E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε η Χρυσή Αυγή

Τι αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά

Μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε η Χρυσή Αυγή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/9/2013 | 14:29

H Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ελένη Ζαρούλια και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, με επικεφαλής τον Χρήστο Παππά, επρόκειτο να φύγει από τη Βουλή για να πάει στον ¶ρειο Πάγο. O Xρήστος Παπάς δήλωσε πως η ΚΟ του κόμματος έχει φάκελο, ο οποίος «στέλνει στη φυλακή στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναφορά τους στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ: «Τα στοιχεία που καταθέσαμε αφορούν αξιόποινες πράξεις των συλλογικών οργάνων της δοίκησης, υψηλόβαθμων στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται να προσιδιάζουν, τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας».

«Καλημέρα, παιδιά, ήρθαμε να παραδοθούμε», είπε ο Η. Κασιδιάρης στους δημοσιογράφους μπαίνοντας στο δικαστήριο.

Στη μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται: «Έχει γίνει πανελληνίως γνωστό και απασχόλησε όλα τα δημοσιογραφικά μέσα, η ύπαρξη πορίσματος των πέντε γνωστότερων ιδιωτικών διεθνών ελεγκτικών εταιρειών ορκωτών λογιστών (και πιο συγκεκριμένα των Grant Thorton, Ernst & Young, KpmG, Deloitte και BWS Greece) διά την οικονομική διαχείριση κρατικών επιχορηγήσεων και άλλων κονδυλίων από την κοινοβουλευτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ διά την περίοδο 2007–2010, εκ του υπαγωγικού συμπεράσματος του οποίου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικών αξιόποινων πράξων από όργανα του ανωτέρω κόμματος. Τα στοιχεία αυτά αφορούν αξιόποινες πράξεις των συλλογικών οργάνων διοίκησης υψηλόβαθμων στελεχών και βουλευτών του κόμματος «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα», οι οποίες φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και συνεχίζει η μήνυση της ΧΑ: «Η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».

Η ΧΑ υποστηρίζει ακόμη ότι «πάρα τη σχετική δημοσιότητα όλων των ανωτέρω επιβαρυντικών στοιχείων, ουδείς δικαστικός λειτουργός ενήργησε τα εκ του νόμου, επιβαλλόμενα προς εξέταση της εν λόγω υπόθεσης, το δε σχετικό πόρισμα ώς και σήμερα "αγνοείται", παρέχεται δε έτσι ικανός χρόνος σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εξαλείψουν κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο, ικανό να αναδείξει την όποια εγκληματική δραστηριότητα».

Η Χρυσή Αυγή επισημαίνει ότι όλα αυτά αποτελούν γνωστά γεγονότα στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, «οι οποίες όφειλαν ήδη, ανταποκρινόμενοι στο ρόλο τους, διά των αρμοδίων οργάνων να καλέσουν κάθε σχετικό με την υπόθεση πρόσωπο, καθήκον το οποίο μέχρι και σήμερα παραλείπουν δια λόγους άγνωστους εις ημάς, επειδή δια τη Δικαιοσύνη προφανώς δεν αποτελεί προτεραιότητα η εξέταση τόσο σοβαρών υποθέσεων, που μάλιστα αφορούν σε ζητήματα υψίστου δημοσίου συμφέροντος, προκύπτει δε ότι κατά παράβαση της λογικής, εμφανίζεται να αγνοεί τα όσα όλο το Πανελλήνιο έχει πληροφορηθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλείνοντας τη μηνυτήρια αναφορά της, η ΧΑ υποστηρίζει: «Θεωρούμε επιβεβλημένο καθήκον μας να σας ανακοινώσουμε τα ως άνω πραγματικά περιστατικά και ως Έλληνες πολίτες αξιώνουμε την άμεση διενέργεια σχετικής εξέτασης των ως άνω καταγγελλομένων, παραπέμποντας σε σχετιά δημοσίευματα. Την παράλειψη της όποιας εξέτασης θα θεωρήσουμε αξιόποινη συμπεριφορά. Η εμπιστοσύνση του πολίτη στη Δικαιοσύνη δεν αποτελεί αυτονόητη αρχή κάθε συντεταγμένης πολιτείας, αλλά εμπεδώνεται μέσα από την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων, στους οποίους ως δικαστικά όργανα οφείλεται υπακοή. Σημειώνουμε ότι όποια επιλεκτική διαχείριση της παρούσας αναφοράς ή παρέκκλισης των εκ του νόμου άμεσα οφειλομένων, θα αποτελέσει δι' ημάς συνταγματική εκτροπή και θα αναζητήσουμε όλους τους φυσικούς και ηθικούς ενόχους».

Αμέσως μετά την άφιξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στον ¶ρειο Πάγο, ομάδα αγνώστων έριξε πέτρες και καδρόνια στον προαύλιο χώρο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλλάζει το σκηνικό – Πώς θα επηρεάσει η νέα κακοκαιρία το τριήμερο

Πριν 8 ώρες

Kαταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες στα δυτικά

Προφυλάκιση του ιδιοκτήτη του εργοστασίου Βιολάντα: Τα στοιχεία που τον «έκαψαν»

Πριν 8 ώρες

Οι προειδοποιήσεις που δεν εισακούστηκαν και το πόρισμα «καταπέλτης» της Πυροσβεστικής

Το Ισραήλ βρίσκεται σε υψηλό συναγερμό καθώς εκτιμά πως επίκεται επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

Χτες

Η αμερικανική υπομονή με το Ιράν μπορεί να εξαντληθεί πιο γρήγορα απ` ό,τι νομίζει η Τεχεράνη, ανέφερε διπλωματική πηγή

«Έξυπνες» κάμερες: Τα έξι σημεία που θα τοποθετηθούν ‑ Θα μπουν και σε λεωφορεία

Χτες

Το υλικό που θα καταγράφουν οι κάμερες θα χρησιμοποιηθεί για τη βεβαίωση προστίμων κατά οδηγών που παραβιάζουν τον ΚΟΚ

Απίστευτο περιστατικό στην Τουρκία: Πέταξαν πατίνι στον επόπτη ‑ Βίντεο

Χτες

Ένα σοκαριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε την Κυριακή (15/2) σε αναμέτρηση για το τοπικό πρωτάθλημα της Μαλάτια στην Τουρκία, ανάμεσα στη Νταρεντεσπόρ και τη Χεκιμάν Μπελεντίγεσι

Πάτρα: Οδηγός μπήκε ανάποδα με ΙΧ στο λιμάνι και τραυμάτισε Λιμενικό

Χτες

Ο 27χρονος οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε έλεγχο του Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ, επιχείρησε να διαφύγει και παρέσυρε στέλεχός του, που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»

«Ο Kurt Cobain δολοφονήθηκε»: Απόστρατος αστυνομικός «σπάει» τη σιωπή του 32 χρόνια μετά

Χτες

Ο απόστρατος αξιωματικός Νιλ Λόου, που συμμετείχε στην εξέταση της υπόθεσης θανάτου του τραγουδιστή των Nirvana το 1994, κάνει λόγο για «πρόχειρη αστυνομική έρευνα», παρουσιάζοντας τα στοιχεία που υποδεικνύουν ανθρωποκτονία

Θλίψη στην Εύβοια: Νεκροί δύο άνδρες 39 και 21 ετών από ηλεκτροπληξία

Χτες

Στο πένθος βυθίστηκε το νησί της Εύβοιας από το θάνατο δύο ανδρών που χτυπήθηκαν από ρεύμα

Βανδάλισαν ιστορικό γλυπτό στη Ρώμη: Αγνωστοι έσπασαν τον χαυλιόδοντα του «Μικρού Ελέφαντα» ‑ Bίντεο

Χτες

Ο αριστερός χαυλιόδοντας βρέθηκε σπασμένος και πεσμένος στη βάση του μνημείου στην καρδιά της Ρώμης, ανακοίνωσαν οι αρχές, πρόκειται για έργο του διάσημου Ιταλού γλύπτη Τζιαν Λορέντσο Μπερνίνι

«Ελληνοτουρκικός πόλεμος» για τον πατσά ‑ «Δεν θα μας τον πάρουν οι Έλληνες», λένε οι Τούρκοι ‑ Τι απαντά η ΑΙ

Χτες

Στο πλαίσιο της διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών στο X, δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που κατέφυγαν στην Τεχνητή Νοημοσύνης και συγκεκριμένα στο Grok προκειμένου να δουν ποιά πλευρά έχει δίκιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.