E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Πολλές πιθανότητες να αφεθεί ελεύθερος ο Ν. Μιχαλολιάκος»

Τι αναφέρει ο συνήγορος υπεράσπισης του Κασιδιάρη

«Πολλές πιθανότητες να αφεθεί ελεύθερος ο Ν. Μιχαλολιάκος»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/10/2013 | 15:39

«Ήταν δυνατή η προσωρινή τους κράτηση», δήλωσε ο συνήγορος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Π. Σαράκης, αφού, όπως σημείωσε, το κατηγορητήριο περιελάμβανε τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, «μετά από μία μεγάλη μάχη που διήρκεσε 20 σχεδόν ώρες –δεν υπάρχει στα χρονικά άλλη τέτοια διάρκεια, για τέσσερις κατηγορουμένους– οι μεν ανακριτικές Αρχές προσπαθούσαν να τεκμηριώσουν το κατηγορητήριο, η δε υπεράσπιση να το αντικρούσει. Θέλω να συγχαρώ τη Δικαιοσύνη, διότι γνωρίζω ότι η υπόθεση αυτή έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα, υπήρχε ένα φορτισμένο κλίμα και δηλώσεις που φερόταν να έχει κάνει ο πρωθυπουργός: "θα τους λιώσω", σε μια κυριακάτικη εφημερίδα και "θα τους ξεριζώσω", από την Αμερική».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι επιβλήθηκαν μόνο στον κ. Κασιδιάρη, από τους συνολικά τρεις βουλευτές, αυστηροί περιοριστικοί όροι, είπε: «Δεν μπορώ να το αιτιολογήσω. Μπορώ όμως να κρίνω ότι η στάση τους είναι γενναία και είναι μια δίκαιη απόφαση, διότι μέσα από την εξαντλητική ανακριτική διαδικασία δεν προέκυψε ένδειξη, το ελάχιστο είδος εμπλοκής του κ. Κασιδιάρη σε ποινικό αδίκημα. Το ίδιο και για τον κ. Παναγιώταρο. Όσο και αν έψαξαν, εξάντλησαν κάθε πτυχή της δικογραφίας, αλλά δεν ανευρέθη το ελάχιστο. Αντίθετα, προσκομίστηκαν στοιχεία που κλόνισαν τις κατηγορίες. Ένας από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, πχ, αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία του και προσκομίστηκαν συγκεκριμένα στοιχεία που κλόνισαν την αξιοπιστία του. Ένας μάρτυρας που πράγματι είχε προσέλθει στα γραφεία (της ΧΑ), αλλά δεν ήταν συνειδητοποιημένος και είχε, αν θέλετε, τυχοδιωκτικές συμπεριφορές και έφτασαν πληροφορίες στ' αυτιά τους που αμφισβητούσαν την ηθική του υπόσταση».

Σύμφωνα με τον κ. Σαράκη, ο κ. Κασιδιάρης είπε από την πρώτη στιγμή ότι ήταν μια πολιτική δίωξη, που του ασκήθηκε για να του στερήσει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές. Θα είναι υποψήφιος, μετά από αυτή την απόφαση, στις δημοτικές εκλογές, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξάλλου ο κ. Σαράκης κράτησε σαφείς αποστάσεις από τη συμπεριφορά του πελάτη προς τους δημοσιογράφους, λέγοντας: «Δεν θα απολογηθώ για τέτοιες συμπεριφορές. Καταδικάζω τέτοιες συμπεριφορές, διότι οι δημοσιογράφοι κάνουν το καθήκον τους».

«Δεν υπήρχαν επιβαρυντικά στοιχεία. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο σ' αυτήν την υπόθεση, παρά μόνον το έλλειμμα και η βιασύνη οι Αρχές να τους στείλουν κατηγορούμενους. Όσο έμπειρος και αν είναι ο δικαστής και όσο υψηλόβαθμος, δεν μπορεί μια υπόθεση που μπορεί να απασχολήσει τον δημόσιο βίο να ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα και να συμπυκνωθεί μια έρευνα που αφορά ένα πολιτικό κόμμα σε 6,5 σελίδες».

Σε ό,τι αφορά τον επικεφαλής της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκο, ο κ. Σαράκης είπε: «Κάνω την εκτίμηση ότι εάν προφυλακίζεται μόνον ο ένας από τους τέσσερις βασικούς κατηγορουμένους, ο κ. Μιχαλολιάκος έχει θεωρητικά πολλές πιθανότητες να αφεθεί ελεύθερος».

Σε ό,τι αφορά τη διαγραφή του από τη ΝΔ, είπε: «Διαγράφηκα από τη ΝΔ επειδή άσκησα το υπερασπιστικό μου καθήκον, λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας. Θεωρώ ότι ήταν μια πολιτική ανοησία, που έδινε σ' αυτήν την υπόθεση πολιτικό χαρακτήρα, ενώ, όπως την αντιμετωπίζω εγώ, είναι μια ποινική υπόθεση και διαδικασία».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιρανικά drones Shahed – Ο ήχος του «μοτοποδηλάτου» που σπέρνει τον τρόμο – Τι να κάνετε αν το δείτε

Σήμερα

Γιατί δεν πρέπει να πλησιάζετε στα παράθυρα και ποιος είναι ο «κανόνας των δύο τοίχων»

Μπλακάουτ στο ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράκ ‑ Oι ΗΠΑ ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα

Σήμερα

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ ανέφεραν νωρίτερα ότι αναχαιτίστηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του αεροδρομίου της Βαγδάτης

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Κύπρος: Το SMS που πήγε σε όλους τους πολίτες

Σήμερα

Σε περίπτωση λήψης γραπτού μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα, οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τις πιο κάτω οδηγίες

Εύβοια: 43χρονος έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας

Σήμερα

Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία του Αυλωναρίου Ευβοίας

Βίντεο από την κατάρριψη ιρανικού YAK‑130 από μαχητικό αεροσκάφος F‑35I

Σήμερα

Μάλιστα ακούγονται Ιρανοί να φωνάζουν «Allahu Akbar» αφού νόμιζαν ότι ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος είχε αναχαιτιστεί.

Ντουμπάι: Οι υπερπλούσιοι πληρώνουν έως και 350.000 δολάρια για να φύγουν με ιδιωτικά τζέτ

Σήμερα

Ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας επιστρατεύουν «στόλους SUV» για τη μεταφορά πολιτών στο Ριάντ μέσω της 10ωρης οδικής διαδρομής από το Ντουμπάι

Προ των πυλών νέα κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές αναμένονται έντονα φαινόμενα το επόμενο 24ωρο

Σήμερα

Με βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους θα κυλήσει το επόμενο 24ωρο σε αρκετές περιοχές της χώρας

Καταδικάστηκε ο Χάρι Μαγκουάιρ για τα επεισόδια στη Μύκονο

Σήμερα

Ο Αγγλος αμυντικός καταδικάστηκε για την συμπλοκή που είχε στη Μύκονο πριν από έξι χρόνια, όταν και είχε συλληφθεί στο νησί.

Βγήκε από τη ΜΕΘ το 5 μηνών βρέφος από τη Ζάκυνθο που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα: Η ζωή νίκησε τον θάνατο, λέει ο Ηλιάδης

Σήμερα

Μετά από 11 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το παιδί τα κατάφερε με τον Ανδρέα Ηλιάδη να εύχεται στον μικρό «ήρωα» να έχει «από εδώ και πέρα μόνο χαρές»

Αναμπελ Σκόφιλντ: Πέθανε το μοντέλο και ηθοποιός από καρκίνο του εγκεφάλου

Σήμερα

Νοσηλευόταν μέχρι πρόσφατα στο Λος Αντζελες και έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Επιβάτης σε αμόκ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Τα έκανε «γυαλιά‑καρφιά» επειδή δεν έφυγε η πτήση

Σήμερα

Ανδρας προκάλεσε σοβαρές και πολλαπλές ζημιές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πετώντας μπουκάλια επειδή δεν έφυγε η πτήση του για Κύπρο

Σοκ και δέος: Ο τορπιλισμός της ιρανικής φρεγάτας από αμερικανικό υποβρύχιο ανοιχτά της Σρι Λάνκα ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Το πλοίο επέστρεφε στο Ιράν μετά τη συμμετοχή του στις πολυεθνικές ναυτικές ασκήσεις MILAN 2026 στο Βισακαπατνάμ της Ινδίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.