής στρατιωτικής ιεραρχίας, ο Caine εξελίσσεται σε κομβικό πρόσωπο της νέας, επιθετικής στρατηγικής των ΗΠΑ υπό τον Τραμπ

Τι είναι το «FAFO» που πόσταρε ο Λευκός Οίκος μετά τη σύλληψη Μαδούρο

Σήμερα

Το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου μετά τη σύλληψη του Νικολά Μαδούρο

Στις φλόγες «τυλίχθηκε» κατάστημα περιποίησης νυχιών στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Ολοσχερής καταστροφή καταστήματος από φωτιά στη Νέα Σμύρνη

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα κυβερνήσουν τη Βενεζουέλα ‑ Θα κάνουμε και δεύτερη επίθεση αν χρειαστεί

Χτες

Ο Τραμπ έδειξε τις προθέσεις του μετά τη σύλληψη του Μαδούρου - Οι απειλές για νέο χτύπημα

Φωτογραφία του Νικολάς Μαδούρο μετά τη σύλληψή του έδωσε στη δημοσιότητα o Τραμπ

Χτες

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του προέδρου της Βενεζουέλας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.