E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έξαρση ηπατίτιδας: Τα παιδιά μεγάλωσαν σε «γυάλα» λόγω Covid

«Tα χρωστούμενα έρχονται μαζεμένα» λένε οι ειδικοί<

Έξαρση ηπατίτιδας: Τα παιδιά μεγάλωσαν σε «γυάλα» λόγω Covid
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/4/2022 | 20:50

Ως «φυσιολογική εξέλιξη», που δεν έχει καμία σχέση με τον κορωνοϊό, κρίνουν οι ειδικοί την έξαρση των περιστατικών ηπατίτιδας σε μικρά παιδιά, που παρατηρείται στην Ευρώπη.

Κι αυτό διότι η ηπατίτιδα προκαλείται στα παιδιά από τις κοινές ιώσεις, ωστόσο, έμμεσα, ευθύνεται η πανδημία για τα αυξημένα περιστατικά: Τα τελευταία δύο χρόνια τα περισσότερα παιδιά ζούσαν σε ένα «κλειστό περιβάλλον», λόγω της καραντίνας και της τηλεκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να μην εκτίθενται σε διάφορους ιούς, κοινούς και μη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα λοιπόν, «τα χρωστούμενα έρχονται μαζεμένα», όπως εξήγησε η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, στη σημερινή επίσημη ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Επίσης, είναι ξεκάθαρο από όλους τους επιστήμονες ότι ο Covid-19 -και το σύνδρομο Long Covid- δεν σχετίζονται με αυτά τα περιστατικά, όπως και τα εμβόλια.

«Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση με τη long Covid. Υπάρχουν κάποια από τα παιδιά, αυτά τα οποία νόσησαν με ηπατίτιδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, για τα οποία έχουμε τα περισσότερα στοιχεία, έχουν ξεπεράσει τα 100 κρούσματα πια στο Ηνωμένο Βασίλειο που είχαν περάσει Covid. Όμως φαίνεται ότι όλη η μελέτη αυτού του φαινομένου έχει οδηγήσει σε πιθανή διάγνωση από έναν κοινό ιό, τον αδενοϊό. Να τονίσω ότι κυρίως αφορά σε μικρά παιδιά κάτω των 10 και κυρίως 3 έως 5 ετών. Είναι παιδιά που δεν είχαν εμβολιαστεί, γιατί ακούστηκε και η συσχέτιση πιθανά με το εμβόλιο. Τα παιδιά αυτά δεν είχαν εμβολιαστεί. Ένα ποσοστό είχε νοσήσει. Δεν φαίνεται, όμως, να οφείλεται σε long Covid. Φαίνεται να οφείλεται σε μια λοίμωξη με έναν ιό τον οποίο δεν είχαν συναντήσει πριν», ξεκαθάρισε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παπαευαγγέλου: Τα παιδιά 2-3 ετών έχουν μεγαλώσει σε αποστειρωμένο περιβάλλον
Πρόσθεσε δε πως «τα παιδάκια που είναι αυτή τη στιγμή 2, 3 ετών έχουν μεγαλώσει σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον. Έχουν μεγαλώσει χωρίς να έχουν την ευκαιρία, όπως όλα τα παιδιά του κόσμου πριν την πανδημία, να έχουν συναχάκι, να έχουν διάρροια, να έχουν πυρετό στα πρώτα 2-3 χρόνια της ζωής. Και αυτό έχει αλλάξει σημαντικά την οικολογία. Φαίνεται ότι τα χρωστούμενα όλα θα έρθουν μαζεμένα τελικά, γιατί θα αρχίσουν τα παιδιά να έχουν πολλές λοιμώξεις».

Η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε πως «ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για να δούμε αν θα αλλάξει και η κλινική εικόνα αυτών των συνηθισμένων ιώσεων και αν θα έχουμε και άλλα παραδείγματα, όπως τώρα, να βλέπουμε μια αυξημένη νοσηρότητα από ηπατίτιδα, από έναν κοινό ιό στα παιδιά».

Για να καταλήξει: «Ηπατίτιδα στα παιδιά από κοινές ιώσεις είχαμε πάντα. Και θα έχουμε πάντα. Αυτό είναι κάτι ξεχωριστό, το οποίο δεν έχει εξηγηθεί ακόμα. Αλλά φαίνεται ότι είμαστε κοντά στη λύση του γρίφου. Πρόκειται για ηπατίτιδα που προέρχεται από έναν κοινό αδενοϊό, έναν ιό δηλαδή που τα παιδιά δεν είχαν συναντήσει πιο πριν», σημείωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στην ενημέρωση επανέλαβε ότι οι Αρχές της χώρας μας παρακολουθούν στενά το θέμα και «είμαστε έτοιμοι για τυχόν καταγραφή και για τυχόν αντιμετώπιση κρουσμάτων»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.