E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το μήνυμα της Εριέττας Κούρκουλου για το σούβλισμα

«Μακάρι να μπορούσα να μπω στα σφαγεία και να φωνάξω…»

Το μήνυμα της Εριέττας Κούρκουλου για το σούβλισμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/4/2022 | 19:06

Τους λόγους που έχει επιλέξει τον βιγκανισμό εξήγησε η Εριέττα Κούρκουλου, μέσα από ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

Η γνωστή επιχειρηματίας επέλεξε για μια ακόμα φορά, λίγο πριν το Πάσχα και το σούβλισμα των αρνιών, στο βιγκανισμό και στα όσα πρεσβεύει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το να κλείνουμε τα μάτια και να ακολουθούμε τον περπατημένο δρόμο είναι το μόνο εύκολο… Το βαθύ ψάξιμο και η απόρριψη του καθεστώτος από την άλλη, πολλές φορές οδηγεί στην μοναξιά, τις συγκρούσεις και την απαξίωση από τους ανθρώπους που μας περιτριγυρίζουν. Όσοι στέκονται στην πλευρά της αγάπης όμως και αγωνίζονται για αυτήν, ποτέ δεν χάνουν μακροχρόνια, γιατί η αγάπη έχει πάντα δίκιο» ανέφερε.

Παράλληλα, μίλησε και για την επιλογή της να μην έχει κρέας ή παράγωγα κρέατος στη διατροφή της.

«Για εμένα, ο βιγκανισμός, όπως και η απόρριψη των στοιχείων της ελληνικής παράδοσης που στηρίζονται στην θανάτωση άλλων συναισθανόμενων όντων, έχουν την βάση τους ακριβώς εκεί… στην αγάπη. Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα όπου μας προσφέρονται τόσες εναλλακτικές, η κατανάλωση του κρέατος είναι αχρείαστη. Οι περισσότεροι από εμάς, κάποτε συνδέαμε το Πάσχα με το σούβλισμα αθώων πλασμάτων και είναι λογικό, γιατί αυτό μας έμαθαν να κάνουμε. Σήμερα όμως, ξέρουμε ότι το κάθε ένα από αυτά τα ζώα, κάποτε είχε οικογένεια, φίλους και θέληση για ζωή (όπως έχουμε και εμείς). Ξέρουμε ότι τα θύματα αυτά, πάλεψαν με όλη τους την δύναμη να ξεφύγουν από το σφαγείο αλλά δυστυχώς, δεν είχαν καμία ελπίδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στο τι θα ήθελε να κάνει αν βρισκόταν σε ένα σφαγείο ζώων. «Μακάρι να μπορούσα να μπω στα σφαγεία και να φωνάξω με όλη μου την δύναμη στους ανθρώπους που τραβούν το μαχαίρι… «Γιατί;» «Δεν βλέπετε τον φόβο τους;», «Δεν ακούτε τις φωνές τους;», Γιατί;;; Αυτό όμως δεν γίνεται… οπότε κάνω ότι μπορώ σαν άτομο. Στέκομαι απέναντι στην βία και προσπαθώ να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να την αντιληφθούν και να την απορρίψουν και εκείνοι. Επιλέγω να υπερασπιστώ τα πλάσματα, των οποίων το δικαίωμα στην ζωή καταπατείται χωρίς καμία εξήγηση. Επιλέγω να περπατώ δίπλα τους. Επιλέγω να βρίσκομαι στο στρατόπεδο της ενσυναίσθησης, του σεβασμού και της αγάπης, όχι γιατί δεν μου άρεσε η γεύση του κρέατος, αλλά γιατί αυτό δεν δικαιολογούσε την αφαίρεση της ζωής ενός πλάσματος που ήθελε να ζήσει».

«Είμαι Vegan, όχι επειδή είναι εύκολο, αλλά επειδή είναι το σωστό» κατέληξε η Εριέττα Κούρκουλου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρώην παιδί‑σταρ μηνύει τη Disney: «Με κακοποίησε εργαζόμενος όταν ήμουν 14 ετών»

Πριν 7 ώρες

25 χρόνια μετά, πρώην παιδί-σταρ προχωρά σε βαριές καταγγελίες για όσα συνέβησαν στα γυρίσματα

Από τον Ryan Gosling στον πιο μεγάλο πόνο: Η αθέατη πλευρά της Sandra Bullock

Πριν 7 ώρες

Οι μεγάλοι έρωτες, ο γάμος που κατέρρευσε και η απώλεια που άλλαξε τα πάντα πίσω από τη λαμπερή καριέρα της σταρ

Ζόζεφιν: Η απάντηση στις φήμες χωρισμού με τον Νίνο μέσα από ένα βίντεο

Χτες

Η τραγουδίστρια επέλεξε τα γενέθλιά της για να διαλύσει τα σενάρια που είχαν προκύψει μετά την παύση της αμοιβαίας παρακολούθησης στα social media.

Νότης Σφακιανάκης: Παλιός συνεργάτης του αποκαλύπτει τους λόγους απομάκρυνσής του από τη μουσική

Χτες

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Βασίλης Δήμας, ο Νότης Σφακιανάκης διακρινόταν για την έντονη κοινωνική του ευαισθησία

Με παραδοσιακή φουστανέλα χόρεψε ο Νίκος Αλιάγας στο πανηγύρι του χωριού του στη Σταμνά Μεσολογγίου, δείτε βίντεο

Χτες

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής βρέθηκε στην εκδήλωση προς τιμήν της Αγίας Αγάθης, η οποία κάθε χρόνο ολοκληρώνεται στις 24 Αυγούστου

Κένταλ Τζένερ και Τζέικομπ Ελόρντι πιάστηκαν στα πράσα σε ρομαντικό δείπνο ‑ Δείτε τις φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τη σχέση!

Χτες

Το ζευγάρι φωτογραφήθηκε να φεύγει από γνωστό εστιατόριο της πόλης, με την αμοιβαία χημεία ανάμεσα στον ηθοποιό και το μοντέλο να μην περνά απαρατήρητη

Αγκαλιασμένοι στις διακοπές τους ο Παντζόπουλος και η Μενεγάκη: «Του χρόνου το καλοκαίρι, την ίδια ώρα, στο ίδιο μέρος;»

Χτες

Η παρουσιάστρια ανέβασε στιγμιότυπα με μαγιό, καθώς και φωτογραφίες με τον σύζυγο και τα παιδιά της από το φετινό καλοκαίρι

Η μεγάλη κόρη του Θάνου Πετρέλη έκλεισε τα 20: Είμαι πάντα περήφανος για σένα

Χτες

Ο τραγουδιστής έχει αποκτήσει τρία παιδιά με τη Σοφία Μοσχοπούλου - Η Αγάπη που είχε τα γενέθλιά της την Κυριακή 23 Αυγούστου σπουδάζει Νομική

Η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν πόζαρε με ασημένιο μπικίνι

Χτες

Η τηλεοπτική προσωπικότητα μοιράστηκε στιγμιότυπα και βίντεο από τις καινούργιες αναμνήσεις που έφτιαξε με τον άντρα της και τα παιδιά τους

Η κόρη του Γεράσιμου Σκιαδαρέση και της Μπέσσυς Μάλφα, Όλγα Σκιαδαρέση, παντρεύτηκε

Χτες

Η τελετή έγινε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου - Η φωτογραφία που ανάρτησε ο ηθοποιός και πατέρας της τραγουδίστριας

Θοδωρής Φέρρης: Γίνεται viral στα social αφού... τρώει burger εν ώρα συναυλίας

Χτες

Ο τραγουδιστής επέλεξε να συνδυάσει τη sold out εμφάνισή του με ένα απολαυστικό γευστικό διάλειμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.