E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δίκη Τοπαλούδη: Εξοργίζουν οι κατηγορούμενοι που τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον

«Δεν την ακούμπησα» - «Ήμουν μπαϊσeξουαλ»

Δίκη Τοπαλούδη: Εξοργίζουν οι κατηγορούμενοι που τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση 3/5/2022 | 16:35

Κρατώντας ο καθένας για τον εαυτό του το ρόλο του λιγότερο υπεύθυνου που προσπαθούσε να σταματήσει τη βιαιότητα του άλλου, απολογήθηκαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου οι δύο κατηγορούμενοι για τη βάναυση σeξουαλική κακοποίηση και δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, το άψυχο σώμα της οποίας είχε βρεθεί να επιπλέει στην παραλία Φώκια της Ρόδου το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018.

Οι δύο σχεδόν συνομήλικοι του θύματος κατηγορούμενοι, καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και σε επιπλέον 15ετή κάθειρξη ο καθένας, τήρησαν και ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου την ίδια στάση που είχαν κατά τις απολογίες τους στο ΜΟΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 24χρονος Ροδίτης και ο 23χρονος συγκατηγορούμενος του με αλβανική καταγωγή, απολογήθηκαν σήμερα για όσα τους καταλογίζονται σχετικά με τον μαρτυρικό θάνατο της Ελένης Τοπαλούδη στο εξοχικό σπίτι του πρώτου κατηγορούμενου. Απόντες από τη σημερινή "δύσκολη" για αυτούς μέρα, οι δύο γονείς της φοιτήτριας.

Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι, παρά τις δεκάδες ερωτήσεις από την Έδρα, δεν άλλαξαν τη στάση που τηρούν από την αρχή, επιρρίπτοντας ευθύνες ο ένας στον άλλον.

«Δεν φταίω, δεν την ακούμπησα καν»

Πρώτος απολογήθηκε ο μεγαλύτερος σε ηλικία κατηγορούμενος, γόνος εύπορης οικογένειας της Ρόδου, ο οποίος με την έναρξη της απολογίας του τόνισε πως "δεν φταίω, δεν την ακούμπησα καν". Ο 24χρονος αρχικά είπε πως η Ελένη συνευρέθηκε μόνο με τον 23χρονο φίλο του, εν συνεχεία ωστόσο είπε πως έκανε και ο ίδιος σeξ μαζί της και εν συνεχεία είπε ότι "έβλεπα τηλεόραση" και ότι άφησε την 21χρονη με τον έτερο κατηγορούμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Πρόεδρος: Σας έβρισκε κοπέλες; (ο 23χρονος κατηγορούμενος).

Κατηγορούμενος: Όχι δεν έβρισκε κοπέλες ο ένας στον άλλο.

Πρόεδρος: Εσείς είχατε σχέσεις;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατηγορούμενος: Είχα την Ορνέλα. Είπε καλά λόγια για μένα. Είχαμε σχέση έξι μήνες, μέναμε ή στο σπίτι της ή στο δικό μου. Είχα κι άλλες σχέσεις, με την Άναμπελ που είχα πάει στην Αγγλία μαζί της, είχα και κάτι άλλες σχέσεις, δεν θυμάμαι.

«Δεν ήμουν στρέιτ, ήμουν μπαϊσeξουαλ»

Πρόεδρος: Θέλετε κάτι άλλο να μας πείτε για προηγούμενη ζωή σας;

Κατηγορούμενος: Όχι. Ήμουν μπάι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόεδρος: Δηλαδή;

Κατηγορούμενος: Όχι στρέιτ, μπαϊσeξουαλ

Πρόεδρος: Εξηγήστε μας..

Κατηγορούμενος: Μπορεί να σου αρέσει και κανένας άνδρας.

Πρόεδρος: Πηγαίνετε με άνδρες;

Κατηγορούμενος: Όχι με γυναίκες μόνο. Δεν φταίω..

Πρόεδρος: Αυτό δεν είναι πειστικό μην το λέτε.

Κατηγορούμενος: Δεν την βίασα.

Σύμφωνα με την απολογία του Ροδίτη κατηγορούμενου, ο συγκατηγορούμενός του χτύπησε βάναυσα την Ελένη, με μπουνιές και με ένα σίδερο σιδερώματος και πως αφού την πήγαν μαζί στην απόκρημνη παραλία ο 23χρονος την έριξε στον γκρεμό.

Πρόεδρος: Μήπως δεν ήθελε να κάνει σeξ και με τους δύο;

Κατηγορούμενος: Το ήθελε.

Πρόεδρος: Εάν το ήθελε, γιατί την χτυπήσατε;

Κατηγορούμενος: Εκείνος την χτύπησε.

Πρόεδρος: Δεν είναι δυνατό μόνος του να το έκανε αυτό, πρέπει να τον έχετε βοηθήσει. Μία κοπέλα πέθανε βασανιστικά, μαρτύρησε στα χέρια σας.

Κατηγορούμενος: Εγώ δεν την άγγιξα καν.

Πρόεδρος: Δεν θα μπορούσε μόνος του.

Κατηγορούμενος: Μπορούσε...

Πρόεδρος: Ο στραγγαλισμός πώς έγινε; Μόνος του;

Κατηγορούμενος: Ναι. Δεν θυμάμαι να την στραγγάλισε.

Πρόεδρος: Κύριε, μόνος του δεν θα μπορούσε, αντέδρασε η Ελένη.

Κατηγορούμενος: Δεν αντέδρασε…

Πρόεδρος: Περίμενε να την σκοτώσουν;

Κατηγορούμενος: Περίμενε.

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε;

Κατηγορούμενος: Εγώ απλά έβλεπα.

Πρόεδρος: Τι βλέπατε;

Κατηγορούμενος: Να την χτυπάει και του έλεγα "σταμάτα".

Πρόεδρος: Την ρίξατε στη θάλασσα;

Κατηγορούμενος: Την έριξε εκείνος, ήταν μόνος. Μετά πήγαμε σπίτι καθαρίσαμε, ήταν γεμάτο αίματα. Μακάρι να είχα βοηθήσει περισσότερο.

«Μακάρι να με συγχωρέσουν κάποτε»

Ο δεύτερος κατηγορούμενος στην έναρξη της απολογίας του ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς της Ελένης, λέγοντας, με δάκρυα στα μάτια, πως με όσα έγιναν καταστράφηκαν τρεις οικογένειες, με την οικογένεια της Ελένης χειρότερα από όλες. "Μακάρι να με συγχωρέσουν κάποτε", ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με αυτόν, ήταν ο 24χρονος που χτύπησε πρώτος την Ελένη και πως ο ίδιος επενέβη και της κρατούσε τα χέρια όταν το θύμα άρχισε να φωνάζει ότι θα πάει στην Αστυνομία. "Εκεί έκανα το λάθος... Την κρατούσα από τα χέρια και (ο 24χρονος) την χτυπούσε στα πόδια. Της κρατούσαμε τα χέρια και αυτός πήγε και έφερε δύο μαχαίρια, το ένα για μένα, για να μην μας καταγγείλει στην αστυνομία... Μετά πήγε και έφερε το σίδερο. Του λέω το παράκανες, άσ' το. Φοβήθηκα ότι (η Ελένη) θα πάει να μας καταγγείλει. Έκανα το λάθος και υποστήριξα το φίλο μου".

Πρόεδρος: Γροθιά της δώσατε;

Κατηγορούμενος: Στη αρχή ναι. Έκανα λάθος.

Πρόεδρος: Ποιος της έσφιξε το λαιμό;

Κατηγορούμενος: Ο Μ. (Ροδίτης κατηγορούμενος) Έπειτα λιποθύμησε η Ελενη. Τα έχασα πανικοβλήθηκα. Του είπα "τι κάνουμε;".

Πρόεδρος: Στα χέρια σας μαρτύρησε η κοπέλα, αυτό δεν είναι σeξ…

Κατηγορούμενος: Εκεί ήταν συναινετικό... Έπρεπε να αντιδράσω αλλιώς. Κατ' αρχάς δεν πρέπει να μοιραζόμαστε μία κοπέλα. Θέλω να δώσω αυτό το μήνυμα στα νέα παιδιά, να μη μοιράζεται κανείς την κοπέλα του, να σέβεται την κοπέλα του.

Πρόεδρος: Ναι. Εδώ έγιναν άσχημα πράγματα.

Κατηγορούμενος: Τα χειρότερα. Θα με στοιχειώνουν μία ζωή.

Σύνεδρος: Ποιος την έριξε πρώτος στον γκρεμό;

Κατηγορούμενος: Και δύο αλλά μετά κατέβηκε ο Μ. διότι έπεσε στα βράχια.

Σύνεδρος: Ήταν ζωντανή; Σε τι κατάσταση ήταν;

Κατηγορούμενος: Νόμιζα ότι θα πεθάνει μέχρι να πάμε στο νοσοκομείο.

Σύνεδρος: Δεν είχε σημάδια ζωής;

Κατηγορούμενος: Ήταν λιπόθυμη…

Σύνεδρος: Όμως κατέβηκε τα σκαλοπάτια του σπιτιού.

Κατηγορούμενος: Ναι.

Σύνεδρος Επόμενο και λογικό με όσα είχε υποστεί να είναι σε άσχημη κατάσταση. Ξέρατε άρα ότι δεν είχε πεθάνει…

Κατηγορούμενης: Πίστευα ότι πέθαινε…

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Μαΐου οπότε και θα αγορεύσει η εισαγγελέας Έδρας.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Σήμερα

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Σήμερα

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 60
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.