E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Τέλος» η πανδημία στη Σανγκάη: Τι ανακοίνωσαν οι αρχές

Υπό έλεγχο η πανδημία του κορωνοϊού στη Σανγκάη χάρη στο, διάρκειας ενός μήνα, σκληρό lockdown

«Τέλος» η πανδημία στη Σανγκάη: Τι ανακοίνωσαν οι αρχές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/5/2022 | 11:22

Υπό έλεγχο η πανδημία του κορωνοϊού στη Σανγκάη χάρη στο, διάρκειας ενός μήνα, σκληρό lockdown. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι τοπικές αρχές, παρόλο που τις τελευταίες 24 ώρες 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από covid-19.

Οι αρχές της Σανγκάης ανακοίνωσαν την Παρασκευή (06.05.2022) ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο το ξέσπασμα της πανδημίας covid-19 στην πόλη, αφού οι περίπου 25 εκατομμύρια κάτοικοί της τέθηκαν σε lockdown πριν περίπου ένα μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων covid-19 στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας έχει «συνεχή πτωτική πορεία» από τις 22 Απριλίου, δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Σανγκάης Γου Κινγκ.

«Αυτή την περίοδο η κατάσταση πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας στην πόλη μας βελτιώνεται σταθερά και η επιδημία έχει τεθεί ουσιαστικά υπό έλεγχο», πρόσθεσε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πολλοί από τους κατοίκους της Σανγκάης παραμένουν σε lockdown και διαμαρτύρονται για τα μέτρα τα οποία τους έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο της πολιτικής «μηδενικής ανοχής στη covid-19» που ακολουθεί το Πεκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γου προειδοποίησε ότι αν και η μετάδοση στην κοινότητα έχει «ουσιαστικά περιοριστεί», υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης της πανδημίας και τόνισε ότι η πόλη δεν μπορεί να παρεκκλίνει από τη στρατηγική «δυναμικής εκκαθάρισης» του ιού.

«Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε, δεν μπορούμε να μειώσουμε τις προσπάθειες: η επιμονή σημαίνει νίκη», υπογράμμισε.

Αν και περίπου 2,3 εκατομμύρια κάτοικοι της Σανγκάης παραμένουν σε αυστηρό lockdown, άλλοι 16,67 εκατομμύρια ζουν σε χαμηλού κινδύνου «ζώνες πρόληψης», κάτι που θεωρητικά σημαίνει ότι μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο πολλοί κάτοικοι έχουν διαμαρτυρηθεί ότι οι υπεύθυνοι των συγκροτημάτων κατοικιών εφαρμόζουν με διαφορετικό τρόπο τους κανόνες κι έτσι κάποιοι πολίτες που ζουν σε «ζώνες πρόληψης» εξακολουθούν να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, αν και στην περιοχή τους δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα εδώ και εβδομάδες.

Ο νέος κορωνοϊός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο τέλος του 2019 στην κινεζική πόλη Γουχάν. Το lockdown που επιβλήθηκε εκεί στις αρχές του 2020 αποτέλεσε προάγγελο της πολιτικής που ακολούθησε στη συνέχεια το Πεκίνο, η οποία βασίστηκε στα μαζικά τεστ, την αυστηρή καραντίνα και τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, χάρη στην οποία περιορίστηκε σημαντικά η κυκλοφορία του ιού για τα επόμενα δύο χρόνια.

Όμως στις αρχές του 2022 εστίες του ιδιαίτερα μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον εμφανίστηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις αρχές Μαρτίου η Κίνα είναι αντιμέτωπη με μια έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού, που έχει επεκταθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα και η οποία θέτει σε δοκιμασία την πολιτική της μηδενικής ανοχής έναντι στην covid-19.

Βάσει αυτής της πολιτικής, όποιος βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό μεταφέρεται σε κέντρο καραντίνας, ακόμη κι αν δεν εμφανίζει συμπτώματα, ενώ οι γείτονές του παραμένουν σε απομόνωση στα σπίτια τους για 14 ημέρες.

Σε ολόκληρη την Κίνα, τις τελευταίες 24 ώρες σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, επιβεβαιώθηκαν 4.628 κρούσματα, 336 με συμπτώματα και 4.272 ασυμπτωματικά, ενώ το ίδιο διάστημα πέθαναν 12 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, όλοι στην οικονομική πρωτεύουσα Σαγκάη.

Οι ασθενείς με την COVID-19 που νοσηλεύονται σε κινεζικά νοσοκομεία είναι 11.515.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην Κίνα ανέρχεται σε 5.153 νεκρούς επί συνόλου 218.894 μολύνσεων με συμπτώματα της λοίμωξης. Θεωρείται γενικά υποτιμημένος από ειδικούς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Αθήνα είσαι έτοιμη;»: Το νέο βίντεο του Παναθηναϊκού για τις εργασίες στο γήπεδο του Βοτανικού

Σήμερα

Εντυπωσιακό βίντεο-teaser με drone δείχνει το «τριφύλλι» στον γερανό και φόντο την Ακρόπολη

48ώρη απεργία στα ταξί: Πότε θα πραγματοποιηθεί

Σήμερα

Πότε «τραβούν» χειρόφρενο τα ταξί στο πλαίσιο 48ώρης απεργίας

Η ληστεία στο Λούβρο κινητοποιεί την ΕΛΑΣ: 300 αστυνομικοί στα μουσεία από τον Μάρτιο

Σήμερα

Η πρωτοβουλία έρχεται σε μια περίοδο όπου η προστασία των πολιτιστικών θησαυρών απασχολεί εκ νέου την ελληνική κοινή γνώμη

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο

Σήμερα

Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα

Επίδομα 250 ευρώ σε συνταξιούχους και επιστροφή ενοικίου ‑ Ανακοινώθηκε η ημερομηνία

Σήμερα

Νωρίτερα από την αναμενόμενη η καταβολή των δύο επιδομάτων

Aποζημίωση μαμούθ ζητά η Ρεάλ Μαδρίτης από την UEFA: Σχεδόν 4,5 δισ. ευρώ για την European Super League

Σήμερα

Στα άκρα η κόντρα της «βασίλισσας» με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία

Έρχεται πρόγραμμα ανακαίνισης για σπίτια 30ετίας με επιδότηση έως 80%

Σήμερα

Θα έχει πιο διευρυμένα εισοδηματικά όρια σε σχέση με το Σπίτι μου 2

Καιρός: Πότε και σε ποιες περιοχές θα επιστρέψουν οι βροχές

Σήμερα

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Πνιγμένοι στα χρέη: Πόσα χρωστούν στην εφορία 4 εκατομμύρια Έλληνες

Σήμερα

Παρά την αύξηση στις εισπράξεις, τα νέα ληξιπρόθεσμα ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ. Οι αριθμοί της ΑΑΔΕ δείχνουν πως η φορολογική πίεση δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο.

Βόλος: Κόρη, πεθερά και πρώην σύζυγος έγιναν μαλλιά κουβάρια

Σήμερα

Ο άγριος καβγάς έφτασε στα δικαστήρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.