E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα επιβαρυντικά στοιχεία ‑ Όσα γνώριζε για την κεταμίνη

Τι δείχνουν τα ηλεκτρονικά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα επιβαρυντικά στοιχεία ‑ Όσα γνώριζε για την κεταμίνη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 16/4/2022 | 12:20

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα και για τα όσα γνώριζε η Ρούλα Πισπιρίγκου για την κεταμίνη, την ουσία που οδήγησε στο θάνατο την μικρή Τζωρτζίνα.

Από τη μία πλευρά στο «στόχαστρο» μπήκαν οι διαδικτυακές αναζητήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου στις ηλεκτρονικές συσκευές, όπως ο υπολογιστής της, το κινητό της, το δικό της τάμπλετ όπως και εκείνο της Τζωρτζίνας, το οποίο ανασύρθηκε πριν από μία εβδομάδα από τον τάφο της 9χρονης στην Πάτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι από την άλλη είναι η περαιτέρω ανάλυση των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων στο ΑΠΘ και βάσει των οποίων φαίνεται πως είχαν χορηγηθεί 5 δόσεις κεταμίνης σε 13 ώρες στην Τζωρτζίνα.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας Γρηγόρης Λέων ανέφερε σήμερα ότι τα ούρα και το αίμα, όπου ανιχνεύτηκε η κεταμίνη δείχνουν ότι έχει περάσει αρκετός χρόνο μεταξύ της λήψης της ουσίας και του θανάτου το παιδιού. Ο ίδιος τόνισε ότι «αυτό δε συνάδει με τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης ότι οι γιατροί τη χορήγησαν. Όταν πήγαν οι γιατροί, η ουσία είχε δράσει στο παιδί στον μέγιστο βαθμό».

Τι δείχνουν τα ηλεκτρονικά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα λοιπόν, με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, σχετικά με το τι δείχνουν τα ηλεκτρονικά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου, βρέθηκαν «ανερχόμενες» ειδοποιήσεις και διαφημίσεις (pop ups) της Google που σχετίζονται με την αναζήτηση φαρμακευτικών ουσιών, την ώρα που ελέγχεται ακόμα η «διαδρομή» της κεταμίνης. Σημειώνεται ότι οι διαφημίσεις αυτές σχετίζονται με τις αναζητήσεις που κάνει κάποιος στο διαδίκτυο, αν και ακόμη δεν είναι σαφές κατά πόσον αυτά τα ευρήματα «στέκονται» δικονομικά.

Οι αναζητήσεις για την κεταμίνη, όταν εντοπίστηκε η ουσία

Την ίδια στιγμή πληροφορίες από τα ηλεκτρονικά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου δείχνουν η 33χρονη ξεκίνησε να κάνει αναζητήσεις για την κεταμίνη, μόλις έγινε γνωστό ότι η ουσία εντοπίστηκε στην Τζωρτζίνα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές προφανώς το έκανε σε μία προσπάθεια για να δείξει πως δεν γνώρισε κάτι για την ουσία έως εκείνη τη στιγμή. Ουσιαστικά αναζητούσε ό,τι άκουγε στα ΜΜΕ για τα φάρμακα και τις ουσίες που είχαν εντοπιστεί ότι λάμβανε η Τζωρτζίνα. Μάλιστα όταν η 33χρονη μιλούσε με δημοσιογράφους ρωτούσε «τι είναι αυτή η κεταμίνη, ψάξτε να βρείτε την κεταμίνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κεταμίνη δόθηκε στην Τζωρτζίνα όσο ήταν ακόμα ζωντανή

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μιλώντας την Παρασκευή στο κεντρικό δελτίο του Μega είπε πως «η κεταμίνη με το που θα μπει στην κυκλοφορία του αίματος θα αρχίζει να μεταβολίζεται και να αποβάλλεται στα ούρα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει καρδιακή λειτουργία προκειμένου να προχωρήσει η ουσία στο ήπαρ, να μεταβολιστεί και να αποβληθεί στα ούρα. Συνεπώς για να αναγνωριστεί στα ούρα αυτή η ουσία σημαίνει ότι δόθηκε όσο η μικρή ήταν εν ζωή», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή τα στοιχεία δείχνουν πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας ήταν ανθρωποκτονία, εφόσον έχουν αποκλειστεί γενετικοί και παθολογικοί παράγοντες: «Η εγκληματική ενέργεια είναι το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή που μιλάμε», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είχε αναφέρει στην απολογία της για την κεταμίνη η Ρουλα Πισπιρίγκου

Από την πλευρά της η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει τίποτα για την κεταμίνη. «Δεν μπορώ να ξέρω. Έχω τη πληροφορία ότι πρόκειται περί νοσοκομειακού φαρμάκου και ότι χορηγείται σε ΜΕΘ από εντατικολόγους. Επομένως πιστεύω ότι κάτι συνέβη όσο ήμασταν στο νοσοκομείο χωρίς να κατηγορώ κανέναν από τους γιατρούς ή νοσηλευτές, ότι δηλαδή έκαναν κάτι επίτηδες. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Επίσης, από τη δικογραφία έμαθα ότι ο μέγιστος χρόνος δράσης της για να επέλθει θάνατος είναι 15 με 20 λεπτά και από τότε που ειδοποίησα για το επεισόδιο μέχρι τη στιγμή που ο απινιδωτής-βηματοδότης έδωσε το τελευταίο σήμα στο καρδιολόγο είχαν περάσει τουλάχιστον 40 λεπτά.

Εγώ δεν είχε ούτε έχω στην κατοχή μου τέτοια φαρμακευτική ουσία ούτε θα μπορούσα να την προμηθευτώ» επισήμανε ακόμη κατά την απολογία της η 33χρονη για να προσθέσει: «Η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δυο χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική». «Άρα»- ισχυρίστηκε – «είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Times of Israel: Θετική η Χαμάς στο σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα ‑ Θα ζητήσει αλλαγές

Πριν 9 ώρες

Αρθρο του BBC αναφέρει ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα αντιτίθεται στο σχέδιο

Αγρια δολοφονία γνωστού bodybuilder: Τον σκότωσε η σύζυγός του – «Δεν άντεχε να ζει με τον φόβο ...»

Πριν 9 ώρες

Η γυναίκα είχε εμμονή μαζί του - Είχε ανοίξει τρύπες στους τοίχους για να τον κατασκοπεύει

Πάνος Ρούτσι: Στο Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις ‑ Βρίσκεται στη 19η μέρα απεργίας

Πριν 9 ώρες

Διακομίζεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

Η Λατινοπούλου ειρωνεύεται τον Ιάσονα Αποστολόπουλο: «Αχου και δεν μας νοιάζει! Ας σας κρατήσουν εκεί»

Πριν 9 ώρες

Αυτή τη φορά «τα έβαλε» με τον ακτιβιστή Ιάσονα Αποστολόπουλο που μαζί με άλλους Έλληνες αιχμαλωτίστηκε από το Ισραήλ

Βασίλης Παϊτέρης: Ελεύθερος αφέθηκε ο τραγουδιστής ‑ «Είναι πολύ λιγότερα τα χρέη του»

Πριν 9 ώρες

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του γνωστού τραγουδιστή μετά την απρόσμενη εξέλιξη

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης σε γυναίκα που επιχείρησε να πνίξει 3χρονη Παλαιστίνια

Πριν 9 ώρες

Μία 43χρονη Τεξανή καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών για απόπειρα πνιγμού ενός τρίχρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής.

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drones που θεάθηκαν στην περιοχή

Πριν 9 ώρες

Eπαναλειτουργεί από σήμερα το πρωί

Ξυλοδαρμός γυναίκας δικηγόρου μέσα στο δικαστήριο: «Μου άστραψε χαστούκι και με γρονθοκόπησε»

Πριν 9 ώρες

Δέχθηκε χτυπήματα από τον αντίδικο της εντολέως της - Στο σημείο κλήθηκε αστυνομία και το ΕΚΑΒ

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Πριν 9 ώρες

112 για έντονα φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Λήμνο

Αδιανόητο: η Ρόμα αστόχησε τρεις φορές στο ίδιο πέναλτι!

Χτες

Ο Οζέρ έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αποκρούοντας και τις τρεις εκτελέσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.