E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γρεβενά: Πέθανε ο 28χρονος που τραυματίστηκε από την έκρηξη στo εργοστάσιο

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο άτυχος νεαρός δεν άντεξε και σήμερα το πρωί κατέληξε

Γρεβενά: Πέθανε ο 28χρονος που τραυματίστηκε από την έκρηξη στo εργοστάσιο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/5/2022 | 13:03

Άφησε την τελευταία του πνοή ο 28χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, μετά από την έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα ξυλείας στους Μαυραναίους Γρεβενών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο άτυχος νεαρός δεν άντεξε και το πρωί κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 28χρονος που εργαζόταν σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα ξυλείας και τραυματίστηκε σοβαρά, έπειτα από έκρηξη το μεσημέρι της Τετάρτης (4/5). Ο άτυχος άνδρας που υπέκυψε είχε εγκαύματα μεγάλης έκτασης και βάθους, ενώ εξαιτίας της έκρηξης δέχθηκε υψηλό θερμικό φορτίο, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει μεγάλες ποσότητες αερίων.

Η πιο πιθανή εκδοχή της έκρηξης σύμφωνα με τον δήμαρχο Γρεβενών

«Το εργοστάσιο έχει ουσιαστικά δύο μονάδες. Η μία είναι επεξεργασίας ξύλου και η άλλη ηλεκτροπαραγωγής. Στην δεύτερη έγινε η έκρηξη, ωστόσο η μονάδα ήταν κλειστή από την Κυριακή (1/5), διότι θα γινόταν αλλαγή φλαντζών σε ορισμένους αγωγούς από το προσωπικό Ιταλικής Εταιρείας που είχε στήσει πριν ένα χρόνο τη συγκεκριμένη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής» τονίζει στο GRTimes.gr o δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης.

Στη συνέχεια ο κ. Δασταμένης εξηγεί στο GRTimes.gr πώς ξεκίνησαν όλα, σύμφωνα με τα όσα του περιέγραψε ο άνθρωπος που ήταν μπροστά στην έκρηξη. «Όπως μου διηγήθηκε ο Ιταλός συντηρητής το σέρβις γινόταν στην μία πλευρά των δεξαμενών, ενώ το παιδί που τραυματίστηκε ήταν από την άλλη πλευρά. Υπήρχε μία διαρροή λαδιών που θα τη διόρθωναν, σ’ ένα ημιυπόγειο. Από τη μία στιγμή ο Ιταλός έκανε το σέρβις και την άλλη είδε τον 28χρονο να έχει πάρει φωτιά, αφότου έγινε η έκρηξη. Απευθείας ο άνθρωπος που πραγματοποιούσε τις επιδιορθώσεις πήρε έναν πυροσβεστήρα και έσβησε τη φωτιά, ενώ από την άλλη πλευρά ο 28χρονος καίγονταν ζωντανός. Ήταν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γρεβενών η πιθανότερη εκδοχή της έκρηξης είναι η εξής όπως τη διηγείται στο GRTimes.gr:

«Ο συντηρητής είχε αφήσει ένα «σετ κλειδιών» (από αυτά που ξεβιδώνουν) πάνω σ’ ένα κουτί και μάλλον κάποιο έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να κάνει σπίθες και να δημιουργηθούν αναθυμιάσεις και στη συνέχεια έκρηξη. Ωστόσο, το περίεργο είναι πως τα λάδια που είχαν στάξει από την διαρροή ήταν κρύα, διότι η μονάδα ήταν εντελώς κλειστή, δηλαδή δεν λειτουργούσε τίποτα, λόγω της συντήρησης. Οπότε δεν ήταν ζέστα και γι’ αυτό η πιθανότερη εκδοχή είναι να δημιουργήθηκαν σπινθήρες από τα «κλειδιά» κι έτσι να έγινε η έκρηξη».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βραζιλία: 29 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από κατολισθήσεις

Σήμερα

Εικόνες καταστροφής από τόνους λάσπης και ισοπεδωμένα κτίρια

Αρχεία Έπσταϊν: Φωτογραφία απαθανατίζει τον Στίβεν Χόκινγκ σε τροπικό νησί ανάμεσα σε δύο γυναίκες με μπικίνι

Σήμερα

Συνολικά ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται περίπου 250 φορές στα αρχεία Έπσταϊν - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Σήμερα

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Σήμερα

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Σήμερα

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Σήμερα

Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Σήμερα

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Σήμερα

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Σήμερα

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.