E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι «έκαψε» τον Μιχαλολιάκο και τον οδήγησε σε προφυλάκιση;

Δικαστικές πηγές: Προφυλακίζουμε, μόνο όταν έχουμε στοιχεία

Τι «έκαψε» τον Μιχαλολιάκο και τον οδήγησε σε προφυλάκιση;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/10/2013 | 00:00

Ο γενικός γραμματέας της ΧΑ συνελήφθη να λέει ψέματα, όταν υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη. Εκτός από πυρηνάρχης της Νίκαιας, όμως, ο τελευταίος είναι και θυρωρός στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν μίλησα ποτέ με τον Μιχαλολιάκο», φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του στους ανακριτές ο Γ. Πατέλης, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει.

Ο προφυλακισμένος, πλέον, επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια ανέφερε, κατά πληροφορίες, στους δύο ανακριτές πως ένα τέταρτο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα του τηλεφώνησε ο Γιώργος Ρουπακιάς και του είπε ότι σκότωσε.

«Αμέσως ενημέρωσα το βουλευτή Γιάννη Λαγό. Ποτέ δεν επικοινώνησα ο ίδιος με τον αρχηγό του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο», φέρεται να ανέφερε ακόμη στους δύο ανακριτές ο Γιώργος Πατέλης, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι γνώριζε οτιδήποτε για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν είχε ιδέα για σχέδιο δολοφονίας, κανείς από τη Χρυσή Αυγή, κανείς δεν γνώριζε κάτι από πριν», φέρεται να υποστήριξε επίσης ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, ο οποίος δέχθηκε από τους ανακριτές βροχή ερωτήσεων για τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να υπέβαλε αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου δυο–τρεις εβδομάδες νωρίτερα από τη δολοφονία, προκειμένου να αποδείξει ότι η συχνότητα των τηλεφωνημάτων το επίμαχο βράδυ ήταν η συνηθισμένη.

«Υπήρχε πάντα συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λαγό. Είχα ιδιαίτερη συνεργασία με τον Λαγό, γιατί ήταν υπεύθυνος για τη Νίκαια», φέρεται να κατέθεσε, υποστηρίζοντας ακόμη: «Όλες οι κλήσεις της επόμενης ημέρας που έχω κάνει ήταν όταν ήμουν στα κεντρικά και δούλευα. Είχα ανησυχία. Τηλεφωνούσα στη γυναίκα μου, γιατί ήξερα ότι γινόταν έρευνα στο σπίτι μου έπειτα από υπόδειξη της γυναίκας του Ρουπακιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις ερωτήσεις για τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε από τις 21:20 το βράδυ μέχρι τη δολοφονία, δήλωσε το εξής: «Οι συνομιλίες αυτές έχουν γίνει εν όψει της ομιλίας του Μιχαλολιάκου στη Νίκαια, που θα γινόταν δύο ημέρες μετά. Συζητούσαμε πώς θα το οργανώναμε».

Σε ό,τι αφορά τον Γ. Ρουπακιά, φέρεται να κατέθεσε πως είναι υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, αλλά ποτέ δεν ήταν ενταγμένος, ενώ προσέθεσε πως συνομιλούσαν συχνά.

«Την επομένη της δολοφονίας όλες οι κλήσεις από το σταθερό τηλέφωνο του κόμματος στο σπίτι μου έγιναν από εμένα, διότι ανησυχούσα για τη γυναίκα μου. Η αστυνομία ερευνούσε το σπίτι μας, μετά από υπόδειξη της συζύγου του Ρουπακιά, που ψευδώς είχε πει ότι μου είχε δώσει μία τσάντα με πράγματα από το σπίτι της που ήθελε να αποκρύψει. Τα σταθερά τηλέφωνα που είναι στο όνομα του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι τηλεφωνικό κέντρο και ο οποιοσδήποτε μπορεί να τηλεφωνήσει από αυτά», φέρεται να υποστήριξε ακόμη ο Γ. Πατέλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιχαλολιάκος: Δεν γνωρίζω τον Πατέλη

Στην απολογία του ο Νίκος Μιχαλολιάκος, που επίσης κρίθηκε προφυλακιστέος, φέρεται να υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τον Γ. Πατέλη – ένας ισχυρισμός που, στην ουσία, τον έκαψε.

Από αυτόν τον ισχυρισμό του οι δικαστικές αρχές αντιλήφθηκαν ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος ψεύδεται, αφού, πέραν όλων των άλλων, δεν θα μπορούσε να μη γνωρίζει τον Γ. Πατέλη, αφού είναι και ο θυρωρός στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Κατά τ' άλλα, ο προφυλακισμένος πρόεδρος της Χρυσής Αυγής φέρεται να υποστήριξε στον ανακριτή ότι το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα κοιμήθηκε νωρίς και ότι ξύπνησε στη 1 το μεσημέρι.

Σε ό,τι αφορά τα τηλεφωνήματά του με τον Γ. Λαγό, φέρεται να ανέφερε ότι επικοινώνησε μαζί του την επόμενη ημέρα, καθώς είναι υπεύθυνος των μετακινήσεών του.

Δικαστικές πηγές, σχολιάζοντας τις αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο εκ των βασικών κατηγορουμένων, σημείωναν πως είναι φανερό πως και οι δύο ψεύδονται και πως ισχυρές ενδείξεις για την προφυλάκισή τους αποτέλεσαν οι τηλεφωνικές τους επαφές. «Στέλνουμε στη φυλακή μόνο όταν υπάρχουν στοιχεία», σημείωναν χαρακτηριστικά.

Τέλος, η ανθυπαστυνόμος ασφάλειας Πειραιά, Βενετία Πόπορη, που εμπλέκεται με δύο τηλεφωνήματα (ένα πριν και ένα μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα), φέρεται να ανέφερε τα εξής: «Θα προσφύγω στο Συμβούλιο για αποφυλάκιση. Υποστηρίζω πολιτικά τη Χρυσή Αυγή. Έχω πάει μια φορά στα γραφεία του κόμματος και μία φορά σε μία εκδήλωση. Τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι μου είναι συλλεκτικά και δεν βρίσκονται σε λειτουργική κατάσταση. Ο κατηγορούμενος Λέων Τσαλίκης μου τηλεφώνησε πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είναι 20 χρόνια φίλος μου. Με κάλεσε, γνωρίζοντας ότι είναι ασθενής η μητέρα μου. Δεν θυμάμαι για ποια πράγματα μιλήσαμε».

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή η σύζυγος και η πεθερά του Γιώργου Ρουπακιά. Και οι δύο εμφανίστηκαν αυτοβούλως στον ανακριτή, καθώς είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έμπολα: Η Υγειονομική Υπηρεσία της Αφρικανικής Ένωσης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην ήπειρο

Σήμερα

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ δηλώσει «βαθιά ανήσυχος» από τις διαστάσεις και την ταχύτητα επιδημίας του Έμπολα

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για την οσμή αερίου στα Νότια Προάστια

Σήμερα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι έλεγχοι για να εντοπιστεί τι προκαλεί την έντονη οσμή συνεχίζονται

Σάλος στη Βρετανία: Δυο γυναίκες κατήγγειλαν ότι βiάστηκαν σε βρετανικό ριάλιτι

Σήμερα

Η είδηση προκάλεσε σάλο στη Βρετανία, με το Channel 4, να αποσύρει όλες τις σεζόν από τις πλατφόρμες streaming

Αναφορές για οσμή αερίου σε αρκετές περιοχές της Αττικής

Σήμερα

Ανησυχία και αναστάτωση στους κατοίκους

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ 2026: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση – Δικαιούχοι, εισοδηματικά κριτήρια και voucher

Σήμερα

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής, τι ισχύει για παιδιά με αναπηρία και πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

«Δεν θα σας σώσει το ΝΑΤΟ»: Η Ρωσία απειλεί τη Λετονία

Σήμερα

Οι Ρώσοι προειδοποιούν τη Ρίγα πως η συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ δεν θα την προστατεύσει από πιθανή «απάντηση» - Κατηγορούν το Κίεβο πως θέλει να επιδείξει τις επιχειρησιακές του δυνατότητες στους Ευρωπαίους

Συνελήφθη ο γιος του ιδρυτή της Mango για τον θάνατο του πατέρα του

Σήμερα

Ο Ίσακ Αντικ είχε χάσει τη ζωή του τον Δεκέμβριο του 2024 μετά από πτώση από γκρεμό κοντά στη Βαρκελώνη

Θανατηφόρο τροχαίο στο Αργος: Σφοδρή σύγκρουση αγροτικού με δίκυκλο – Νεκρός ένας 60χρονος

Σήμερα

Στο νοσοκομείο τραυματισμένη 43χρονη επιβάτης του δίκυκλου

Πέθανε ο Βαγγέλης Τρικεριώτης

Σήμερα

Ήταν ο εκδότης και ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Πρωτοπορία»

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 45χρονη μητέρα που άφησε μόνη της στο σπίτι την 4χρονη κόρη της

Σήμερα

Η 45χρονη άφησε την 4χρονη κόρη της για περίπου δύο ώρες μόνη της στο σπίτι

Τραγωδία στη Βοστώνη: Ανδρας εγκλωβίστηκε σε κυλιόμενες σκάλες και πέθανε ‑ Αδιάφοροι οι περαστικοί

Σήμερα

Σοκ από το βίντεο που αποτυπώνει τον 40χρονο πατέρα δύο παιδιών να παγιδεύεται στις κυλιόμενες σκάλες του σταθμού

Ιαπωνία: Συνελήφθησαν δύο Αμερικανοί που εισέβαλαν στο κλουβί του viral πιθήκου Punch

Σήμερα

Ο ένας μπήκε στον χώρο των πιθήκων ενώ ο άλλος κατέγραφε βίντεο - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας μετά το περιστατικό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.