E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με εντολή Μιχαλολιάκου η δολοφονία Φύσσα;

Νέος μάρτυρας, νυν μέλος της Χρυσής Αυγής, καίει... «Φύρερ» και Κασιδιάρη

Με εντολή Μιχαλολιάκου η δολοφονία Φύσσα;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στοιχεία για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων οι δύο δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία που αφορά την κατηγορία για «εγκληματικής οργάνωση», έδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή της υπόθεσης δύο μάρτυρες, που ζήτησαν να τεθούν σε καθεστώς προστασίας. Οι μάρτυρες, που πλέον στην δικογραφία αναφέρονται ως «Μάρτυρας Γ'» και «Μάρτυρας Δ'» –καθώς έχουν προηγηθεί δύο καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων στον ¶ρειο Πάγο, με αναφορά σε «Μάρτυρα Α'» και «Μάρτυρα Β'»– προσήλθαν και κατέθεσαν κάτω από άκρα μυστικότητα ενώπιον του ανακριτή για γεγονότα που γνωρίζουν ως μέλη–στελέχη της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, ο ανακριτής έχει στα χέρια του και άλλη μία κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, που αναφέρεται στη δικογραφία ως«Μάρτυρας Ε'». Από τις μαρτυρικές καταθέσεις αντλούνται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στοιχεία εμπλοκής για δύο βουλευτές, οι οποίοι δεν είναι κατηγορούμενοι στη δικογραφία για την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», τα οποία θα αξιολογηθούν από τους ανακριτές της υπόθεσης. Επίσης, ο ένας εκ των δύο μαρτύρων τονίζει πως υπήρχε εντολή «να φάνε τον Φύσσα».

Ο «Μάρτυρας Γ'», που κατέθεσε ότι ανήκε στον «σκληρό πυρήνα της οργάνωσης», καθώς είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις, φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν αποφασισμένη και με έγκριση του αρχηγού του κόμματος.

Ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε: «Ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον φάνε. Αυτό ήταν εν γνώσει του Κασιδιάρη και είχε την έγκριση του Μιχαλολιάκου». Ο εν λόγω μάρτυρας φέρεται να μπήκε στο «πρόγραμμα Κένταυρος» της Χρυσής Αυγής από το 2006 και εκπαιδεύτηκε υπό τις εντολές του κατονομαζόμενου μη κατηγορούμενου βουλευτή, που ήταν επικεφαλής της εκπαίδευσης, ενώ μετά την απόλυσή του από τις ένοπλες δυνάμεις το 2010 μπήκα, όπως λέει, «στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, τον οποίο αποτελούσαν 300–400 άτομα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κατάθεσή του ο «Μάρτυρας Γ'» φέρεται να χαρακτηρίζει «λοχαγό» και τελικό κριτή των δοκιμασιών τον εν λόγω βουλευτή, καθώς «η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί στρατιωτικούς βαθμούς στην ιεραρχία», ενώ κατονομάζει ως «εκπαιδευτή», μεταξύ άλλων, και τον προφυλακισμένο πυρηνάρχη της Τ.Ο. Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη. Οι δοκιμασίες, δηλαδή η εκπαίδευση, γινόταν, όπως υποστηρίζει ο μάρτυρας, σε σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι, ενώ η οργάνωση διατηρούσε σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο οπλισμό όπως κοντάρια και ασπίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Μάρτυρας Γ'» αναφέρθηκε στην κατάθεσή του στην τακτική που εφάρμοζαν τα «τάγματα», για την οποία είπε ότι έμοιαζε με εκείνη των ΜΑΤ: «Στις πρώτες σειρές της διμοιρίας ήταν οι «Κέρβεροι», οι οποίοι ήταν για την άμυνα. Περίμεναν πάντα την επίθεση των αντιπάλων. Μόλις αυτή γινόταν, έβγαιναν από τις πίσω σειρές οι «Πύργοι». Κατά την πεποίθηση του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, όλοι οι βουλευτές του Νομού Αττικής γνώριζαν τι συμβαίνει, αφού, όπως φέρεται να κατέθεσε, «οι βουλευτές ήταν υπεύθυνοι για τους πυρήνες και τα τάγματα εφόδου». Κατά την κατάθεση, «ο Λαγός είχε αναλάβει τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές. Ο Παναγιώταρος με τον κατονομαζόμενο βουλευτή τη Β' Αθήνας. Ο Παναγιώταρος είχε τα νότια προάστια. Όλοι ήταν υπό την αρχηγία του Κασιδιάρη». Οι ρόλοι ενός εκάστου βουλευτή, κατά τον μάρτυρα, είχαν ως εξής: ο κατονομαζόμενος βουλευτής ήταν εκπαιδευτής, ο Κασιδιάρης έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες, ενώ ο Παναγιώταρος ήταν αυτός που τους προμήθευε με ρούχα και γκλομπ. Ο Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με τον μάρτυρα, μεταξύ των μελών αποκαλούνταν «ταξίαρχος».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του μάρτυρα, από το 2009 και μετά που έγινε το συνέδριο της Χρυσής Αυγής, αρχηγός της ήταν ο Μιχαλολιάκος, α' υπαρχηγός ο Κασιδιάρης, και β' υπαρχηγός ο Παναγιώταρος. Μάλιστα, στην κατάθεσή του φέρεται να υποστήριξε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι είχε δοθεί εντολή από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο «να καθαρίσουν, όπου βρουν, δύο πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής», εκ των οποίων ο ένας «ήταν παλιός λοχαγός της οργάνωσης». Τέλος, ο μάρτυρας αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτενώς σε πρόσωπο «υπεύθυνο για το Παγκράτι», το οποίο κατονόμασε και υποστήριξε ότι μέσω φροντιστηρίου που διαθέτει μέλος της οικογένειάς του, η Χρυσή Αυγή έχει εξασφαλίσει «φυτώριο νέων μελών». Όπως φέρεται να υποστήριξε, «ο υπεύθυνος του γραφείου στο Παγκράτι» χρησιμοποιεί «τα φροντιστήρια που διατηρεί η μητέρα του εκεί» για να προσηλυτίζει παιδιά εφηβικής ηλικίας.

Ο «Μάρτυρας Δ'» ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε «λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τις επιθέσεις αυτές, ο μάρτυρας φέρεται να είπε πως δεν γνωρίζει αν έγιναν με ειδική εντολή σε κάθε περιστατικό, αλλά,όπως ανέφερε, «υπήρχε γενική κατεύθυνση να τιμωρούνται οι λαθρομετανάστες». Ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την απόλυτη πεποίθησή του ότι ο δεύτερος κατονομαζόμενος βουλευτής είναι σε γνώση κάθε περιστατικού. Φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι ο εν λόγω βουλευτής «έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα» και ότι «σ' ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχαίες Κλεωνές υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα».

Ο «Μάρτυρας Δ'» φέρεται επίσης να αναφέρθηκε σε επίθεση που έγινε, το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου σε βάρος μεταναστών, περιστατικό που έγινε ενώπιον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, «οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα, αλλά γελούσαν».

Πηγή: www.lifo.gr

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιταλία: Μείωση τιμών από 1ης Οκτωβρίου και μέχρι το τέλος του έτους κατά 10%

Σήμερα

Υπολογίζεται ότι κάθε νοικοκυριό της χώρας θα εξοικονομήσει συνολικά μέχρι 150 ευρώ

Κακοκαιρία Elias ‑ Λάρισα: Απελπιστικές εικόνες στην περιοχή από Πλατύκαμπο προς Χάλκη και Γλαύκη

Σήμερα

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του δήμου Κιλελέρ

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κύπρο πάει ο Κασσελάκης

Σήμερα

22 Οκτωβρίου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή

Market Pass: Ποιοι θα δουν χρήματα αύριο

Σήμερα

Έρχεται η ώρα πληρωμής

Βόρεια Εύβοια: Αγωνία για τον αγνοούμενο χειριστή του ελικοπτέρου

Σήμερα

Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για την πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα

Κασσελάκης για Δόμνα Μιχαηλίδου: «Εμφανίστηκε απρόσκλητη και το έχει ξανακάνει… Ελπίζω να ντράπηκε»

Σήμερα

«Αλλά αφού ήρθε, ελπίζω να είδε τις συνθήκες και ...», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό – Δε βρέθηκε κάτι»

Σήμερα

Το ελικόπτερο εκτελούσε το δρομολόγιο από Μαντούδι στον Βόλο

Βίντεο: Δείτε τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου

Σήμερα

Το ελικόπτερο έπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Αννας

Νέο 112 για τον Παλαμά ‑ «Παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω υπερχείλισης του Σοφαδίτη»

Σήμερα

Δύσκολες ώρες περνούν ξανά οι κάτοικοι την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας λόγω της κακοκαιρίας Elias

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.