E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πάσχα στο χωριό ύστερα από δυο χρόνια: Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Τα δύο προηγούμενα χρόνια το Πάσχα ήταν ιδιαίτερο

Πάσχα στο χωριό ύστερα από δυο χρόνια: Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/4/2022 | 12:30

Πάσχα στο χωριό φέτος μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Αλλά με μέτρα, καθώς αυτά θα αρθούν αμέσως μετά, με τους ειδικούς να συστήνουν προσοχή.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια το Πάσχα ήταν ιδιαίτερο. Πέρυσι, οι μετακινήσεις εκτός νομού δεν επιτρέπονταν, τα καταστήματα ήταν κλειστά, εμπορικά και εστίαση, υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας, οι μετακινήσεις γίνονταν με SMS και για συγκεκριμένους λόγους, ενώ το Πάσχα του 2020 ήταν ακόμη πιο ζοφερό. Τότε το Πάσχα είχε ουσιαστικά εορταστεί... στα μπαλκόνια. Οι περιστάσεις ιδιαίτερες και δύσκολες, με έναν άγνωστο τότε ιό για τον οποίο δεν υπήρχε θεραπεία και εμβόλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, με το εμβόλιο να έχει αλλάξει συντριπτικά τις ισορροπίες. Μπορεί και πάλι η παρουσία του κορωνοϊού να είναι ισχυρή, η πανδημία να είναι εδώ και να μην πρέπει να την ξεχνάμε, αλλά η κανονικότητα έχει επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό και τα ταξίδια είναι δυνατά εντός και εκτός Ελλάδας.

Πάσχα με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα
Ετσι, το Πάσχα φέτος θα εορταστεί με τα μέτρα που ισχύουν και σήμερα, δηλαδή επίδειξη πιστοποιητικών για είσοδο σε κλειστούς χώρους (εστίαση-εμπορικά) και χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Πλεύρης: Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
Οι ειδικοί ωστόσο συστήνουν προσοχή για τις ημέρες του Πάσχα, καθώς είναι λογικό να υπάρξει συνωστισμός σε εκκλησίες, κεντρικούς δρόμους και λοιπές εκδηλώσεις. Και όλοι επιμένουν στη χρήση μάσκας. Το τόνισε άλλωστε και πριν από δύο ημέρες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ανακοινώνοντας το σχέδιο για την άρση των μέτρων από την 1η Μαΐου και περιγράφοντας το πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα. Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι συστήνεται η χρήση μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γκάγκα: Αν παρουσιάσετε ύποπτο σύμπτωμα, απομονωθείτε
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, επανέλαβε χθες τα της χρήσης μάσκας το Πάσχα και θύμισε την ανάγκη να προστατέψουμε τους μεγαλύτερους και πιο ευάλωτους. Επανέλαβε, δε, ότι αν παρουσιάσουμε οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα θα πρέπει να απομονωθούμε, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους οικείους μας.

Παγώνη: Αν μετακινηθούμε, να κάνουμε ένα τεστ πριν φύγουμε
Στην προσοχή που θα πρέπει να επιδείξουμε όλοι μας τις ημέρες του Πάσχα για να μην υπάρξει αναζωπύρωση αναφέρθηκε και σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Mega, θέτοντας μια ακόμη παράμετρο, ως συμβουλή, για όσους μετακινηθούν, πριν φύγουν να κάνουν ένα τεστ.

«Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, ανεξάρτητα από το ότι πρέπει να πάμε στα χωριά μας και να διασκεδάσουμε, το πιο σημαντικό είναι να φοράμε μάσκα. Η σωτηρία μας είναι η μάσκα σε αυτή τη φάση. Στον Επιτάφιο, στην Ανάσταση ή όπου άλλου πάμε και έχει κόσμο, να φοράμε μάσκα. Πριν φύγουμε, καλό θα ήταν να κάνουμε ένα τεστ, για σεβασμό κυρίως προς τους άλλους ανθρώπους», ανέφερε αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Πολιτεία είπε ότι από την 1η Μαΐου δεν θα έχουμε μέτρα. Ο κόσμος το περίμενε, και σίγουρα δεν έπρεπε να ειπωθεί τόσο νωρίς όσο ειπώθηκε. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τελείωσε ο κορωνοϊός, έχουμε δύο δείκτες που είναι ανεβασμένοι ακόμα, μπορεί να μειώνονται, αλλά είναι υψηλοί», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα εμβολιασμού για 4η φορά όσων είναι άνω των 60 ετών.

«Η 4η δόση είναι ανεξάρτητη από τα μέτρα, η 4η δόση θα πρέπει να γίνει στους πολίτες άνω των 60 ετών. Δεν θα πρέπει να κάνει ο καθένας τον γιατρό μόνος του, υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν την προστασία από τη βαριά νόσο. Υπάρχουν ηλικιακές ομάδες, οι επιστήμονες βλέπουν τα επιστημονικά δεδομένα που καθορίζουν ποιος θα πρέπει να κάνει το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr - Πάσχα στο χωριό, μετά από δύο χρόνια -«Μάσκα παντού και τεστ πριν φύγετε», τι συμβουλεύουν ειδικοί - iefimerida.gr

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ τα βάζει με τον Πούτιν μετά την συνάντηση με τον Ζελένσκι

Σήμερα

«Ίσως δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο»

Κατά 45.000 μειώθηκαν τα «πρωτάκια» στα σχολεία θα τελευταία 15 χρόνια

Σήμερα

Σχολεία κλείνουν κάθε χρόνο - SOS για την αύξηση των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Γιατί δεν πρέπει να λέτε «ευχαριστώ» και «παρακαλώ πολύ» στο ChatGPT

Σήμερα

Τι λένε ειδικοί για την... ευγένεια στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας

Σήμερα

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Βασίλη

Πέθανε η Σούζυ Καζαντζίδου ‑ Η μαχήτρια ρεπόρτερ του Alpha που δεν λύγισε ποτέ

Σήμερα

Ήταν για πάνω από 20 χρόνια ανταποκρίτρια στη Θεσσαλονίκη ενώ συνεργάστηκε και με άλλους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς

Οι επαφές του Μοσχούρη στο Ντουμπάι από όπου είχε επιστρέψει λίγες μέρες πριν δολοφονηθεί

Χτες

Το δολοφονημένο στέλεχος της Greek Mafia τα τελευταία χρόνια περνούσε μεγάλα χρονικά διαστήματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.